1ste dag gestopt met roken met Champix

Geplaatst door Dianaov op 14/11/2013 - 12:24

Lid sinds 14 nov 2013

Hallo mede stoppers,

Ik heb vandaag een accound aangemaakt hier. Ik ben Diana heb 21 jaar gerookt en wil er nu wel eens mee stoppen. Zit aan mn 9 de pilletje champix en vandaag is mn stopdag, tot nu toe geen problemen (maar ja is ook nog maar een paar uur)

Wat heb ik mn beroerd gevoeld van de pillen de eerste week: misselijk, zweverig, geen fut om iets te doen en erg moe.

Maar sinds ik over ben op 1 mg is het toch minder geworden (gelukkig) en nadat ik ben begonnen met wat te eten voor dat ik hem inneem ben ik ook niet meer misselijk.

Ik stop samen met mn vriend dus wat makkelijker dan dat hij gewoon blijft door stomen.

Ik heb goeie moed en jullie horen van mij.

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van Kimmmm36

Geplaatst door Kimmmm36 op 14/11/2013 - 14:47

Lid sinds 14 jan 2013

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Zet em op!!! ik slik ook champix en ik rook al 18 dagen niet meer...

Ik heb al zo vaak een poging gedaan en dit is de eerste x dat het me zo makkelijk af gaat!!!

Volhouden hoor!!!

Groetjes Kim

Geplaatst door caja op 15/11/2013 - 00:43

Lid sinds 01 okt 2012

8 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hallo Diana,

Ik ben ook gestopt met Champix, de vierde dag nog maar, maar vandaag voelde het al heel goed (bij mij waren de eerste dagen wel lastig, maar niet lastig genoeg om naar een tankstation te rennen om sigaretten te halen) Gisteren keek ik nog met enige weemoed naar een collega die ging roken, vandaag leek alles anders en vond ik het zelfs sneu voor collega's dat ze nog moesten roken. Wat ik nog wel heb is dat als ik net wakker word en nog niet helemaal wakker ben, ik denk: oh, ff een lekker peukje zo.....maar dan word ik echt wakker en denk: oh, nee, dat hoeft niet meer, ik ben gestopt. Bij mij viel dat vandaag allemaal op, de vierde dag, zo snel kan het gaan. Ik weet zeker dat er nog wel lastige momenten zullen komen, maar zolang je beseft dat die ene sigaret dat echt niet op gaat lossen, gaat het wel goed denk ik.

Kim, super goed zeg, al 19 dagen niet roken....je bent verder dan ik, dus ik vraag me af: was de positieve niet roken van vandaag een opwelling, of het begin van nog meer van dit soort dagen, dat het echt goed af gaat? Ik kan me haast niet voorstellen namelijk, dat er moeilijkere dagen gaan komen, nu het vandaag eigenlijk zo goed ging.

Groetjes, Carla

afbeelding van Kimmmm36

Geplaatst door Kimmmm36 op 15/11/2013 - 13:02

Lid sinds 14 jan 2013

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Dat vraag ik me dus ook nog steeds af.... Ik heb echt nergens last van.... Ik ben helemaal bang om over een aantal weken te stoppen met champix:-) 

ik moet zeggen dat ik wel een beetje chagrijnig ben vandaag en heb een kort lontje! Maar taal niet naar een peuk, het zit ws gewoon in mezelf !!!

maar lekker doorslikken dan redden we het!!

groetjes Kim 

afbeelding van Lia 1960

Geplaatst door Lia 1960 op 15/11/2013 - 20:55

Lid sinds 04 nov 2010

Gewoon door slikken en niet eerder stoppen is mijn Advies. Ik heb zelfs nog wat langer door geslikt om het zekere voor het onzekere te nemen.

Overleg met je huisarts is altijd goed maar eerder stoppen moet je bewust doen en sterk in je schoenen voor staan, ik was dat niet en veel te benauwd dat ik terug zou vallen dus ik ben gewoon nog wat verder gegaan.

Er komen gerust tijden dat het nog moeilijk

wordt maar ook die kunnen jullie aan!!!!! Succes!!!

Geplaatst door ex smokey op 20/11/2013 - 13:02

Lid sinds 31 okt 2011

Hallo allemaal daar ben ik weer ben nu drie dagen gestopt en wil het dit keer wel echt volhouden want wordt niet goed van die haat/liefde verhouding met die stomme sigaret heb 25 jaar gerookt en heb het mijn vader beloofd op zijn sterfbed toen hij overleed aan longkanker en als je dat proces volgt van dichtbij dan wil je nooit meer een sigaret roken

 

Geplaatst door Erik64 op 20/11/2013 - 13:15

Lid sinds 19 Mar 2013

Gewoon volhouden smokey! Het is echt te doen en achteraf gekeken valt het me tot nu toe 100% mee...ik ben jaloers op de mensen die langer gestopt zijn dan mij ipv dat ik jaloers ben op een roker! ja heeeeeel af en toe als ik sigaretterook ruik denk ik hmmm lekker, maar dat moment is echt snel over ;)

Succes en sterkte!

afbeelding van Kimmmm36

Geplaatst door Kimmmm36 op 21/11/2013 - 12:59

Lid sinds 14 jan 2013

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

@ ex-smokey!! Volhouden hoor!!! Zeker als je het je vader hebt beloofd!! En belofte maakt schuld!!

Iedere x als je aan een peuk denkt, moet je aan het moment van je belofte denken!! En daarbij denken over 5 min. denk ik anders!!!

Echt!! Ik heb mijn dochter belooft niet meer te roken!! En ik zal laten zien dat ik het volhou en dat ze straks heel trots op haar mama en papa(die is ook gestopt) kan zijn!!

Zet m op!!!!

Reactie toevoegen