15 jaar gerookt, en nu is het genoeg..

afbeelding van qirine

Geplaatst door qirine op 04/03/2012 - 11:09

Lid sinds 04 mrt 2012

 

Hallo,

 

15 jaar geleden was het waarschijnlijk stoer om te gaan roken..

 

Nu is het behoorlijk moeilijk om er weer af te komen.

 

In februari werd ik 30 jaar en dacht ik wil nu van het roken af. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van een sigaret. Het is verschrikkelijk als je ergens naar toe gaat /bent en je zorgen maakt of je wel ergens mag/kunt roken, met andere woorden ik ben er klaar mee.

 

Dit is mijn eerste stop poging en hoop ook gelijk mijn laatste. Nu ik zelf probeer te stoppen weet ik en voel ik wat iedereen altijd zegt: met het is niet makkelijk om te stoppen. Waarschijnlijk is de nicotine nu wel uit mijn lijf toch slaap ik niet goed en wordt steeds wakker (ik weet niet of dit normaal is).

 

De ochtend sigaret en die na het eten waren bij mij heilig en dat voel ik nu goed. 's Ochtends wordt ik wakker en denk even een sigaret roken, gevolgd door nee dat niet meer.. Na het eten schiet het ook door mijn hoofd. Tuurlijk de rest van de dag ook alleen ben ik dan vaak met andere dingen bezig en kan ik me daar iets makkelijker over heen zetten,  maar 's ochtends wil ik bijna naar de bezinepomp rennen voor een pakje peuken.

 

Hopelijk gaat dit gevoel over want het is om gek van te worden.

Iedereen veel succes met het stoppen,

 

Groetjes,

Qirine

 

 

 

Geplaatst door Suusstopt op 04/03/2012 - 11:22

Lid sinds 04 mrt 2012

Hoi,

 

Herkenbaar hoor!! Zeker die "heilige" sigaretjes 's morgens en na het eten....

Ik zie dat je nu 4 dagen onderweg bent...! Knap hoor!!! En mijn ervaring is (ben eerder gestopt geweest) dat die eerste 4 a 5 dagen het ergst zijn als het gaat om dneken dat je er knettergek van wordt en dat het je gedachten continu beheerst.

Daarna wordt het echt beter...!

Ik wens je heel veel succes, hou vol!

Mijn gedachte is vaak op die momenten: Ik wil ook als ik weer zou gaan roken weer een keer gaan stoppen en ik wil toh niet NOG een keer door die eerste hel-dagen heen? ;)

 

Groet Suus

afbeelding van MarcelR

Geplaatst door Marcel1964 op 04/03/2012 - 11:23

Lid sinds 21 feb 2012

8 jaar 1 week geleden gestopt met cursus.

Qirine, het gevoel gaat over. De nicotine zelf mag dan uit je lichaam zijn, je lichaam schreeuwt het nog steeds uit omdat het nicotine wil hebben. Daarnaast is je lichaam nu al begonnen met het opruimen van de gevolgen van het roken en dat voel je natuurlijk ook. Het zo sterk verlangen naar een sigaret dat je er bijna gek van wordt duurt een aantal weken. Maar wordt na de eerste week elke week een stukje minder en makkelijker te hanteren. Mijn ervaring (ik ben eerder al eens gestopt) is dat na een week of vier er ergens een moment komt waarop dat rare gevoel in je hoofd en die ontzettende drang naar sigaretten weg zijn. Daarna zijn het alleen nog maar de echte verleidingsmomenten waarop je sterk moet zijn.

Houdt jezelf continue voor wt je er mee wint nu je gestopt ben met roken en kom vooral naar het forum op die momenten dat het echt niet gaat, of wel een vriend/vriendin. Alles is beter dan weer naar het pompstation rennen...

 

Ik wens je heel veel sterkte en succes!!!

Reactie toevoegen