Dagboek Henk

afbeelding van peukiepeukie

Geplaatst door peukiepeukie op 21/01/2012 - 19:51

Lid sinds 04 aug 2011

Hoewel ik niet een echte schrijver ben, ben ik toch maar begonnen met een dagboek zodat ik alles kan wegpennen wat ik kwijt wil de komende tijd als ik over 1 week ga stoppen met roken (28 januari). Wie weet helpt het mij om makkelijker met die rotgewoonte te breken.

Mijn naam is Henk, ben 39 jaar en rook hiervan alweer 28 jaar. Toen ik 11 jaar was besloten we met een paar klasgenootjes om stiekem in het fietsenhok achter de lage school te gaan roken. Een paar van ons hadden een paar sigaretten gepikt van onze ouders en daar stonden we dus stoer te doen wie het beste kon roken. Eerst ging het nog niet over de longen maar werd er gewoon aan de sigaret gezogen waarna de rook meteen weer werd uitgeblazen. Kort na de eerste keer stiekem ploffen in het fietsenhok zaten we elkaar uit te dagen wie er over de longen kon/durfde te roken. Natuurlijk kon k dat want ik wilde natuurlijk niet achterblijven bij mijn vriendjes. Ik weet nog hoe misselijk ik hiervan werd! Maar natuurlijk gewoon doorgaan om niet onder te doen voor de rest.
Voor ik het wist was ik harstikke verslaafd aan het roken en nu 28 jaar later heb ik mij nog steeds niet kunnen losmaken van dat akelige roken.

Ben de laatse 10 jaar al bezig om te stoppen met het roken en heb echt alles maar dan ook alles geprobeerd om te kunnen stoppen. Heb de pleisters geprobeerd, nicotinekauwgum, accupunctuur, lasertechniek en zelfs hypnotherapie.Tot nu toe heeft nog niets voldoende geholpen. Eergisteren ben ik begonnen met Champix omdat dit een goed middel zou zijn als ondersteuning. Heb dus de eerste 2 pillen al gehad en om 21.00 uur is het tijd voor de derde. Ik heb al wel het idee dat de sigaretten anders gaan smaken. Ze smaken niet echt vies ofzo maar de smaak is anders dan normaal. Daarnaast heb ik gisteren en vandaag een erg kort lontje en erg weinig geduld. Denk dat dit ook door de Champix komt maar weet het niet zeker. Heb wel iets gelezen over stemmingswisselingen in de bijsluiter geloof ik. Misschien komt dit iemand bekend voor?

Morgen begin ik dus met 2 x 0,5 mg. en over een week dus de echte stopdatum. Kan aan de ene kant niet wachten totdat het zover is! Ben het roken echt zo gigantisch spuug- en spuugzat!!! Aan de andere kant vind ik de eerste stopdag ook eng. We weet lukt het dan weer niet en wat dan?
Maar goed, dat duurt nog een week. Eerst de medicatie opbouwen de komende week en dan met frisse moed volgende week mijn rookvrije leven beginnen ;).
 
Groetjes,
Henk

 

 

afbeelding van Helene

Geplaatst door Helenevanoversteeg op 22/01/2012 - 12:57

Lid sinds 26 dec 2011

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Henk,

mijn levensloop en begin is ongeveer hetzelfde alleen heb ik 42 jaar gerookt.
ik heb ook alles ondernomen wat jij hebt gedaan en ook nog de Allen Car cursus,zelfs 3x een dag teruggeweest omdat het niet lukte. ik durfde geen 4e keer terug en ben toen blijven roken.

nu 20 dagen gestopt dankzij champix en als ik het moeilijk heb gebruik ik effe de nicorette inhaler. of gewoon een rietjes.
Helene 

afbeelding van peukiepeukie

Geplaatst door peukiepeukie op 22/01/2012 - 13:11

Lid sinds 04 aug 2011

De Allen Carr cursus? Bestaat die dan? Ik heb het boek gelezen maar vond die maar grote kolder. Als het stoppen echt zo makkelijk was als hij zegt dan was iedereen al lang weer gestopt denk ik. Maar begrijp wel waarom je die cursus hebt gedaan. Op een gegeven moment wil je zo graag stoppen dat je echt alles probeert wat er maar te proberen valt zodat je niet meer verslaafd bent. Kan de stoppogingen van mezelf niet meer tellen zoveel zijn het er al geweest. Maar ben na alle pogingen nog steeds overtuigd dat het mij gaat lukken om te stoppen. Ben nl te eigenwijs om op te geven haha

afbeelding van peukiepeukie

Geplaatst door peukiepeukie op 23/01/2012 - 22:02

Lid sinds 04 aug 2011

Nog 4 daagjes en dan is het zover :). À.s zaterdag is mijn eerste stopdag. Kijk er met gemengde gevoelens naar uit. Aan de ene kant kan ik niet wachten tot het zover is maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer  eng. Ga een gewoonte loslaten waar ik al jarenlang mee vergroeid ben. Waar Henk is, is ook een peuk. Nu is het bijna tijd om mijn "trouwe maatje" los te laten en het zelf in mijn eentje te doen. Ben het meeste bang voor de stressmomenten. Ben een echte stressroker. Alle andere momenten van de dag ga ik wel redden. Alleen de momenten dat ik in de stressig ben grijp ik altijd naar een sigaret. Dat zijn de momenten waar ik voor moet waken. Weet in elk geval wat mijn zwakke momenten zijn. Dat zal me helpen bij het stoppen.
 
Met de Champix gaat het goed. Heb momeenteel geen last meer van irritaties of een kort lontje. Over twee dagen wordt de dosis verdubbeld en ga ik van 2x 0,5 mg naar 2 x 1,0 mg. Eens kijken of dat veel verschil maakt. Kan tot nu toe nog niet zeggen dat ik minder rook. Komt misschien wel doordat ik uit gewoonte een sigaret op steek? Wel smaakt de sigaret heel anders dan normaal. Kan  het niet goed uitleggen. Hij is niet echt vies maar ofzo maar zeker ook niet lekker meer. Het is net alsof de werking die de sigaret altijd had minder begint te worden. Dat zal wel het Champix-effect zijn.

Nu eerst maar eens lekker slapen en voor ik het weet is het zover.

Groetjes,
Henk

afbeelding van Manus

Geplaatst door Manus op 23/01/2012 - 22:36

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Naarmate je in de opbouw van de Champix zit zal je minder roken.
De peuk smaakte mij in de opbouw ook nog goed maar zakte van 35 peuken naar 7, en die waren niet eens noodzakelijk maar meer het idee ik moet roken.
Je zal zien dat het schakelen nar stoppen niet echt moeilijk gaat.
Je moet natuurlijk ook zelf no wat doen want helemal cado is het ook niet, maar het zware werk wordt door de pillen gedaan.
probeer de kuur af te maken en je hebt grote kans van slagen.
Succes Manus

afbeelding van Helene

Geplaatst door Helenevanoversteeg op 24/01/2012 - 15:04

Lid sinds 26 dec 2011

5 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Henk,
ik ben het helemaal met Manus eens ga ervoor en het lukt je.
als het mij gelukt is dan moet het jou ook lukken.
ben nu 22 dagen rookvrij zonder al te veel moeite,wel een beetje maar dat is goed te doen.
Helene

Reactie toevoegen