Bijsluiter Tabex

Tabex is een populair middel om te stoppen met roken. Desondanks is dit middel nog niet bij de Nederlandse overheid geregistreerd als geneesmiddel. Wij adviseren dan ook om altijd eerst met de huisarts te overleggen voordat je Tabex gaat gebruiken.  Lees ook eerst goed de bijsluiter door hieronder.

Online Tabex bestellen

Ben je al overtuigd van dit middel om te stoppen met roken en wil je Tabex graag goedkoop online bestellen? De goedkoopste aanbieder momenteel is Sopharma, die het product verkoopt via deze link : TabexShop (Engels- en duitstalig). Met de code "nosmoke20"  krijg je 20 % korting en ligt het pakketje binnen een aantal dagen thuis in de brievenbus. 

Bijsluiter Tabex

Raadpleeg altijd uw huisarts of specialist bij twijfel en/of specifieke gezondheidsvragen.

Fabrikant: Sopharma Pharmaceuticals (zie ook naam en adres van de fabrikant)
Handelsnaam: Tabex
Geneesmiddelvorm: tabletten, filmomhuld (voorzien van een beschermend laagje)
Samenstelling: 5 blisterverpakkingen met 20 filmomhulde tabletten
Werkzaam bestanddeel: cytisine 1,5mg
Andere ingrediënten: calcium diwaterstoffosfaat, lactose, tarwezetmeel, microkristallijn cellulose, talk, magnesiumstearaat.
Farmacotherapeutische groep: vegetotropic agent - N- cholinomimetic (gangliostimulant)

Indicaties: Chronische tabaksverslaving (tabacosis) - voor het breken van de rookgewoonte.

Contra-indicaties: Tabex is gecontra-indiceerd bij arteriële hypertensie en gevorderde atherosclerose.

Waarschuwing:
De klinische studies met Tabex tonen aan dat het Bulgaarse middel effectief is en goed verdragen wordt. De nadelige effecten zijn niet significant in het geval van een adequate behandeling volgens het schema en noodzaken niet vermindering van de dosis en het verkorten van de duur van de behandeling.
De patiënt wordt gewaarschuwd dat de gelijktijdige toediening van het middel en roken kan leiden tot verergering van nadelige effecten van nicotine (nicotine-intoxicatie). Het middel moet worden gebruikt alleen in de gevallen dat de patiënt een eerlijk en vast voornemen heeft om te stoppen met roken.
Er is onvoldoende klinische ervaring met Tabex-toediening aan patiënten met een ischemische hartziekte, cardiale stoornissen, cerebrovasculaire aandoeningen, arteriële aandoeningen, hyperthyroïdie, diabetes mellitus, nier- en leverinsufficiëntie. Het gebruik van het middel van deze categorieën patiënten moet worden uitgevoerd nadat het potentiële voordeel is afgewogen tegen de mogelijke risico's.

Zwangerschap en borstvoeding:
De intra-ovulaire toepassing van Cytisine stof op kippenembryo gaf geen embryo-toxisch en teratogeen effect binnen de grenzen van de interne therapeutische doses. Hogere doses van het geneesmiddel leiden tot embryo-toxische actie. Aan de basis van de experimentele gegevens die zijn verkregen, wordt Tabex (met Cytisine als de basiscomponent) niet aanbevolen te worden ingenomen door zwangere vrouwen, vanwege het mogelijke risico van embryonale actie in geval van een ongecontroleerde toediening. Het geneesmiddel liever niet innemen tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Effect van het geneesmiddel op de chauffeurs en machinisten:
Tabex wordt beschouwd als veilig en veroorzaakt geen veranderingen in de psychofysische toestand, de rijvaardigheid en het bedienen van de machine.

Interacties:
Geen gegevens beschikbaar van ongewenste interacties tussen Tabex en andere geneesmiddelen.

Overdosering:
Symptomen van nicotinevergiftiging zijn waargenomen in Tabex overdosis. De toxische effecten manifesteren zich in misselijkheid, braken, verwijde pupillen, sneller dan normale hartslag, algemene zwakte, clonische convulsies, verlamming van de ademhaling. Er is weinig beschreven over overdosering met het geneesmiddel.

