Suus is er klaar mee....

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 29/09/2016 - 21:03

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Al 5 dagen 9 uren 3 minuten en 43 seconden niet meer gerookt..
Ben 35 jaar en heb meer dan de helft van mijn leven gerookt...

Ben er nu klaar mee... ( nou ja afgelopen zaterdag was ik er klaar mee)
Niet eens zozeer het roken zelf maar de kosten en de stress van
het heb-ik-nog-wel-genoeg-sigaretten-voor-vandaag gevoel

Eigenlijk als ik er wat beter over nadenk en eerlijk ben, met het roken zelf toch ook wel een beetje..
hoeveel sigaretten die ik rookte op een dag waren nou echt lekker?

 

 

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 30/09/2016 - 09:17

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Al 5 dagen 20 uren 44 minuten en 8 seconden niet meer gerookt..
Teller bij mijn naam klopt niet helemaal, komt omdat ik om 12 uur s'middags ben gestopt.

Ziet mijn huid er nu al beter uit of  beeld ik mij dat zelf in omdat ik dat ergens hier gelezen heb?

De eerste 2 dagen dat ik was gestopt slecht geslapen, zweten,veel wakker en moeilijk weer in slaap kunnen komen. 3 goede nachten gehad en vannacht weer een slechte nacht. Maar of dat nu door het niet roken kwam? Kan ook door de muggen komen.. die waren vet vervelend..

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 30/09/2016 - 09:32

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hey suza nne je bent mega goed bezig! En je hebt gelijk hoor, Roken is NIET lekker, enkel die paar sigaretten die je rookte als je lang niet had gerookt of met een alcoholisch drankje omdat dan de beloning van de nicotine groter was dan de vieze smaak. Je brein selecteert dan het vieze gevoel niet meer. Het is ongelofelijk hoe krachtig je brein je kan bedriegen met nico en tine!

Proficiat met je prachtprestatie tot nu, ben je cold turkey gestopt? Dat zou de slapeloze nachten verklaren, je lichaam is aan het afkicken , geen zorgen binnenkort slaap je veel beter dan toen je nog rookte, rokers slapen namelijk minder diep en minder lang door de nicotine verslaving en de CO2 in het bloed

Succes verder en als je lekker wil chatten met medestoppers van september kom dan langs in de maandclub van september, daar is het heel gezellig momenteel!

liefs

 

ally

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 30/09/2016 - 14:07

Lid sinds 02 mei 2015

Grrrr die muggen: hebben mij ook de eerste stopweken geplaagd !! Gelukkig kreeg ik daarna een klamboe van een vriendin: had ik zelf niet aan gedacht, misschien omdat ik me nogal wazig voelde door het stoppen..

Geniet van de vrijheid, en inderdaad kan je huid er nu al beter uit zien, staan je ogen helderder: kun je nagaan hoe fantastisch je er over een tijdje uit ziet laugh

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 30/09/2016 - 19:10

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hihi we worden te mooi voor de wereld ! cheeky

Geplaatst door For ever op 30/09/2016 - 21:59

Lid sinds 25 sep 2016

Suus, inmiddels heb je al 6 dagen niet gerookt. Super en geniet van elke minuut vrijheid die je er terug voor hebt gekregen.

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 30/09/2016 - 22:44

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

@ally ben inderdaad als een koud kalkoentje gestopt.. Ooit aan zo'n E-sigaret gelurkt maar na 3 weken toch weer terug naar een gewone sigaret... Geloofde niet dat zo'n e-ding zoveel gezonder zou zijn.. Roken is trouwens wel lekker.. Of zou dat de wijn zijn die ik nu hoor praten?? @rapunzel goed idee die klamboe... Wel zielig voor die muggen.. Waar moeten ze dan weer van leven? ( ik hoor weer de wijn praten..) ben een weekendje weg met de family.. Gezellig al die rokende nichtjes en neefjes.. Ik zit zooo vol.. Van de wijn en chips en nootjes.. Maar gelukkig als ik jou moet geloven zie ik er straks fantastisch uit...laugh

​@forever jaaaaaa al 6 dagen.. Morgenmiddag om 12 uur al een week.. Heb vandaag mijn twee weken niet gerookt kadootje binnen gekregen van de mijnheer van zalando... Mag hem pas volgende week zaterdag aan want dan hem verdiend met het geld wat ik anders aan roken zou hebben uitgegeven..

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 02/10/2016 - 19:10

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Al 8 dagen 7 uren en 6 minuten gestopt met roken. Voel me wel een nijlpaard nu.. Je kan hopelijk geen 20 kilo aankomen in een week maar zo voel ik me wel. Morgen maar weer streng aan het water en fruit..

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 02/10/2016 - 19:45

Lid sinds 02 mei 2015

Proficiat met week 1 !

Het opgeblazen gevoel gaat vast over. Het kan gebeuren dat je vocht vasthoudt door het stoppen, en verder eet je (waarschijnlijk) meer, en anders.

