1e stopdag vandaag

Geplaatst door Elisa86 op 04/08/2011 - 10:24

Lid sinds 04 aug 2011

Precies een jaar geleden ook gestopt. Toen na 2 maanden weer begonnen met roken. Nu ben ik weer een jaar verder en ik rookte elke dag 2-5 sigaretten. Voor vorig jaar rookte ik 1-2 pakjes per dag.. Ik wilde al die tijd stoppen en besloot gisteren dat het mijn laatste sigaret was. Vandaag dus weer dag 1 dat ik niet rook. word er een beetje nerveus van, maar ik wil er graag vanaf. Ik rook al heel lang en ik ben vaak snel buiten adem en vind het ook stinken. Die paar sigaretten paar dag slaan nergens op, daarom wil ik er vanaf. Mijn vriend is al een jaar gestopt en ik wil dat ook graag.

afbeelding van Yaro2009

Geplaatst door Anoniem op 04/08/2011 - 10:36

Lid sinds 21 jun 2011

Hallo Elisa,
Je weet hoe het werkt dat scheelt voor het stoppen.
Je rookte niet veel, maar dan is het niet vanzelfsprekend makkelijker.
Heel veel succes!! dd3

Geplaatst door Anoniem op 04/08/2011 - 10:42

Lid sinds 04 aug 2011

Ja ik weet dat het nu niet per se makkelijker is, ben me er al een jaar op aan het
voorbereiden en het is gewoon tijd actie te ondernemen. roken slaat nergens op,
het zit allemaal tussen de oren.

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 04/08/2011 - 14:06

Lid sinds 30 jan 2011

Het is voor iedereen moeilijk, dus ook voor jou!
Blij dat je de goede beslissing hebt genomen en hou vol.
Succ6

Geplaatst door Anoniem op 04/08/2011 - 20:09

Lid sinds 24 jan 2011

Hoi, Heel herkenbaar je verhaal. Ik rookte de laatste jaren ook maar een paar sigaretten per dag en was daar ongeveer de hele dag mee bezig. Echt vreselijk gedoe en stom en weet ik wel niet wat. Nu sinds 31 juli gestopt. Het gaat goed maar heb elke dag nog momenten dat ik zo graag even een trekje zou willen. Ik weet echter ook dat ik dat nu niet meer moet doen want dat was de oorzaak van de mislukte stoppogingen eerder dit jaar, vorig jaar en het jaar daarvoor. Ik ben nu 50 en van mening dat het gewoon genoeg is geweest. Misschien is het voor jou ook een 'opsteker' om te denken: ik wil niet doodgaan aan roken. Ga ervoor, we kunnen het, we willen het, we doen het gewoon. Echt heel veel succes!!

Geplaatst door Anoniem op 06/08/2011 - 13:34

Lid sinds 04 aug 2011

Hoi Berend, ik zeg dat ook telkens tegen mezelf: ik wil niet dat dit mij de das om doet. ik ben een beetje astmatisch en de dokter heeft jaren geleden al gezegd dat het met mijn longen totaal niet verstandig is om te roken. ik merk dat ook aan mijn conditie en wil dat graag veranderen. het moet een keer klaar zijn, ik kan allemaal stomme excuses verzinnen om weer te gaan roken, maar ik weet gewoon dat het nergens op slaat. zou toch jammer zijn als zoiets stoms als roken mijn einde moet betekenen. ik merkte ook dat ik er veel mee bezig was, ik rookte er dan maar een paar per dag, ik zat wel telkens te bedenken wanneer het goede moment zou zijn: zal ik nog wachten? voor of na die afspraak etc. heel vermoeiend en wil niet meer die slaaf zijn. zit nu op dag 3 en heb (nog) niet veel trek gehad. alleen als ik 's ochtends wakker word heb ik een beetje trek, maar dan blijf ik even liggen en zeg tegen mezelf dat ik vandaag niet ga roken en dat me dat gaat lukken. als ik aan roken denk denk ik nu: het is het niet waard. dan neem ik die ene hijs en dan? zal ik me dan beter voelen? drink veel water en doe lekker mijn ding. voel me goed en heb echt het gevoel dat ik deze keer een hele goede kans maak om gestopt te blijven! mijn vriend is nu al een jaar rookvrij en helpt mij goed.