Toediening en dosering:
Toediening via de mond toegediend met als schema:

01e t/m 03e dag: 1 tablet per 2 uur (6 tabletten per dag)
- met daarbij een parallelle vermindering van het aantal gerookte sigaretten -

04e t/m 12e dag: 1 tablet per 2½ uur (5 tabletten per dag)

13e t/m 16e dag: 1 tablet per 3 uur (4 tabletten per dag)

17e t/m 20e dag: 1 tablet per 5 uur (3 tabletten per dag)

21e dag en verder: 1 tablet per 6 tot 8 uur (2 à 3 tabletten per dag)

Geheel stoppen met roken uiterlijk op de vijfde dag na het begin van het traject.

Ongewenste bijwerkingen:
De klinische studies toonden een goede tolerantie voor het middel en ernstige bijwerkingen werden niet waargenomen. De volgende bijwerkingen zijn vrij vaak waargenomen bij het begin van de behandeling Tabex: veranderingen in zowel smaak als eetlust, droogte in de mond, hoofdpijn, prikkelbaarheid, misselijkheid, constipatie, sneller dan normale hartslag, lichte verhoging van de bloeddruk. De meeste van de nadelige effecten kunnen verminderen tijdens de behandeling.

Verpakking:
De tabletten Tabex zijn verpakt in PVC / aluminiumfolie doordrukstrips. Elke strip bevat 20 filmomhulde tabletten. Vijf doordrukstrips zijn verpakt in een kartonnen doos samen met de (originele) bijsluiter.

Opslag en expiratiedatum:
In oorspronkelijke verpakking, in een droge en donkere omgeving bij een temperatuur van 15°-25°C (60°-75°F). Twee jaar vanaf de fabricage datum. Zie zijkant verpakking en de individuele blisterverpakkingen.

Verkrijgbaarheid:
Tabex is een OTC (Over The Counter) zelfhulpmiddel. Bij enige twijfel over Tabex altijd je huisarts of specialist raadplegen.

Naam en adres van de fabrikant:
Sopharma AD : 16 Iliensko Chossee St., 1220 Sofia, Bulgarije.
Bedrijf : www . sopharma.bg
Consument : www . tabex.net

Disclaimer vertaling:
Vertaling van de bijsluiter naar het Nederlands komt (van de Engelse vertaling) van de Bulgaarse website van Sopharma. Deze Nederlandse vertaling is gemaakt door middel van een geautomatiseerd proces, powered by Google. Daarna is de vertaling handmatig nagelopen en zijn grammaticale constructies aangepast. Noch de verkopende partij, noch de leverancier, noch de functionaris of werknemer staat in voor de juistheid, betrouwbaarheid of tijdigheid van enige informatie vertaald door dit systeem en is niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door het vertrouwen op de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid of tijdigheid van dergelijke informatie. Hoewel alles in het werk wordt gesteld om de juistheid van de vertalingen te garanderen, kunnen delen van de vertaling onjuist zijn. Elke natuurlijke of rechtspersoon die vertrouwt op informatie die is verkregen uit het systeem doet dat op zijn of haar eigen risico. Als u een vertaalfout of onjuistheid wilt melden, neem dan contact met verkopende partij op. De bijsluiter van de fabrikant, dat bij het product zit, is altijd leidend.

Toelichting:
Een parallelle vermindering betekent minder roken naarmate er meer cytisine in het lichaam komt. Het aantal rookmomenten verminderen tijdens de eerste drie tot vijf dagen. De sigaret halverwege uitdrukken wordt aangeraden en geheel stoppen met roken gebeurt uiterlijk op de vijfde dag van het traject. Tijdens de innameperiode blijven roken op het oude niveau veroorzaakt een onaangenaam gevoel of smaak. Indien dit het geval is, moet er minder worden gerookt.
Sopharma geeft u productinformatie en beantwoordt uw productvragen op www.tabex.net. Raadpleeg altijd uw huisarts of specialist bij twijfel en/of specifieke gezondheidsvragen.

