Moos Methode

= = = Deze methode wordt niet meer ondersteund = = =

Hieronder informatie over deze verouderde methode

Stoppen met roken aan de hand van de Moos-methode biedt de mogelijkheid om op een meer ontspannen wijze de sigaret voorgoed te verbannen. De Moos-methode staat voor ‘Minder om ontspannen te stoppen’ en biedt een goede garantie op het slagen om definitief te stoppen met roken. Dat is onder meer aan de hand van wetenschappelijk onderzoek bewezen. Het kost minder moeite om met roken te stoppen als deze methode gevolgd wordt. Bovendien is de kans minder groot dat er ongewenste kilo’s bijkomen. Er zijn een aantal succesfactoren van toepassing bij het volgen van de Moos-methode, die uitgebreid aan de orde komt in het boek met de titel De Sport van het Stoppen.

Bereid je goed voor

Tijdens de eerste stap van de Moos-methode doorloop je een aantal fasen. Je begint met de wens om te stoppen met roken, waarna je onderzoekt of deze wens echt concreet is. Als het bewustzijn eenmaal daar is, dan inventariseer je de rookgewoontes. De volgende fase is beginnen met het stoppen met roken door langzaam af te bouwen.

Overwin obstakels

Ook met het volgen van de Moos-methode kom je tijdens het proces van stoppen met roken obstakels tegen. Als je bijvoorbeeld trek krijgt in een sigaret, zorg dan dat je afleiding vindt. Bijvoorbeeld door een activiteit te ondernemen, een stuk fruit te nemen of buiten een wandeling te maken..

Laat de sigaret los en voel je goed

Bewustwording is bij de Moos-methode een belangrijke factor en vormt de basis om succesvol met roken te stoppen. Je hoeft niet te streng te zijn en jezelf te verbieden een sigaret te roken, maar moet aanleren om iedere sigaret als het ware los te laten. Door sigaretten niet in zijn algemeenheid te benaderen, maar op individuele wijze merk je dat geen enkele sigaret echt noodzakelijk is om te roken.

Het is bij de Moos-methode belangrijk om je tijdens het proces van roken goed te blijven voelen om gemotiveerd te blijven. Daar kun je aan werken door gezond te eten, lichamelijk actief te zijn en voor een goede nachtrust te zorgen.

Heb jij ervaring met de Moos methode? Laat het hier achter zodat anderen zich beter kunnen inleven.

Reactie toevoegen