dag 6/7 ellende!

Geplaatst door honeywell op 06/06/2013 - 20:17

Lid sinds 06 jun 2013

Oef even vanaf het begin.

ik wildenatuurlijk stoppen met roken vanwege mijn komende zwangerschap.

Ik besloot dat een paar weken geleden "zomaar ineens" en zei s'avonds gelijk voordat ik ging slapen: schat dit is mijn laatste peuk. morgen rook ik niet meer!

 

zo gezegd zo gedaan.. 's morgens werd ik wakker met goede moed... kleine naar school gebracht... grote wandelronde etc etc je kent dat wel..

om 9:00 kreeg ik een raar gevoel rondom mijn voorhoofd.. ik trok het niet. ik wilde de was opvouwen en dat lukte niet, was verstrooid chaotisch onrustig. Gek werd ik van de gedachte dat ik: nooit meer ging roken. NOOIT meer. dus dat ging al niet goed. Mijn partner zei: weet je, dan minder gewoon. je rookt er nou meer dan 20 (schaam!) dus ik besloot te minderen naar 5 sigaretten per dag. Oef wat was ik opgelucht dat ik er nog eenp aar kon roken op een dag. (en ondertussen elk uur op de horloge kijken; zitten er al genoeg uren tussen om WEER te kunnen 'mogen'  roken?!?! jeetje wat voel je je dan een junk. ze konden me zo opnemen hoor bij novadic of een jellinek, niemand die het verschil zou merken tussen een harddrugs verslaafde en mij op dat moment (en sindsdien ben ik van mening dat nicotine zeker op de harddrugs lijst mag) 

enfin.. dit ging 2 weken op en af goed. met stress rookte ik er soms 6 en op zn hoogst 7.. en anders gewoon 5. (nooit minder dan dat) ik wilde op den duur over naar 4 sigaretten... dit werkte niet. ja de hele dag tot s'avonds ik stress kreeg en toch een peuk extra pakte.(jammer van de hele dag dat ik toch volhield)

afgelopen vrijdag was ik zo op ik kon het niet meer voelde me depressief mn haren vielen uit. ik was snel geergerd en emotioneler dan normaal. toen besloten om 11:00 mn laatste peuk te roken en over te gaan op nicotinekaugom.

s'avonds had ik al zoveel mensen tegen me in het harnas gejaagd, ik huilde op en af, schreeuwde op en af. het was een vreselijke dag en s'ochtends (op zaterdag) weer ruzie gemaakt.  niks ging meer goed en ik baalde van alles. gek werd ik ervan.

gelukkig vanaf zaterdagmiddag ging alles beter.. tot gisteren. toen voelde ik de hunkering weer. sinds vandaag begin ik me weer depri te voelen..

 

mijn vraag: hoelang duurt dit. de nicotine is nu toch wel uit mijn lijf, toch voel ik me onrustig in mijn lijf en slaap ik slecht ben ik doodmoe en lijkt de piek echt vandaag te zijn (hopelijk morgen minder want pff) ik eet teveel kwam nooit aan daarvan maar daar gaat nu denk ik wel verandering in komen.. Ik wil me niet meer depri voelen en niet meer zo snel geeirriteerd. ik voel me echt mezelf niet en ik wl gewoon niet die hunkering meer voelen.

weet je.. het is ZO makkelijk om weer die sigaret op te steken.ze lliggen gewoon in huis (partner rookt en stopt niet, hoeft ook niet voor mij, keuze moet ieder voor zich zijn) maar k steek er geen op.. maar als ik dit nog wekenlang zo voel weet ik niet hoelang ik het volhoudt.. het MOET want we willen graag een kindje.. maar oef... 

enig idee wanneer die depri gevoelens normaal gezien afnemen??

