Dampen

afbeelding van Jerr

Geplaatst door Jerr op 01/11/2013 - 10:31

Lid sinds 22 okt 2013

Hallo,

Ik ben dus gestopt met het roken van sigaretten door te gaan dampen en dat bevalt super.

Er zijn personen die het dampen gelijk trekken aan roken, maar het is toch iets anders. Alleen de manier van de damp tot je nemen is redelijk gelijk, maar dat is het dan ook.

Bij roken verbrand je bladeren en papier en dat inhaleer je dan met alle giftige dassen die daarbij vrij gekomen zijn.

Bij het dampen verwarm je een op smaak gemaakte vloeistof en de damp hiervan inhaleer je. Eventueel kan er aan de vloeistof nicotine toegevoegd worden om de zogenaamde "Troat kick" te krijgen, oftewel het keel gevoel bij het roken van een sigaret. Ook zal van deze nicotine in het bloed opgenomen worden, maar vele gradaties minder als bij het nuttigen van een sigaret.

Het is niet roken, maar heeft wel de handeling van roken. En dat is wat mij helpt. Vaak is het in handen hebben van iets (voor mij) belangrijker dan de nicotine zucht. Door een smaak te vinden die je aangenaam vind, is in ieder geval bij mij, de behoefde naar een dropje of dergelijke niet aanwezig. Dus snaai ik minder tot niet.

Sommige vertellen je dat het  onschadelijk is, maar dat is volgens mij geleuter. Ik heb het gevoel dat het wel gezonder is als een sigaret, maar helemaal stoppen zal veel beter zijn.

Mocht je willen gaan dampen, laat je dan goed informeren. Er zijn vele soorten dampers (vapors) in vele prijs klaskes. Qua het kiezen van de vloeistoffen (liquids) kun je helemaal dol worden. Zelfde smaken tussen diverse merken kunnen al sterk verschillen. Dan moet je nog de keuze PG (Propylene Glycol), VG (Vegetable Glycerine) of een kombinatie hiervan maken. Dus nogmaals: Laat je goed informeren!

De helft goedkoper als gewoon roken? Misschien op de hele lange duur. Zoals ik berekend heb ben ik 1/3 goedkoper uit. Het scheelt wel, maar niet de bedragen die je op sommige sites ziet.

afbeelding van Jerr

Geplaatst door Jerr op 04/11/2013 - 17:36

Lid sinds 22 okt 2013

Ik zie dat 'pepim' iets bewerkt heeft in mijn stukje, maar echter geen idee wat en zeker niet waarom.

Is het gewoon in dit forum dat zonder enig bericht iemand jouw tekst kan bewerken?

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 04/11/2013 - 23:19

Lid sinds 29 feb 2008

21 jaar 3 maanden geleden gestopt

[quote=Jerr]Ik zie dat 'pepim' iets bewerkt heeft in mijn stukje, maar echter geen idee wat en zeker niet waarom.
Is het gewoon in dit forum dat zonder enig bericht iemand jouw tekst kan bewerken?[/quote]
alleen admins en mods kunnen je tekst bewerken, dat even terzijde

ik heb alleen je topictitel aangepast, dit is een stoppen met roken forum,
uiteraard ben je hier welkom, ook als je stopt dmv een e-sigaret, maar dat mag je niet spammen en dat was wat je deed;
voor verdere vragen mag je natuurlijk altijd een pb-tje sturen 'Jerr' [url=http://www.cosgan.de/smilie.php][img]http://www.cosgan.de/images/smilie/...

afbeelding van Jerr

Geplaatst door Jerr op 04/11/2013 - 23:56

Lid sinds 22 okt 2013

[quote=pepim]

ik heb alleen je topictitel aangepast, dit is een stoppen met roken forum,
uiteraard ben je hier welkom, ook als je stopt dmv een e-sigaret, maar dat mag je niet spammen en dat was wat je deed;

[/quote]

Dan is het duidelijk.

Ik was me er niet van bewust dat ik aan het spammen was, laat staan daartoe de intensie had. Eerlijk gezecht weet ik niet eens meer wat de topic titel was. Mijn excuses dus voor de verkeerde titel. 

afbeelding van Escobar-010

Geplaatst door Escobar-010 op 15/11/2013 - 10:54

Lid sinds 15 nov 2013

Hey Jerr,

Waar heb jij je E-"cigaret" gehaald en wat voor vaporizer en E-liquid gebruik je?

- Zelf gebruik ik "philip morris" met 6mg en 12mg nicotine.

Ik heb die van mij gehaald bij [link verwijderd] daar had ik een flyertje van in de bus liggen...

Ik heb een gemini atomizer met een EGO-twist batterij, hijs wel cool want je kan het voltage aanpassen en dan komt er ongelofelijk veel rook uit! cool Ik zag ook al wel eens van die shishapennen bij de Cigo of Primera, maar die zijn wel heel erg duur en gaan snel op -.-

Bij mij gaat het nu wel lekker met het stoppen lukt het bij jou ook een beetje?

afbeelding van Jerr

Geplaatst door Jerr op 15/11/2013 - 11:54

Lid sinds 22 okt 2013

Hallo Escobar-010

Ik ben begonnen met een Evod setje van Kanger en daarbij de Dark Vapor vloeistof van FlavourArt. Een fijne set en voor mij goede smaak. Echter hou ik er van om er uit te halen wat er in zit. Dus nu heb ik wat zwaarder materiaal liggen:

Power/Mod's: Ego twist, Joyetech Evic en de Vamo V5

Vaporizer: Kanger Pro II tank (2.2 Ohm), Evod (1.8 Ohm), Kanger MT3 (1.8 Ohm) en The Russian 91% (gemiddeld 1.6 Ohm). Voor de laatste moet je zelf je coil en wick maken.

Vloeistoffen mix ik sinds kort zelf. 60% PG / 40% VG en rond de 12 mg/ml nicotine, en de smaken van FlavourArt. Dit bevalt prima, en wil eerdaags ook eens een ander merk gaan gebruiken.

Hiervoor had ik de kant en klaar  vloeistoffen van FlavourArt 18 en 9 mg/ml nicotine. Het is hierin erg zoeken naar de juiste smaak.

De spullen die ik haal komen uit diverse winkels. Ik koop alles via internet, en de spullen die ik gebruik komen merendeel uit Duitsland en Engeland.

Het stoppen was geen enkel probleem. Na de laatste peuk mijn eerste dampje en daarna nooit ander meer gedaan. Afgebouwd van 18mg naar 12 mg nicotine, en dit wil ik in de toekomst nog wat meer afbouwen.

afbeelding van Escobar-010

Geplaatst door Escobar-010 op 16/11/2013 - 14:42

Lid sinds 15 nov 2013

Oke, nice, ik ben zelf bezig met 12MG en 6MG  Philip Morris smaak van Just Smoke Green, bevalt heel goed, maar ik rookte 15 sigaretten per dag of meer en ik vind 12MG soms al te heftig!

Van 18 MG zou ik denk ik half flauwvallen :P

Reactie toevoegen