23 jaar gerookt en nu overgestapt naar dampen

Geplaatst door aliciahermans op 31/12/2017 - 17:05

Lid sinds 29 dec 2017

Hallo allemaal,

 

Eerst respect aan alle mensen die zo in 1 keer volledige kunnen stoppen. Ik kan het helaas niet.

Ik ben vroeger gaan roken, omdat het menthol sigaretten waren en ik die super lekker vondt. Gewone tabak heb ik altijd smerig gevonden. 23 jaar later zit ik nog steeds op mijn mentholletjes. toen 10 jaar geleden heb ik blaaskanker gekregen vanaf die tijd ben ik op de stop polie geweest voor te stoppen met roken, naar lasertherapie wat niet hielp binnen een uur had ik al een peuk te pakken tot champix uitgeprobeerd. Niets hielp.

Ben moeder van 2 kleine kinderen en telkens blijf je er over na denken hoe ziek je kunt worden, en dat je nog een ernstigere soort kanker kunt krijgen. Alleen kwam ik niet verder dan die vervelende gedachten. Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik uit op e -sigaret. Direct 2 besteld een hele dag geen peuk meer aangeraakt tot dat mijn man me foto s liet zien van e sigarreten die ontploft waren. Toen maar weer terug naar de normale peuk want dat was het me ook niet waard.

Hier ging een tijd over heen uit eindelijk gingen er steeds meer mensen over op een e sigaret dampen en geen sigaretten die ontploften. Ik wilde eerst met nieuwjaar overgaan maar toen dacht ik waarom niet direct, waarom wachten. 13-12-2017 was de dag dat ik mij een nieuwe e sigaret heb gekocht en vanaf die dag heb ik geen sigaret meer aangeraakt. ik was een hele zware roker die ongeveer 30 sigaretten rookte als het niet meer was. Ik ben begonnen met een e liquid van 6mg nicotine dat is gelijk aan een half zware sigaret omdat ik na het inlezen in de materie ik er achter was gekomen dat je in het begin de kans hebt dat je contstant aan het dampen bent. Inmiddels wordt ik al misselijk van 6mg nicotine en ben ik overgestapt naar 3mg nicotine. Ik heb helemaal geen zin meer in een sigaret en denk hier ook niet meer aan.

Ondanks dat ik toch nicotine nuttig heb ik als iedere andere stopper ook alle afkickverschijnselen gehad. Dus niet alles in te wijten aan nicotine. Let wel op dampen is niet gezonder dan roken en ik ben blij dat het voor mij helpt om probleemloos van de nicotine af te komen.

Wanneer ik over ben naar 0mg nicotine dan ben ik verplan om mij een zak lolly s aan te schaffen en dan helemaal te stoppen :P.

 

Reacties

Geplaatst door aliciahermans op 04/01/2018 - 08:08

Lid sinds 29 dec 2017

Goedemorgen mafkees, Ja ik heb ook zo n app gedownload. Ik gaf gemiddeld per maand 415.40 aan sigaretten uit. Eigenlijk niet normaal, he. zo n bedrag het is dat het niet op valt op omdat je telkens maar een klein bedrag uit geeft. dus ook al damp ik op het moment wel. Ook ik vind het motiverend dat dat ik zo veel per maand kan besparen. heerlijk gewoon. Ik heb in de tijd dat ik damp maar 3 keer me ech ter neergeslagen gevoelt omdat ik kennelijk geestelijk zin had in een peuk en ik maar een damper kreeg. Het down gevoel heeft alle drie keer een dag geduurd maar nu heb ik het niet meer gehad. Ik ben allang blij dat ik verlos ben van de assenbakken, en het zoeken van een aansteker laugh​. Dan spreken we nog niet over de stank die je altijd meedraagt, de as die je knoeit, de kinderen die klagen dat het stinkt, de frustratie dat je altijd buiten moet zitten op het moment dat je ergens wat wilt drinken en het geld wat ik altijd uitgaf. En wat me op viel aan mezelf, ik had altijd een rokers tong. Mijn kinderen vonden dat ik een bruine tong had bahh die is helemaal weer mooi roze, dus als ik mijn kinderen wil pesten en ik steek mijn tong uit heb ik geen stomme opmerkingen meer kinderen zijn altijd toch mooi recht uit hihihi

