3 weken gestopt

Geplaatst door omama op 05/02/2012 - 15:49

Lid sinds 05 feb 2012

ik ben vandaag 3 weken gestopt met roken en de ene dag is het makkelijker dan de andere, afgelopen dinsdag heb ik mijn hondje moeten laten inslapen, wat erg moeilijk was en is maar ik weet ook dat er niks veranderd als ik weer begin met roken toch blijft het moeilijk hoelang duurt de moeilijkste tijd?

Geplaatst door Lodewijk op 05/02/2012 - 16:08

Lid sinds 11 sep 2011

Hallo Omama,

 

Goed van je dat je bent gestopt met roken. Uit je verhaal maak ik op dat je zonder hulpmiddelen stopt. De nicotine en koolmonoxide zijn inmiddels je lichaam uit. Het duurt even een tijdje voor het lijf is omgeschakeld naar een niet rokers bestaan. De geestelijke verslaving is een verhaal apart. Nico en Tine laten zich niet zomaar de toegang ontzeggen. Het zijn loeders die je op de meest onverwachte momenten komen pesten. Een gouden stelregel is: Nee=Nee, ga geen discussie met jezelf aan, die verlies je. (citaat Toon). Er is geen algemene lijn te trekken hoelang je nog last blijft houden van het niet roken. De een is hier sneller klaar mee als de ander. Sluit je aan bij de februari stoppers (rubriek Hoe gaat het ermee), post daar een berichtje en je komt allemaal lotgenoten tegen. Lodewijk.

afbeelding van mooog

Geplaatst door mooog op 06/02/2012 - 08:58

Lid sinds 14 jan 2011

12 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

 

 

Hi Omama,

 

Vervelend voor je dat je hondje hebt moeten laten inslapen. Op zulke momenten kan je natuurlijk zoiets hebben van "wat kan mij het schelen, ik wil nu roken!!" Erg knap van je dat je dat niet hebt gedaan.

Voor de een is na drie weken wel klaar en heeft er geen moeite meer mee om  niet te roken voor de ander duurt het drie maanden. Over het algemeen wordt het steeds iets makelijker maar er zullen momenten zijn dat je heel erg trek hebt in een sigaret. Je hebt al laten zien dat je dan heel sterk kan zijn.

 

Veel sterkte en succes!

 

 

Gr,

 

Mooog

 

Reactie toevoegen