Vandaag stop ik echt.

afbeelding van Trebor

Geplaatst door Trebor op 09/09/2016 - 21:35

Lid sinds 09 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Mijn naam is Robert, rookte sinds mijn 15e/16e. Rookte 2 pakjes shag in de week, als ik eens een keer een pakje van 19 filters had was het in 1 dag op. Nu ben ik 31 jaar, en heb ik het roer omgegooid, aan 15 jaar roken MOET nu een einde komen.  
Vandaag ben ik dan gestopt met roken, ik gebruik de e-sigaret methode. Ik zal bij het onderwerp in dit forum ook dieper ingaan op mijn ervaringen daarmee.
Ik heb eerst de Cold Turkey methode geprobeerd. Dat lukt me niet. Waarom, weet ik niet, ik denk dat als je het alleen doet dat dat niet meevalt.
Met een groep, elkaar motiveren, zou dat makkelijker moeten kunnen. Op mijn werk rookt 75% van mijn directe collega's. Die die niet roken daar heb ik persoonlijk ook weinig raakvlakken mee, en dat heeft dan weer niets te maken met dat ze niet roken. Maar dat maakt het niet makkelijker.

Officieel probeer ik al sinds dinsdag te stoppen, Cold Turkey. Nu is het vrijdag en die poging heb ik opgegeven. In die paar dagen is mijn aantal sigaretten per dag wel drastisch verminderd. Zo drastisch dat ik ontwenningsverschijnselen heb in de vorm van dat mijn longen al enigzins bezig zijn met een schoonmaak (slijm ophoesten), maagkrampen, al dat soort zaken. Ik geloof ook zeer dat het stoppen met roken voor een erg groot deel tussen de oren zit, in je systeem, de momenten... 

En daarom, vandaag na lang onderzoek besloten het op de e-sigaret te gooien, en er voor te waken dat ik niet meer ga dampen dan dat ik eerder rookte, en dat ik daar uiteindelijk mee ga minderen. Ik merk sinds vanmiddag al dat het een goede vervanger is, vooral voor het momentje en het gevoel. Ik heb niet het gevoel dat ik nodig een echte sigaret wil.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 10/09/2016 - 10:28

Lid sinds 02 mei 2015

Hallo Trebor,

Voor t geval je t nog niet zag: je kunt je aansluiten bij de 'maandclub' (september), met mensen die ook in deze periode zijn gestopt. Over het gebruik van de E-sigaret verschillen de meningen enorm, zoals je waarschijnlijk zelf al hebt gelezen, maar ik hoop voor je dat het voor jou een geschikt hulpmiddel is. Het lijhkt me goed dat je voorneemt om later weer te minderen met het E-roken, ik zou zeggen probeer ook daarmee helemaal te stoppen: ga voor de echte vrijheid! Je zult zien: het is een enorme opluchting om zonder roken door het leven te gaan. Veel succes!!

Reactie toevoegen