Datumprikker

afbeelding van Tapas

Geplaatst door Tapas op 11/03/2016 - 20:25

Lid sinds 05 nov 2012

Sinds ik ben gestopt met roken zijn de ochtenden het zwaarst voor mij. Deze ochtend ontving ik een bericht van mijn 'stoppen met roken app' waarop stond dat ik 150€ had bespaard. Ik noem het verdienen. Ik heb er ook hard voor gewerkt namelijk!

€ 150 is veel geld en ik ben pas 3 weken gestopt! Maar deze 3 weken waren niet makkelijk. Die illusie had ik ook niet want anders was ik wel eerder gestopt met roken.
Maar ik kreeg steeds meer last van mijn eigen verslaving.

De drang of dwang om vlak na het ontwaken al een sigaret te moeten roken vond ik zelf storend worden. Zo had ik het voornemen om een keer niet op te staan met de twee -eenheid: koffie en een sigaret, maar om dit moment uit te stellen. Dit voornemen mislukte iedere ochtend opnieuw.
 
Ik baalde van de drang om te roken en de onrust die het met zich meebracht. Mijn partner kreeg daar last van, maar ook mijn kinderen . Ze zijn pas 2 en 4, maar mama ging wel heel vaak de was doen in de garage... Ik vond het te gênant om tegen mijn kinderen te zeggen dat ik ging roken. Ik had last van schaamte, maar vooral van angst. Angst dat ik 'iets' zou krijgen; longkanker of andere ziektes en gebreken die door roken kunnen ontstaan. Die angst was alleen nog steeds niet sterker dan mijn verslaving aan roken. Totdat ik op een avond naast mijn dochter lag. Ze sliep en ze zag er zo lief en onschuldig uit. "Ze heeft haar moeder nog zo hard nodig" dacht ik. Dit dacht ik wel vaker, maar dit keer was mijn gevoel daarbij zo sterk dat ik iets moest gaan doen. De kans op een ziekte verkleinen en dus stoppen met roken!

Ik las al een tijdje in het boek van “Nederland stopt". Iedere avond als de kindjes op bed lagen ging ik het boek lezen met een sigaret erbij. Er staan trouwens heel veel goede en nuttige dingen in het boek en ik raad het ook iedereen aan.

Maar hoe lang bleef ik nu in dat boek lezen... ? Ik moest iets doen en ik besloot me aan te melden voor de cursus "stoppen met roken". (Dit stond ook in het boek) Er zou dan een stopdatum voor mij geprikt worden. Ik zou naar dat moment toe kunnen leven. Zelf een stopdatum prikken lukte mij namelijk niet. Ik had altijd wel een excuus voor mezelf waarom het niet het juiste moment was om te stoppen.
 
Enfin, dezelfde avond had ik mezelf aangemeld voor de cursus en 2 weken later ging de cursus al van start en was de datum geprikt……

To be continued…..

 

Reacties

afbeelding van Tapas

Geplaatst door Tapas op 21/03/2016 - 22:27

Lid sinds 05 nov 2012

Dank je!! Jij veel succes. Hopelijk ben je de dag goed doorgekomen! 

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 21/03/2016 - 10:29

Lid sinds 09 feb 2015

7 jaar 5 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

wat schrijf je leuk!! 

erg motiverend dit verhaal.... Ook mijn meiden hebben hun mama nog zo hard nodig (7 en 4 jaar) En ook ik ben/was een moeder die regelmatig even iets uit de schuur moest halen... want zeggen dat ik een sigaret ging roken, dat kon ik niet.... 
Gisteren heb ik mijn laatste gerookt.... 

Succes! misschien hebben we een beetje houvast aan elkaar? 

 

Reactie toevoegen