De E-smoking set

Geplaatst door darulles op 27/07/2013 - 11:38

Lid sinds 27 jul 2013

Goede dag mensen ik weet niet goed of ik dit in de goede rubriek plaats, maar wilde even mijn verhaal kwijt!

ik heb sinds 4 weken een E-smoking set gekocht en ben hem sindsdien aan het gebruiken, ik moet zeggen dat het mij echt goed bevalt en dat ik dit niet verwacht had!

Het is dan misschien geen oplossing om  volledig te stoppen maar het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik 60% van mijn kosten voor het roken spaar! en dat ik kan roken zonder de nadelen zoals vieze geur slechte stoffen enzovoort, nicotine is dan ook niet goed voor je maar al n stuk beter dan een normale sigaret naar mijn mening dan :P

ik wil graag weten of jullie er ervaring mee hebben of er meer over willen weten want ik kan dit echt aanraden.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 27/07/2013 - 12:39

Lid sinds 29 mei 2012

NOu dat is dan prima toch? Het is inderdaad een stuk minder ongezond.

Als jij er verder geen problemen mee hebt dat je nog wel met die handeling bezig bent en wel min of meer de verslaving in stand houdt (want stel dat je geen patronen hebt ofzo, wat dan) dan maakt het toch niet uit wat een ander vindt?

 

Ik wilde echt van de verslaving af, van het feit dat zo'n ding mijn leven bepaalt, dus voor mij was een e-sig geen optie.

afbeelding van caro

Geplaatst door caro op 27/07/2013 - 18:52

Lid sinds 01 nov 2011

7 maanden 2 weken geleden gestopt met Zyban.

Ik ben zelf anderhalve maand gestopt met roken door te dampen en dit zonder nicotine zodat ik eigenlijk niets verslavend meer doe. Dit merk ik ook in het gebruik van de damper die steeds minder en minder wordt boven gehaald. Ik heb hem wel nog altijd bij de hand.

Ik zou het ook aan iedereen aanbevelen omdat dit de eerste stoppoging is waar ik me echt comfortabel bij voel.

Geplaatst door Celestevh op 03/02/2016 - 11:34

Lid sinds 03 feb 2016

8 jaar 4 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Ik heb zelf ook een damper in huis. Nu sinds gisteravond gestopt met roken (+- 13 uur nu) en de damper nog niet gepakt. Ik heb hem in huis vanuit een eerdere stoppiging en wil hem nu alleen gebruiken wanneer het echt nodig is. Mijn damper is nu nog gevuld met laag nicotinegehalte houdende liquid, maar heb ook liquid in huis zonder nicotine, wat de volgende stap wordt. 
Ik zal hem voorlopig bij de hand houden, maar zelf wil ik hem niet gebruiken als echte vervanging. Denk dat het dan te makkelijk is om verslaafd te raken aan de damper en ook deze als gewoonte te gaan zien. 
Het gebruik ervan is in ieder geval al vele malen gezonder voor je lijf dan het roken van sigaretten, dus ik zie er geen problemen in dat je deze gebruikt! De meningen hierover zijn verdeeld, maar ik denk dat de negatieve berichten vooral vanuit de overheid komen. Hoe meer mensen er over gaan op dampen, hoe minder belasting zij binnen krijgen via de rokers. Er zijn geen concrete onderzoeken die uitwijzen dat de e-sigaret slecht is. Laat je ook niet bang maken door eventuele slechte berichten. Zolang er geen concrete cijfers te vinden zijn of genoemd worden, is het vaak bangmakerij. 

Reactie toevoegen