 

groetjes honeywell

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 06/06/2013 - 20:46

Lid sinds 29 mei 2012

Hoi Honeywell,

 

je zegt het zelf al, roken mag op de lijst van harddrugs wat jou betreft. Ik denk ook niet dat je moet verwachten dat je je laatste peuk uitdrukt en klaar.

Voor mij was stoppen met roken echt alsof mijn leven op zn kop stond. Ik heb mezelf een half jaar gegeven om te vreten, onuitstaanbaar te zijn etc etc. Want ook al is de nicotine uit je lijf, de psychische verslaving is veel hardnekkiger.

En laten we wel wezen, je neemt afscheid van je maatje, zie het maar als een rouwproces. Maar ook daarvan weten we gelukkig dat het na verloop van tijd beter zal gaan.

Zelf ben ik begonnen met zuigtabletten, maar  die verving ik al heel snel door vicks snoepjes. Want het was bij mij helemaal niet de nicotineverslaving. Het was de handeling. De beloning, de 5 minuten even rust, gezelligheid, je kent het allemaal wel. Maar die sigaretten doen helemaal niks voor je.

 

Ik kan je alleen maar zeggen, hou vol! Maak het niet groter of meer dan het is. Het is een opgerold papiertje met tabak erin, wat je aansteekt, inademt en uitblaast en 5 minuten later is het weer klaar. Vervolgens stink je uit je bek, je kleding stinkt, je wordt er ziek van,misschien ga je er wel dood van. En dat achterlijke ritueel herhaal je vervolgens nog een keer of 20 op een dag. Niet omdat je dat echt wilt (al geloof je dat natuurlijk wel) maar gewoon om de verslaving te voeden.

En waarvoor? Als je er nou stoned van zou worden ofzo, maar zelfs dat is niet het geval. Eigenlijk rook je alleen maar om van die drang om te roken af te zijn.

 

Doe jezelf een lol, sta jezelf toe dat je niet helemaal jezelf bent. Als je klachten krijgt als slapeloosheid of depressie, ga langs je huisarts. Je bent de eerste niet! Maar roken is geen optie.

 

en het is het echt 100% waard, beste beslissing van mijn leven. Mijn dochter is zooooo trots op me. Mijn man is helemaal happy (die had er zo'n hekel aan) en mijn zoontje is te jong om bewust te zijn van rookgedrag maar die heeft ook een lekker frisse mamma.

 

Ga ervoor, geef je kids het cadeau dat ze straks niet aan je ziekbedje moeten zitten, en laat ze zien dat jij sterker bent dan die peuk.

Geplaatst door leroy84 op 09/06/2013 - 10:47

Lid sinds 05 jun 2013

Dat jouw partner rookt, dat maakt in theorie niets uit. Je zal later ook op plekken komen waar je daarme geconfronteerd wordt. Het maakt het in het begin mogelijk lastig, maar leer op een andere manier naar het roken te kijken.

Voor mij was het de eerste week 'lastig', maar vooral op het werk. Niet meer even 5 minuten naar buiten vluchten, even 5 minuten rust.  Dat was alleen maar de mentale verslaving.

Je nicotine is inmiddels weg, dit blijft maximaal 48 tot 72 uur in je lichaam, afhankelijk van je stofwisseling. Het is nu mentaal...

Zie een sigaret niet als beloning (zie je verandering van 20 nar 5 per dag), dan ga je nog meer hunkeren. Wat voor mij hielp.. adem heel diep uit, wacht een paar tel en laat je lichaam zelf de longen weer vullen.

Dit voelt heerlijk, vooral met frisse buitenlucht!

Ga je sigaretten absoluut niet vervangen door snoep, koek, chips of pepermuntjes. Als je deze dan niet hebt, dan ga je teruggrijpen naar de sigaretten.

Een extra pepermuntje mag best, maar niet op de momenten dat je naar peuk snakt. Geniet van de geuren en smaken die je nu tot je krijgt, als het goed is merk je inmiddels na een week verschil.

 

zet em op!

