Dag 4

Geplaatst door Maikel op 13/03/2018 - 19:24

Lid sinds 13 mrt 2018

 

Beste,

Pff ik ben plotseling cold turkey gestopt afgelopen vrijdag. 

Dat was best pittig afgelopen vrijdag was ik niet helemaal lekker en toen dacht ik ok, als ik dan toch met griep een paar dagen op bed moet liggen dan hoef ik die dagen ook niet te roken. Grappig genoeg herstelde ik van de griep in 1 x vrij snel en was ik zondag al van de griep af. Maar toen werdt het lastig in me hoofd maar het lukte me om nee te zeggen. Toen kwam dag 3 gisteren dus. Ik weet niet wat ik had van alles behalve een lekkere motiverende dag. Ik voelde me zweverig flauw en was bang voor paniek aanvallen. In plaats van een sigaret op te steken. Huisartsenpost opgebeld met wat ik moest doen na om en de bij 10 min met haar hebben gesproken ging het wel weer en heb ik volgehouden. Vanmorgen vol energie opgestaan. En voelde ik me weer gemotiveerd om er mee door te gaan. Vandaag even kort met me huisarts gesproken. Zei ze dat gisteren naar alle waarschijnlijkheid wel het aller ergste was. En dat ik nu gewoon moet doorzetten. Omdat ik inmiddels door het moeilijkste heen ben.

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 14/03/2018 - 08:57

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Maikel,welkom hier! Veel mensengrijpen n griepje aan om meteen maar te stoppen, dan heb je idd de eerste lastige dagen al in de pocket. Hoe gaat het nu met je? Gewoon volhouden nu, wees lief voor jezelf en leidt jezelf af op moeilijke momenten. Lekker sporten of n flinke wandeling doet vaak wonderen. Merk je al dat je meer lucht hebt,en dat jje dingen beter ruikt en proeft? Succes vandaag, en als je wilt kletsen met anderen die gelijk met jou gestopt zijn, neem dan eens n kijkje in de maandclubs hier op t forum. Bij de Maartstoppers 2018 zijn al n aantal mensen actief.

Geplaatst door Maikel op 14/03/2018 - 09:38

Lid sinds 13 mrt 2018

 

Beste suus,

Ja vanacht gelukkig goed geslapen. Vanmorgen opgestaan met een soort van druk op me hoofd en ik voel me zo licht als een veertje. Maar ik ben mentaal wel sterker voor me gevoel weer als gisteren. Maar wel vervelend dat ik me lichamelijk zo slecht voel. Ben vandaag voor het eerst weer aan het werk. En dat maakt het lastig als je je lichamelijk zo slecht voelt. Maar ik hoop wel dat dat snel betert. 

Groetjes Maikel

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 14/03/2018 - 12:32

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oja zo licht als een veertje, ik herken dat heel erg. Heeft bij mij een kleine week geduurd, dus hopelijk wordt het bij jou ook snel beter. Het heeft te maken met het feit dat je nu veel meer zuurtsof binnenkrijgt. En dat waren we niet gewend als roker haha. Dus hoewel het supervervelend is ( ik kon me echt nergens op concentreren die eerste week, en dacht telkens onderuit te gaan zo duizelig was ik) moet je maar vaak tegen jezelf zeggen dat het juist een goede ontwikkeling is. En je kunt wat ademhalingsoefeningen proberen, waarbij je langer uitademt dan in, en daarna even je adem vasthoudt. Dus bijvoorbeeld 5 tellen in, 8 tellen uit, 3 tellen adem vasthouden, en weer opnieuw. Hoop dat je een goede werkdag hebt vandaag, is dat moeilijk voor je wat betreft rookverleiding of niet? 

Geplaatst door Maikel op 14/03/2018 - 13:30

Lid sinds 13 mrt 2018

 

Beste Suus,

Ik heb het voordeel dat ik deze 2 weken op een werkplek sta. Waar ik de enige roker was. Dus qwa verleiding is dat te weerstaan. Het enige wat ik nu wat lastiger vindt is wat ik doe met de tijd tijdens me pauze. Dus maar even een berrichtje posten hier.  Het lastige wat ik vindt is dat ik heb niet echt anorexia maar eten is wel altijd een beetje een opgaven voor me zelf. Dus zoals de meeste hebben dat ze meet gaan eten tijdens het stoppen. Wil ik juist minder eten. Maar zoals gezegd wil ik minder eten. Maar eet ik net zoveel als dat ik normaal doe. Maar zoals je misschien kan begrijpen is dat een extra opgaven, die erbij speelt. Kwa verleiding kan ik hem grappig genoeg weerstaan en hou ik me steeds voor dat ik me nu slechter voel, maar straks 20 x beter,  en dat helpt ook wel. Lichamelijk heb ik wel het gevoel dat ik langzaam meer kracht in me lichaam krijg. Maar daarbij ook meer hoofdpijn. Een beetje een protest gevoel van het lichaam.

 

 

 

Reactie toevoegen