Dagboek van een eend

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 14/06/2012 - 05:59

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo allemaal,

Wil ik mijn dagboek beginnen, komt buurman (Sevket) langs met 6 halve litertjes. Gelukkig rookt hij niet binnenshuis, maar anders had ik ook wel gevraagd of hij dit buiten had willen doen. Ik wil niet dat ik in de rook van een ander kom te zitten in mijn eigen huis. Maar ik was dus bezig en nadat Sevket weer weg was had ik de dwingende behoefte om naar mijn nest te gaan. Zodoende nu pas het begin van mijn dagboek.

Eendje is er weer. Het is al een hele tijd geleden dat ik op het forum ben geweest. Ik heb me slecht gedragen aan de ene kant, maar ook weer goed aan de andere kant. Eerst het slechte: 1 pakje zware shag per dag. Het goede: ik ben 30 kilo afgevallen. Ik woog twee jaar geleden (weet bij god niet meer of ik toen nog op het forum geweest ben, maar dacht het wel) 106 kilo! Ik weeg nu zo rond de 76 kilo! Maar mijn longen vragen mij te stoppen. Ik heb het echt moeilijk gehad vandaag (gisteren dus) op werk. Ik moet nog eens kijken of ik op mijn telefoon op de site kan komen. Ik heb een smartphone van een heel bekend merk. Ik kwam Ronnie tegen. Hij was eigenlijk ziek. Had last van zijn longen, maar rookte gewoon door. Hij bood mij gelukkig niets aan, hij heeft vaak van mij gerookt, maar het was wel moeilijk om geen shaggie aan hem te vragen, dat zou geen enkel probleem geweest zijn. Tuan rookt ook zware shag en ik kon altijd van hem draaien wanneer ik zonder zat. De verleiding was heel groot. Maar wat had ik gedaan, ik had een liter melk meegenomen naar werk. Telkens wanneer er een rookpauze was dronk ik een bekertje melk, meegenomen van thuis en verder mijn boterhammen, speciaal voor de gelegenheid met chocopasta. Ik ben gewoon in de kantine gaan zitten, maar ook daar kom je de rokers tegen. Gelukkig mag er in de kantine niet gerookt worden.

Nee, ik ben er echt klaar mee, maar dat wil niet zeggen dat ik er geen moeite voor zou hoeven doen. Je moet echt alert blijven.
Vandaag de tweede dag. Lichamelijk heb ik nog nergens last van. Het is puur psychisch.

Geplaatst door Ace op 14/06/2012 - 15:04

Lid sinds 16 nov 2009

Succes vandaag weer! Ik ben ook nog niet heel ver maar toch ontzettend blij dat ik die eerste week voorbij ben.

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 14/06/2012 - 17:27

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Vandaag was zo mogelijk nog lastiger dan gisteren. Niet vanwege de omgeving, maar vanwege mijzelf. Gisteren had ik naar mijn gevoel veel minder trek dan vandaag. Ik heb Tuan ontlopen. Was mijn melk vandaag vergeten sad. Ik heb het maar opgelost met bekertjes water. (Zit nu een heerlijk glas koude melk te drinken) Maar het belangrijkste is dat ik, net als gisteren, niet gerookt heb. Dit was zo'n valkuil die me al vaak terug heeft doen vallen. Ik liet me dan meeslepen door de trek. De ene keer was dat na 1 of 2 dagen en de andere keer na een week e.d. Ook was het willen roken van wiet een valkuil, maar dat heb ik al een aantal maanden geleden voor het laatst gedaan. Dat moest wel eerst gebeuren, anders zou stoppen met tabak roken niet gaan lukken. Ik drink nog wel bier of wijn, maar meestal niet zo veel. Eigenlijk wil ik daar ook mee stoppen. Maar niet alles tegelijk.

Ik ga effe neuzen op het forum....

afbeelding van henk

Geplaatst door henk op 14/06/2012 - 23:34

Lid sinds 29 feb 2008

17 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Laat ik me nou toch laatst hebben zitten afvragen hoe het met onze struikeleend zou zijn.

Da's een hele tijd geleden, maar gelukkig heb je de weg naar het forum weer gevonden.

Dat afvallen van jou heb je super gedaan zeg. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Zorg dat je blijft drijven de komende tijd en niet kopje onder gaat.

Wens je heel veel succes!!