Roken is niet lekker hoor, dat lijkt alleen maar zo he, als je verslaafd bent..

Heb je zoveel discipline dat je soms alleen fruit en water neemt ipv wijn, chips en nootjes? Om te ontgiften is dat wel goed geloof ik he?

Op naar week 2, succes !!

Geplaatst door For ever op 02/10/2016 - 21:36

Lid sinds 25 sep 2016

Heel mooi Suus, je doet het fantastisch. Ach, dat lijnen pak je later maar op, 2 dingen tegelijk is wel heel erg moeilijk.

Dat opgeblazen gevoel ken ik, je gaat veel moeilijker naar de WC. Wordt het te gek dan kun je lactulosesiroop kopen bij de apotheek.

Rapunzel heeft gelijk, ik denk wel 99,9% van de sigaretten die ik rookte iet lekker waren. Het is steeds weer de verslaving die je er een opdringt.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 02/10/2016 - 23:26

Lid sinds 02 mei 2015

PS: je stofwisseling wordt versneld door roken, dus maakt roken je 'slank', maar ja: wat heb je daar aan, als je tegelijkertijd rookt????! 

En na het stoppen met roken duurt het ook weer niet zo lang voor je spijsvertering begint te wennen aan de nieuwe situatie, bij mij niet althans.

Er zijn ook tips te vinden op dit forum, dat helaas geen zoekfunctie meer heeft, maar je kunt de 'geavanceerde zoekfunctie' van Google gebruiken: deze site invullen bij sites, en dan 'spijsvertering', enz.... als zoekterm.

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 03/10/2016 - 03:11

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Zweten, dromen, muggen... Het is weer zo'n nacht...

Nog ff terugkomend op het nijlpaardverhaal (ben nu toch wakker) Heb trouwens geen last van niet naar de wc kunnen ofzo hoor.. Heb gewoon teveel gegeten/gesnoept afgelopen week.. (maar toch bedankt voor de tips en het meedenken)

Ik ga weer een poging doen tot slapen.. Zweet dreams allemaal..

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 03/10/2016 - 10:27

Lid sinds 02 mei 2015

Hopelijk waren het mooie of grappige dromen..

Ik heb vannacht voor het eerst de klamboe eraf gelaten. Overdag zie ik nog wel een enkele mug, maar ik heb héél veel spinnenwebben laten hangen laatste tijd!

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 03/10/2016 - 19:48

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

9 dagen 7 uren en 41 minuten gestopt met roken

Geen idee waar ik over heb gedroomd.. jammer.. zal wel een paar lekkere sigaretjes hebben gerookt in mijn dromen..

Spinnenwebben laat ik echt niet hangen... liever mijn hele kamer vol muggen dan ook maar 1 spin.. Spinnen eten mensen.. wist je dat wel? laugh

Denk steeds dat ik vanalles vergeet als ik het huis uitga.. kan alleen niet bedenken wat ik dan vergeet.. Ook ben ik steeds mijn asbak kwijt die altijd op de salontafel stond, dan denk ik van.. hé waar is die nou?

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 05/10/2016 - 09:32

Lid sinds 05 jan 2016

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

nou suzanne, dat spinnen mensen eten dat wist ik niet, hoe bedoel je dat precies? Die spinnen in mijn huis zijn toch echt wel te klein om me op te eten :)

Trek je niets aan van het snoepen, dat is enkel de eerste weken, je zou de kilo's chocolade moeten zien die ik verorberd heb, je kan er een huis mee vullen, mijn buikje valt nu ook wel iets breder over de broeksriem maar who cares! Nog tijd genoeg voor de zomer en af te vallen als je lijf niet meer om nicotine schreeuwt toch? We zitten in de tweede week dus het wordt alleen maar gemakkelijker vanaf nu

Succes hoor!

afbeelding van Suza--nne

Geplaatst door Suza--nne op 06/10/2016 - 11:22

Lid sinds 29 sep 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

11 dagen 22 uur en 51 minuten gestopt​Ehm.. Dat snoepen wil ik dus niet maar kan het nog niet helemaal tegenhouden.. Ben vorig jaar 15 kilo afgevallen.. Nu na de zomer weer 4 bij.. Wou nog 5 kilo kwijt maar dat is nu dus nog 9 kilo. Zou in eerste instantie ook pas stoppen met roken als ik mijn streefgewicht had gehaald maar was er nu klaar mee...

bijna 2 weken gestopt gaat prima op zich.. Heb af en toe een wat stoffige smaak in mijn mond,af en toe nog een slechte nacht met veel zweten en dus nog iets te veel snoepen.. De zin in een sigaret valt wel mee alleen het idee dat ik noooooiiit meer mag roken daar moet ik nog aan wennen. Roken hoort bij mij.. Nu niet meer... Noooit meeer... Denk dat ik nu in de rouwperiode zit... Heb ook zwarte kleren aan vandaag..​​​​​​

Reactie toevoegen