ADHD en roken

Geplaatst door tochwelmoeilijk... op 07/07/2022 - 19:38

Lid sinds 07 jul 2022

Beste mensen,

Ik ben in het verleden gestopt met roken (3 jaar gestopt), maar ben toch weer begonnen. Ik heb het gevoel dat dit verband houdt met mijn ADHD (denk ook deels met mijn studenten vereniging). Heeft iemand dezelfde ervaring? Zo ja, hoe sta jij er in en heb je eventuele tips?

Het wordt enorm gewaardeerd!

Veel liefs en succes allemaal!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 12/11/2022 - 21:52

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 4 maanden geleden gestopt met Champix.

Als je jong bent en verder geen lichamelijke klachten hebt, is het best moeilijk op te stoppen. Mij is dat tenminste toen niet gelukt, maar toen was roken ook nog normaal. 

Verder moet je jezelf de vraag stellen: Wil ik verslaaft zijn aan een drug ? In feite is het natuurlijk puur vergif wat je inneemt met een uitgestelde werking. En ja, wil je dat? Natuurlijk wil je dat niet, want geen zinnig mens neemt vrijwillig een potentieel invalidiserend of dodelijk middel tot zich, dat doet alleen een verslaafde.

Zo, dat was de preek. Natuurlijk heb ik liever dat je stopt, al heb ik geen problemen met rokers in mijn directe omgeving of waar ook. Het is jou keus, en eerlijk is eerlijk ik voelde me eigenlijk een enorme slappeling dat ik niet eerder (toen 50+) gestopt ben.

Ik hoop echt dat jij verstandiger bent.

Liefs en groet, Arjen 

Reactie toevoegen