01 september - hopelijk een dag om nooit meer te vergeten

Geplaatst door Claudien op 27/08/2020 - 16:49

Lid sinds 27 mei 2016

Hoi

 

Ik rook al meer dan 30jaar, dus een heel stuk van mijn leven sad... al verschillende stoppogingen achter de rug, voornamelijk met nicotinevervangers (kauwgom)- uiteindelijk ook wel al eens een jaar en 2 jaar gestopt (en altijd kauwgommen blijven gebruiken) .. maar dan bleef ik zin hebben in nicotine en uiteindelijk hing ik weer aan de sigaretten.

Mijn gezondheid is al serieus minder .. het komt ook niet meer goed zei de longarts, ondertussen 5-tal jaar geleden... 

Nu ga ik voor de eerste keer stoppen met Champix, dinsdag eerste pilletje genomen.. ik had schrik van alle mogelijke bijwerkingen, mijn apotheker heeft mij gerustgesteld en uiteindelijk valt het nu mee, alleen soms wat ijl in mijn hoofd.

1 september is dus de grote dag.. sowieso is sport voor mij een goede zaak, maar mijn longen willen niet altijd mee (en met corona valt er ook veel weg..).. 

 

Alleszins aan iedereen die ondertussen gestopt is.. courage, elke dag is er weer eentje bij !

 

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 28/08/2020 - 23:47

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Claudien,

Gefeliciteerd met je besluit !
Met champix is het mij indertijd ook gelukt. Het ging zelfs vrij makkelijk, maar na een tijdje sloeg mij de schrik weer om het hart. Gestopt BLIJVEN was altijd een ander probleem. De verslaving moest uit mijn hoofd weg en daarvoor heb ik veel stopboeken gelezen. Na het lezen van "de opluchting" van Jan Geurtz viel het kwartje dan definitief, en was de verslaving ook tussen mijn oren weg, en werd het allemaal weer makkelijker.

In ieder geval, en hoe je het ook doet.. Alle SUCCES en   smiley"Make it a September to Remember"heart

Arjen

Geloof me: Het leven van een NIET roker is mooier dan je denkt !!

Geplaatst door Claudien op 31/08/2020 - 13:02

Lid sinds 27 mei 2016

Bedankt, de slogan: make it a september to remember, is wel een leuke.. ik zal er als 't moeilijk wordt toch eens aan denken...smiley

 

Reactie toevoegen