Champix 2017

Geplaatst door Hannaha op 13/09/2017 - 11:29

Lid sinds 11 mrt 2012

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo allemaal

Ik ben Hannah, 29 jaar en nu sinds 1 september gestopt met roken. Ik gebruik champix als hulpmiddel en graag deel ik hier mijn ervaringen.

Vorig jaar september ben ik ook gestopt mbv Champix maar omdat ik er niet van kon slapen ben ik veel te vroeg gestopt met de pillen en je raadt het al.. weer begonnen met roken.

Ik had nog 2 pakjes liggen, met een tht van eind 2018 en kwam deze een aantal weken geleden weer tegen. Na het boek de opluchting van Jan Geurts te hebben gelezen (zijn er echt mensen die kunnen stoppen mbv het lezen van een boek?! Allen Carr lukt bij mij ook niet.. maar ik dwaal af sorry) was het voor mij echt tijd om te stoppen. Zonder hulpmiddelen sta ik binnen 24uur weer ergens sigaretten te kopen/zoeken/lenen/schooien. Hoe triest ik het zelf ook vind.

Ik dus.. de champix. Ik besloot direct dat ik de halve dosering zou nemen. Dus 2x 0.5 per dag ipv 2x 1.0 per dag. Ik hoop dat dit de bijwerkingen iets minder heftig zal maken.

Nu zijn de bijwerkingen:
- slecht in slaap kunnen komen
-heftig dromen en de dromen ook nog weten. Dat had ik eerder nooit. Het zijn trouwens geen enge dromen maar gaan meestal wel over roken haha
-geen trek

Dat laatste hangt denk ik samen met het continu holle gevoel in mijn buik. Kennen jullie dat? Ook drink ik veeeeeel minder koffie dan voorheen (3 bakken ipv 10).

Zijn er hier meer mensen die op dit moment Champix gebruiken?

Groetjes Hannah

Geplaatst door Tesje op 14/09/2017 - 16:34

Lid sinds 31 aug 2017

Hallo Hannah Ik heb zes weken champix gebruikt maar in combinatie met een ander geneesmiddel dat ik neem is dit voor mij slecht uitgedraaid. Ik reageerde zeer heftig en heb de medicatie sinds maandag moeten stopzetten. Mijn vriend neemt ook champix en geen andere medicatie en reageerd heel goed op medicatie. Ik heb de pech dat het voor mij slecht uitviel met mijn andere medicatie dus als je niet teveel bijwerkingen hebt zou ik zeggen gewoon verder gaan. Dat weinig eten had ik ook de eerste twee weken dat ik champix nam maar na de derde week kwam mijn eetlust terug. Ik behelp mij nu verder met de e sigaret om de rookstop vol te houden, morgen zit ik aan week vijf. Dus ik zou zeggen welkom hier in de groep 

 

Geplaatst door Hannaha op 14/09/2017 - 16:44

Lid sinds 11 mrt 2012

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Champix.

Hé Tesje,

Bedankt voor je reactie! Wat vervelend dat de Champix zo verkeerd viel bij jou. Hoe gaat het nu zonder?

En je vriend zit nu dus ook in week 5? Knap hoor! Doorzetten :-)

Groetjes Hannah

Geplaatst door Tesje op 14/09/2017 - 16:48

Lid sinds 31 aug 2017

Ze dachten eerst dat ik zware depressie had maar nu is gebleken dat ik een delirium had en ben nog volop aan het bekomen. het gaat wel zonder, het geluk bij een ongeluk is dat op die zes weken de nicotine uit mijn lichaam was en dat ik nu enkel nog het duiveltje in het kopje moet verder verslaan. Ja mijn vriend ook in week 5 en ken nog mensen die champix hebben genomen en er ook goed mee zijn geweest. dus zal bij jou ook wel in orde komen en jij ook doorzetten he

Reactie toevoegen