daar ben ik dan

Geplaatst door Edje77 op 16/08/2012 - 13:19

Lid sinds 16 aug 2012

Zo daar ben ik dan. Dit is mijn eerste halve stap in het compleet stoppen met roken. Ik ga dus stoppen.

2 jaar geleden ben ik gestopt geweest ivm zwangerschap; zo van 1 op de andere dag. Mijn man bleef echter gewoon roken en na mijn bevalling was een van de 1e dingen die ik dacht: nu een sigaretje. Heb serieus in de 1e dagen na de bevalling voor het ziekenhuis mijn 1e sigaretje staan roken.

Goed; 2 jaar verder. Man gestopt dankzij champix al ca. 10 maanden. Ik wil er dan nu ook echt ervan af en niet meer met die gedachtespinsels leven. Van de huisarts heb ik al champix voorgeschreven gekregen, het ook al in huis, maar ik durf hier niet aan te beginnen! Ik ben als de dood dat ik hartklachten krijg of wat dan ook. (zei de roker ;-)) Alternatief: cold turkey.

Dat ga ik dus doen. Heb als uiterlijke stopdatum 26 augustus opgeschreven en merk dat ik daar nu langzaam naar toe ga leven.

Zo dat is eruit.

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 16/08/2012 - 15:17

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Edje ,goed van je dat je besluit te stoppen.Ik wilde ook niet aan de pillen pleisters en kauwgom dus ben gewoon gestopt.Hup die rotzooi de vuilnisbak in en nooit meer beginnen.Tis best zwaar maar ben nu ruim een week verder en ik moet zeggen voel me er goed bij.Wel af en toe hunkeringen maar dan doe ik mijn ogen dicht even diep ademhalen en verdomd het werkt.Was een tip van iemand op dit forum.Wens je veel sterkte toe en gewoon doen !!!! Op naar een rookvrij leven.

afbeelding van Eetje

Geplaatst door Eetje op 16/08/2012 - 18:51

Lid sinds 02 aug 2012

9 jaar 11 maanden geleden gestopt

Hoi Edje,

Ik kan niet anders zeggen dan, Goede beslissing om te stoppen.

Ik begrijp je angst voor de pillen, die had ik ook na alle horror verhalen over Zyban. Na meerdere pogingen Cold Turkey ben ik toch eens met een proffesional gaan praten. Zij legde mij uit dat je Champix niet kunt vergelijken met Zyban. De laatste is ontwikkeld als anti-depressivum terwijl Champix echt specifiek het roken aanpakt. Ik gebruik het nu en het bevalt me heel goed. Een paar jaar geleden wilde de arts mij absoluut geen Zyban voorschrijven (was toen de enige) Over Champix deed hij helemaal niet moeilijk.
Het haalt de scherpe kantjes er een beetje vanaf, verder moet je het echt nog steeds zelf doen en heb je nog genoeg moeilijke momenten.
Bij 1 op de heeeeel veel mensen kunnen hartritmestoornissen voorkomen. Dus daar zou ik me niet te druk over maken.

Als je het met de koude kalkoen te moeilijk krijgt, kun je daarna altijd nog stoppen met gebruik van Champix. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en waar jij achter staat.

Nou tot ziens bij de augustusstoppers2012. Daar zitten we met allemaal gelijk gestemden die elkaar opbeuren als het nodig is en elkaar van tips voorzien.

Groetjes Eetje

Reactie toevoegen