Geplaatst door aliciahermans op 04/01/2018 - 07:57

Lid sinds 29 dec 2017

Hoi Suus, ja dat klopt dat men er negatief over is. Ik kan me er wel iets bij voorstellen toen men begon met roken en het overal normaal was. Wist men ook nog niet dat je er kanker door kreeg, dit kwam ook pas na jaren er uit. Wat wel is en wat ze vroeger niet bij roken hebben gedaan is nu al onderzoeken naar een e sigaret en daar is er toch gelukkig er uit gekomen dat het niet gezond is maar gezonder dan een sigaret. En je kunt zelf je nicotine bepalen, waardoor je kunt afbouwen. Want laten we eerlijk zijn als je medicatie krijgt van je huisarts die verslavend is moet je ook eerst afbouwen voor je er mee stopt. Ik heb zelf geen tijdspad uitgestippeld. Maar wil wel zo snel mogelijk van de nicotine af. Ik ben er van overtuigd dat dit ook redelijk snel kan gaan omdat je lichaam via dampen maar 1/3de van de nicotine opneemt. De rest is uiteindelijk straks spygisch en net zoals je vroeger het duimen af moest leren en je de slaap niet kon vatten omdat je je duim niet mocht gebruiken moet ik hier straks ook door heen. maar ben der wel van overtuigd dat ik het binnen een half jaar moet gaan lukken.

 

 

Geplaatst door mafkees op 03/01/2018 - 14:00

Lid sinds 03 jan 2018

Ik ben zelf (hoe toevallig) ook 13-12 -2017 gestopt en heb gelukkig niet echt heftige behoeftes gehad om nog een sigaret op te steken . Heb wel wat hulp van pleisters maar die draag ik alleen overdag in de nacht rook je tenslotte niet en je slaapt beter. Houd een balans bij hoeveel ik bespaar en hou dit apart dat is leuk maar ook om van te schrikken als bedenkt dat je makkelijk 150 euro per maand in rook ziet opgaan . Ik wil iedereen succes wensen die gestopt is spaar op wat je bespaart en doe er na bv 1 maand iets leuks mee voor jezelf . Zo besteed je het beter tip gekregen van oude buur werkt motiverend moet ik zeggen al wil ik het proberen het een jaar op te sparen. Iedere geval dit wou ik even met jullie delen...

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 02/01/2018 - 00:18

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Alicia, wat goed van je zeg! Er wordt veel negatiefs over Esmoken gezegd, maar ik ben van mening dat alle hulpmiddelen die je gebruikt om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken absoluut geoorloofd zijn! Alles wat je daarbij helpt moet je gewoon lekker doen. En jij bent nu al in korte tijd van 6 naar 3 mg nicotine. Dat klinkt heel goed, ik ben benieuwd of je dat met die snelheid doorzet, en of het laatste stapje (naar nul mg) erg moeilijk wordt, omdat je dan helemaal van de nicotine af bent. En of je daarna zonder moeite de e smoker kan laten liggen, of dat de handeling van het iets ini je mond stoppen en inhaleren ook nog een dingetje is waar je van moet afkicken. Hou je ons op de hoogte van je vorderingen hier? En heb je voor jezelf een tijdpad bedacht waarin je wil gaan afbouwen met de nicotine, of hangt dat van je behoefte af? Ik ben heel nieuwsgierig, en ik denk dat het ook nuttige informatie is voor andere stoppers in spe, die erover denken om dat middels een Esmoker te doen. Heel veel succes!!

Reactie toevoegen