Lees meer over het gebruik van Tabex of lees waar je Tabex goedkoop online kan bestellen.

 

Reacties

Geplaatst door Aafke (niet gecontroleerd) op 29/08/2022 - 18:41

Lid sinds

Hoi,

Ik merkte dat ik minder snel behoefte had aan een sigaret. Nu is het mijn tweede dag dat ik moet stoppen met roken. En het is best moeilijk, je moet toch een soort knop omzetten in je hoofd. Anders had ik allang opgegeven. 
 

 

Geplaatst door Stephanie (niet gecontroleerd) op 01/04/2022 - 23:55

Lid sinds

Jasmina, hoe gingen bij jou de eerste 4 dagen dan. Ik zit nu op dag 2, maar ik zie geen rookvermindering.
Groetjes

Geplaatst door Pauline (niet gecontroleerd) op 27/02/2022 - 18:20

Lid sinds

Champix uit de handel gehaald en via een vriend Tabex aangeraden gekregen.

Hij is al met succes gestopt. Nu ik nog.
Dag 1 vandaag.
Zal het delen als het is gelukt

Geplaatst door tom gys (niet gecontroleerd) op 20/01/2022 - 11:50

Lid sinds

Vandaag 2 pakjejes aangekregen van Tabex, en ga de 24 ste stoppen.Ben nieuwschierig naar de werking toe ben al getopt geraakt via champix en dit werkte prima voor mij, spijtig dat ze dit niet meer verder produceren.

ik zal men bevindingen van het product met jullie meedelen.

gr

 

Geplaatst door J Timmer (niet gecontroleerd) op 19/11/2020 - 19:46

Lid sinds

Ook tabex besteld online wel de groene variant rond de 25 euro betaald en binnen een paar dagen in de brievenbus.
Ik rookte ongeveer een pakje per dag bijna elk uur een sigaret. Ik twijfelde eerst om het te nemen door de verhalen op het internet maar toch besloten het te doen. Eerste dag iets minder gerookt al de tweede dag rookte ik nog maar een kwart van wat ik normaal rookte en de derde dag had ik er geen behoefte meer aan. Vandaag is dag 5 en ik moet weer werken ik heb zo nu en dan wel momenten dat ik denk oja nu zou ik gaan roken maar dat is meer de gewoonte niet perse de behoefte. Dus ik raad dit zeker aan wel krijg je er een beetje gekke dromen van maar hey beter dat dan blijven door roken vooral voor mijn kids

Geplaatst door Ymie van tuinen (niet gecontroleerd) op 20/04/2020 - 10:30

Lid sinds

Ik wil wel 1pakje blauwe tabex voor €14

Geplaatst door Tabex.com (niet gecontroleerd) op 18/07/2019 - 08:22

Lid sinds

Het is €14 per pakje..

Geplaatst door Michel Labots (niet gecontroleerd) op 27/06/2018 - 19:54

Lid sinds

Ja hoor, geen probleem... champix niet ( is ook anti-depressiva) in combinatie met citalopram.

Geplaatst door Emiel Doll (niet gecontroleerd) op 24/02/2018 - 17:43

Lid sinds

Ik heb de pillen nu ook binnen .

Ik rook 1 pakje per dag

Dat is ongeveer voor 220 euro per maand .

Die kan ik goed ergens anders aan besteden

ik ga het proberen en hou Jullie op de hoogte

Emiel

's-Hertogenbosch

 

Geplaatst door Inge Bromstrup op 22/02/2018 - 15:50

Lid sinds 22 feb 2018

Ik vroeg ernaar bij mn huisarts vandaag die wist er niks vanaf en wil me champix geven..ik lees daar de bijwerkingen van die zijn niet prettig en je betaald elke x 60 euro zelf.ik slik ook oxazepam in de avond en citrolapam ivm mn bloeddruk. Weet iemand hier of dat wel in combinatie kan met tabex?groetjes inge

Reactie toevoegen