ADHD en roken

Geplaatst door tochwelmoeilijk... op 07/07/2022 - 19:38

Lid sinds 07 jul 2022

Beste mensen,

Ik ben in het verleden gestopt met roken (3 jaar gestopt), maar ben toch weer begonnen. Ik heb het gevoel dat dit verband houdt met mijn ADHD (denk ook deels met mijn studenten vereniging). Heeft iemand dezelfde ervaring? Zo ja, hoe sta jij er in en heb je eventuele tips?

Het wordt enorm gewaardeerd!

Veel liefs en succes allemaal!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 12/11/2022 - 21:52

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Als je jong bent en verder geen lichamelijke klachten hebt, is het best moeilijk op te stoppen. Mij is dat tenminste toen niet gelukt, maar toen was roken ook nog normaal. 

Verder moet je jezelf de vraag stellen: Wil ik verslaaft zijn aan een drug ? In feite is het natuurlijk puur vergif wat je inneemt met een uitgestelde werking. En ja, wil je dat? Natuurlijk wil je dat niet, want geen zinnig mens neemt vrijwillig een potentieel invalidiserend of dodelijk middel tot zich, dat doet alleen een verslaafde.

Zo, dat was de preek. Natuurlijk heb ik liever dat je stopt, al heb ik geen problemen met rokers in mijn directe omgeving of waar ook. Het is jou keus, en eerlijk is eerlijk ik voelde me eigenlijk een enorme slappeling dat ik niet eerder (toen 50+) gestopt ben.

Ik hoop echt dat jij verstandiger bent.

Liefs en groet, Arjen 

Geplaatst door Miez op 29/12/2022 - 09:45

Lid sinds 29 dec 2022

1 jaar 3 maanden geleden gestopt

He,

Dit is waarom ik hier ben. Ik ben al vaak gestopt een paar maanden, een jaar, drie jaar! en dan op een dag lijk ik dan te vergeten ofzo waarom ik ook al weer gestopt was en dan begin ik gewoon weer. Daarnaast rook ik ook helemaal niet zo veel. Ik kan dagen 'vergeten' te roken en nergens last van hebben. Ik denk ook dat mijn ADHD invloed heeft op dit gedrag maar weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan. Het zorgt er nu iig voor dat als ik de gedachte krijg om te stoppen ik ook meteen denk "ja en dan over een jaar vergeet ik het weer en begin ik weer" dat is demotiverend. Ik ben nu al een week ziek en heb daardoor niet gerook dus nu dacht ik "weet je wat, ik stop nu voor goed!" ik probeer het toch maar weer...al weet ik wel dat het me niet alleen gaat lukken.

gr

Geplaatst door Rikkie op 29/12/2022 - 11:30

Lid sinds 12 mrt 2021

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Mies , is je ADHD wel de oorzaak dat je weer steeds begint ? 
al een keer 3 jaar WoW, volhouden het lukt je dan toch echt best !!!

veel succes....

Geplaatst door henk (niet gecontroleerd) op 02/01/2023 - 12:34

Lid sinds

ik ben er nu ruim 26 jaar vanaf en nog elke dag blij dat me dat toch maar mooi gelukt is. en puur op wilskracht dus zonder hulpmiddelen. ik geloof ook dat dat het beste is.

Reactie toevoegen