 

Geplaatst door jootje3 op 22/06/2013 - 16:17

Lid sinds 22 jun 2013

pfff ,oké.

Leuk om te lezen en zou zeggen zet door.

Spreek ik dan ook een beetje tegen mezelf.

Is men eerste dag en die moet goed gaan op naar de tweede zeg ik.

Raar voor men eerste zwangerschap en tijdens en erna in totaal 5j gestopt en geen enkel probleem gehad.

Dan geopereerd moeten zijn aan men rug door een ongeval en mijn man vroeg wat moet ik mee brengen.

Was het eerste dat ik zei sigaretten.

Was ik toen zo dom niet geweest was ik misschien nooit meer beginnen roken.

voor tweede zwangerschap tijdens en erna toch zeker 2 niet gerookt borstvoeding gestopt en direct weer beginnen roken.

Derde net zo.

 

En nu opeens lukt het niet meer.

Van alles geprobeerd pleisters ,kauwgom,zuigtabletten maar da hielp ni.

Dus nu zo proberen en het moet lukken.

Zelf ook blij zijn om die vieze geur en smaak uit men mond kwijt te zijn.

slijmen en hoestbuien weg hopelijk.

En geen gezaag en geklaag van al men mannen in huis(ben de enige die rook).

 

Dus duimen en het moet lukken.

 

 

Geplaatst door Stephanie1603 op 26/06/2013 - 22:45

Lid sinds 23 jun 2013

Jeetje, wat gek he, het ene moment is het makkelijk om te stoppen en het volgende weet je ineens niet meer waarom je wilde stoppen.... 

Ik ben nu ook 7 dagen gestopt en het ging best goed, maar nu heb ik echt het gevoel dat ik mezelf iets leuks en lekkers heb ontnomen. Vanavond niet zoveel gedaan en dan ga ik me n beetje vervelen. Wat lekkers eten en een wijntje drinken heb ik al gedaan, nu alleen nog een sigaretje denk ik de hele tijd..

Ik moet tegen mezelf blijven zeggen dat het inderdaad maar een rolletje papier is met tabak erin wat je in de fik steekt. Als er geen nicotine in zou zitten zou ik het nooit nemen. Ik ga ook niet boven iets wat in de brand staat hangen om de rook in te ademen. 

Het geeft me ook helemaal geen rust, het stinkt alleen maar en het maakt me minder fit. 

Honeywell en Jootje, ik hoop dat het jullie ook gaat lukken om te stoppen en je leven weer terug te krijgen. 

Wat mij ook wel helpt om me minder depri te voelen is tegen mezelf te zeggen dat ik wel mag roken. Als ik zin krijg (zoals nu) zeg ik tegen mezelf dat ik een pakje kan gaan halen, waarom niet.. En dan bedenk ik wat het me oplevert. Alleen maar stank, benauwdheid, gelijk minder energie, teleurstelling in mezelf en weer verslaafd!! Eigenlijk, als je echt goed nadenkt, brengt het je niks positief.

Als ik dat zo bedenk dan WIL ik niet eens meer een pakje halen! 

Al het positieve wat je kunt bedenken van het roken is ook te behalen zonder te roken. Rust, gezelligheid, een momentje voor jezelf, enz..

En als je denkt dat dat niet zo is, dan moet je je bedenken dat dat de verslaving is die dat zegt. Dat is de nicotine, die doet er alles aan om jou weer voor zich te winnen.. 

Hahaha.. ik merk ineens dat ik dit vooral tegen mezelf zeg.. Het helpt me wel even.. Ik hoop jullie ook!!

Succes!!!

Geplaatst door g lammertse (niet gecontroleerd) op 31/08/2016 - 21:38

Lid sinds

Ik ben zaterdag gestopt en heb een e sigaret gaat goed. Puf paar x p dag.komt goed ben blij dat ik gestopt ben.maar....... zal wel wat aankomen. Gr gerda

Reactie toevoegen