Daar gaan we dan

Geplaatst door Sandra212 op 20/12/2013 - 21:40

Lid sinds 20 dec 2013

Hallo !

Mijn naam is Sandra, bijna 41 jaar jong en ik rook sinds mijn 18e.

In 2009 ben in met behulp van Champix gestopt met roken. Ondanks de ellendige bijwerkingen na het stoppen met Champix, was het wel succesvol en heb ik 3 jaar geen sigaret meer aangeraakt.

Helaas in 2012 op het hoogtepunt van een depressive periode, greep ik weer naar de sigaretten. het kon me gewoon niet meer schelen op dat moment en ik dacht nog: "1 pakje en dan stop ik weer..." Tja, inmiddels ben ik ruim een jaar verder en rook dus nog steeds.

Afgelopen weekend was ik bij vrienden en die waren net begonnen met een E-sigaret / damper. Helemaal enthousiast waren ze. Bij thuiskomst ben ik het internet opgedoken en heb ik korte tijd veel, heel veel gelezen en informatie voorbij zien komen over deze manier van "roken". En ook ik was gelijk enthousiast. Niet zozeer zag ik het als een middel om te stoppen, maar wel als een middel om gezonder te gaan "roken".

Inmiddels heb ik genoeg succes verhalen gelezen van mensen die met behulp van het dampen zijn gestopt met roken en dit is dan ook mijn uiteindelijke doel. Het afbouwen van de liquids met nicotine naar 0mg.

Inmiddels is mijn starterset met 2 dampers binnen en ben ik bezig mijn laatste gewone sigaretten op te maken. Ondertussen af en toe aan het dampen en jee, wat een ervaring rijker ben ik al. 

Vanaf zondag zal ik alleen nog maar dampen en hopelijk zal dit mij echt gaan helpen om te stoppen!

 

Groetjes Sandra

 

Geplaatst door caja op 21/12/2013 - 00:16

Lid sinds 01 okt 2012

8 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hey Sandra,

 

Welkom op het forum en super goed van je om te stoppen met roken. Ik ben ook gestopt met champix en tot nu toe heeft het mij prima geholpen (heb ze maar 3 weken geslikt eigenlijk) Het afbouwen met de E sigaret heb ik ook al gezien bij een kennis van me en dat was best een verstokte roker voorheen. Ik heb ook een damper, maar nooit met nicotine gevuld gehad. In het begin was dat voor mij toch een hulpmiddel om het niet roken vol te houden. Nu gaat het prima zonder. Neem gewoon je tijd, beter wat langer aan het dampen, dan terugvallen naar sigaretten toch?

 

Heel veel succes in ieder geval! yes

 

 

afbeelding van AsjeQueen

Geplaatst door AsjeQueen op 22/12/2013 - 04:28

Lid sinds 28 okt 2013

8 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

Ha sandra ook namens mij welkom bij de stoppers en ik heb geen ervaring met die e sigaretten, maar deze keer ben ik gestopt met champix ooit eerder met nortrillen 1,5 jaar. Wat voor problemen kreeg jij de  vorige keer dan na het stoppen met champix? Knap ook van jou dat je weer gaat stoppen hoor en wens je heel veel succes.

Ik heb meer problemen met het slaap ritme, zit dit nu in de nacht om 4.17 te typen, terwijl ik rond 21.30 doodmoe in bed lag en om 00.30 weer klaarwakker aan het breien ben geslagen en ff achter de pc. Ik heb reuma, dus moet alles afwisselen niet te lang achter elkaar dezelfde dingen en/of houding blijven herhalen dus heb een heel afwisselend leventje hahaha. Ik moet zeggen dat ik die champix een geweldig middel vind en weinig bijwerkingen had, maar ben er al mee gestopt met innemen al werd me geadviseerd om ze langer in te blijven nemen, maar door al die slaap stoornissen hoopte ik dat het beter zou gaan en het niet roken gaat me ook erg goed af deze keer eerlijk gezegd.

 

Je kunt je aanmelden bij de december stoppers http://www.ikstop.nl/de-decemberbikkels-2013?page=5 is leuk en tref je meer medestoppers. Wij gaan alvast gezond het nieuwe jaar tegemoet.

Reactie toevoegen