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 15/06/2012 - 05:51

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

[quote=henk]

Dat afvallen van jou heb je super gedaan zeg. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

[/quote]

Ja dat afvallen. Ik heb er wel 2 jaar over gedaan die 30 kilo. Dus gemiddeld 15 kilo per jaar is 1 1/4 kilo per maand. Gewoon niet snoepen, niet teveel suiker, gezonde maaltijden en geen tussendoortjes. Verder heb ik mijn eendenkont eraf gewerkt en veel gefietst. Ik werk nog steeds 36 uur per week in een kwekerij. Is fijn werk met die plantjes, maar vaak ook best aanpoten.

Vandaag de derde dag...

afbeelding van vlekkie

Geplaatst door vlekkie op 16/06/2012 - 02:15

Lid sinds 07 jun 2012

Hey eendje, hoe is je derde dag gegaan? Veel succes de komende periode, en ik hoop hier nog héél veel van die goeie berichtjes van je te lezen.

Groetjes vlekkie

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 16/06/2012 - 06:08

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

[quote=vlekkie]

Hey eendje, hoe is je derde dag gegaan? Veel succes de komende periode, en ik hoop hier nog héél veel van die goeie berichtjes van je te lezen.

Groetjes vlekkie

[/quote]

Hoi Vlekkie,

Nou gisteren was echt een waardeloze dag. Ik moest van alles en nog wat doen gelukkig, maar ik had me toch een trek! 's Avonds na het eten gelijk mijn pyjama aangetrokken een nachtrust tablet ingenomen en ben gaan slapen. Vandaag ben ik blij dat ik het gisteren zo aangepakt heb. Die nachtrusttabletten zijn echt super. Zijn een combinatie van valeriaan met melatonine. De melatonine zorgt ervoor dat je gaat gapen en dus slaap krijgt en de valeriaan zorgt ervoor dat je rustig de hele nacht kunt slapen. Ik had die dingen al veel eerder moeten ontdekken.

Mocht iemand willen weten waar ik ze vandaan heb, dan moet je maar even een privebericht sturen. Ik ga op deze site geen reclame maken voor een postorderbedrijf.

Vreemd genoeg heb ik deze keer (heb ik andere keren ook wel gehad hoor) lichamelijk geen last van het stoppen, behalve dat ik heel vaak moet hoesten. Veel slijm in mijn longen wat eruit wil.

Ook voor Disney is het veel beter dat ik gestopt blijf.

Mijn lieve poesje, poesje

Geplaatst door Ace op 16/06/2012 - 22:07

Lid sinds 16 nov 2009

Heerlijk koppie zit er op Disney!

afbeelding van canardo

Geplaatst door canardo op 16/06/2012 - 22:29

Lid sinds 16 mrt 2008

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Jaaaaaah, Disney is mijn alles. Ze mag krabben aan mijn twee fauteuils en is altijd het centrale middelpunt. Ze krijg premium voer. Brokjes en kleine blikjes (85 grams) Ik geef haar 20 gram brokjes per dag in eesrte instantie. De ene keer is er veel over, maar de andere keer heeft ze weer tekort. Dus ik vind het echt niet erg wanneer ze me wakker maakt voor brokjes. Ze is een hele lieve poes. In het begin beet ze me. Ik heb haar uit een asiel. In haar gebruiksaanwijzing stond dat ze mensen beet die ze niet kende, maar dat ze voor het baasje een hele lieve poes was. Dit klopt helemaal. In het begin beet ze me, maar nu drie jaar later niet meer. Ik heb echt een hele weg begaan met haar van het kopen van handschoenen (dit zodat haar bijten geen effect zou hebben) als haar respecteren als mijn beest. En nu is ze mijn beest en bijt vrijwel niet meer. Ja heel soms.

Wat ook nog wel leuk is, is dat wanneer ik niet reageer op haar pootje in mijn gezicht ze me (zachtjes) in mijn neus bijt, hahahaha

Geplaatst door Ace op 21/06/2012 - 18:43

Lid sinds 16 nov 2009

Kwaakt het eendje nog zonder te roken?

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Pluk op 26/06/2012 - 10:17

Lid sinds 06 jun 2011

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik vrees dat het Eendje weer aan het roken is....sad

afbeelding van henk

Geplaatst door henk op 28/06/2012 - 00:46

Lid sinds 29 feb 2008

17 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Eend, melden!

afbeelding van stoffeltje

Geplaatst door stoffeltje op 30/09/2012 - 23:52

Lid sinds 29 feb 2008

ducky,blijf eens lukt het ons ook!!!!

Reactie toevoegen