Geplaatst door Anoniem op 06/08/2011 - 19:59

Lid sinds 24 jan 2011

Hallo Elisa,
Heel herkenbaar hoe je erover denkt en hoe je bezig was. Ik heb wel wat aan je tip; dit is het niet waard. Ik zit morgen op een week en had vandaag een heel moeilijke dag. Had het een en ander overhoop gehaald en de klus lukte heel goed maar ik ben het nog zo gewend om dan even tussendoor een paar hijsjes te nemen, en dat kan nu niet meer. Sneller denken dan je bewust bent: zo, nu eerst even lekker een halve sigaret voor ik dit of dat, en dat kan nu dus niet meer. Hoe lang heb jij gerookt? Niet dat het echt veel uitmaakt maar ik ben wel benieuwd. In september gaan we op een relaxvakantie naar Portugal en het lijkt mij zo'n kick om daar te zijn en te kunnen genieten zonder dat ik mij, zoals vorig jaar, schuldig voelde omdat ik nog steeds rookte. Als ik nu zin heb of misschien wel een excuus zou kunnen gaan verzinnen zeg ik tegen mijzelf: nee, daar hebben we het over gehad, dat is klaar. En 1 hijsje levert niet op wat ik ervan verwacht: na een half uur zou ik weer zin hebben en dan voel ik mij weer die slaaf. Mijn partner (echtgenoot) is twee jaar geleden gestopt, zonder al teveel problemen en steunt mij nu ook.
Wij gaan ervoor, het is echt genoeg geweest.

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 11:46

Lid sinds 04 aug 2011

Hoi Berend, Ik vind 'en dat kan nu niet meer' niet positief klinken. Ik zou liever zeggen 'ik hoef nu niet meer'. Ik heb zelf ruim 15 jaar gerookt, waarvan elke dag 2-3 pakjes. afgelopen jaar dus een paar per dag, maar goed duidelijk dat het heel erg tussen mijn oren zit. Ik ben nu op vakantie bij de noordzee en ga volgende week richting middellandse zee, heerlijk om gewoon te kunnen genieten van alles zonder telkens te moeten roken. Wat een vrijheid!! Ook in mijn hoofd heb ik meer rust, ik hoef me niet meer af te vragen of ik nog wel genoeg heb of dat ik wel of niet een aansteker of zak heb. Vandaag zit ik op dag 9 van niet roken en het bevalt me goed. Heb (nog steeds) niet echt trek gehad en ervaar veel rust. Die ene hijs vraagt zeker om meer en het slaat gewoon nergens op om te roken. Ik weet gewoon dat ik spijt krijg als ik het weer ga doen en doe het daarom gewoon niet. Eigenlijk ken ik helemaal geen goede reden om te roken als ik erover nadenk! Ook vindt mijn vriend nu dat ik nog lekkerder ruik, dat is toch fijn om te horen! Ik heb er vertrouwen in dat het ons lukt en heel fijn dat je partner je steunt! We hoeven het niet alleen te doen.

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 12:00

Lid sinds 30 jan 2011

Berend, je hebt er al een week op zitten. c13 c13 c13
Succes

afbeelding van daantjeb

Geplaatst door Anoniem op 12/08/2011 - 15:43

Lid sinds 11 aug 2011

Succes met stoppen! dd3

Geplaatst door Anoniem op 21/08/2011 - 09:00

Lid sinds 24 jan 2011

Hallo, Het is een beetje stil aan jouw kant, misschien nog op vakantie? Ik hoop dat het goed gaat en dat het allemaal wat makkelijker aan het worden is. Ik houd het nog steeds vol en voel ook eigenlijk wel dat mij dat blijft lukken. Wel soms vreselijke!!!!!!! zin in een rook/rust/genietmoment. Heb daar nog geen goed alternatief voor gevonden. Jij ook volhouden he!?
Groeten.

Geplaatst door Anoniem op 29/08/2011 - 14:20

Lid sinds 04 aug 2011

26 dagen vandaag! en eigenlijk geen trek of moeilijke momenten, het voelt heerlijk! Was inderdaad op vakantie, ben net terug. Geniet echt van het niet-roken, voel me lekker.

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 29/08/2011 - 14:23

Lid sinds 09 aug 2011

Elisa86 wrote:
26 dagen vandaag! en eigenlijk geen trek of moeilijke momenten, het voelt heerlijk! Was inderdaad op vakantie, ben net terug. Geniet echt van het niet-roken, voel me lekker.

Gefeliciteerd met dit resultaat. Ook goed dat je op vakantie niet bent gestruikeld. De vakantie wil voor velen nog weleens een struikelblok vormen. Knap hoor!!!

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 29/08/2011 - 15:24

Lid sinds 30 jan 2011

dat je al op 26 dagen zit!!!

Reactie toevoegen