Dagboek van Google32 (cold turkey stop)

Geplaatst door google32 op 18/06/2012 - 22:27

Lid sinds 18 jun 2012

Als je cold turkey leest lijkt het net of je met een enorme drugs verslaving te kampen hebt.
Ok ik weet het, ook roken is een verslaving en ook van roken krijg je afkick verschijnselen en moet je ontwennen. Maar het klinkt zo ernstig. Misschien dat ik nog in de ontkenningsfase zit, 6 sigaretten verwijderd van het stoppen.
 

Toch ga ik het proberen, nee sterker nog ik ga het gewoon doen!
Maar ik heb wel een beetje afleiding nodig denk ik zomaar. Ik ga zo eerst eens de site doorspitten, afkickverschijnselen doorlezen, andere verhalen en vanaf morgen ongeveer 18:00 uur stop ik. Ik heb nog 6 sigaretten, dat betekend morgen ochtend 2, op mijn werk 3 en in de auto terug naar huis 1. Misschien morgenochtend 1 dan kan ik de laatste thuis op de bank roken.

Mijn god ik schiet van mijn eigen wanhoops gewauwel in de lach. Zit ik hier, volwassen, stabiel en lekker onstabiel te bazelen en afscheid te nemen van mijn huidige gedrag, rookgedrag wel te verstaan.
Hopelijk kan ik hier wat feetback krijgen in moeilijke tijden. Stressmomenten zijn mijn valkuil niet zo zeer meer de alleen op de bank met de laptop op schoot momenten waarbij ik het niet makkelijk ga krijgen.
Best een zwartkijken zo naar mezelf kijkend.

Ik weet nog niet precies hoe deze site werkt, maar ik denk dat ik mijn eigen stop belevenissen maar via deze 2e (na mijn voorstelronde) post bij ga houden.

afbeelding van Pluk

Geplaatst door Pluk op 19/06/2012 - 08:57

Lid sinds 06 jun 2011

7 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Google,

 

Tja, het is ook een heftige verslaving, volgens mij de nummer 2 moeilijkste verslavingen om vanaf te komen. Alleen heroïne is erger. Dus je moet het niet onderschatten. De lichamelijke ontwenning valt meestal nog wel mee, het zit vooral tussen je oren. Wat het moeilijk maakt is dat sigaretten heel makkelijk verkrijgbaar zijn, overal kun je ze kopen en zie je mensen roken.

 

Maar als je het echt wilt, dan is het te doen.

Gewoon nooit meer een sigaret opsteken, onder geen enkele voorwaarde.

 

Succes!!

Reactie toevoegen