De Opluchting

De Opluchtingmethode leert je hoe je de aspecten van het roken kunt loslaten. In feite leer je precies het omgekeerde te doen van wat je normaal doet als je stopt met roken: je stelt dan immers een rookverbod in en gaat vechten tegen de gedachte aan roken en tegen de aandrang. Deze reactie op het stoppen is een automatisme en een kenmerk van het verslaafd zijn. Door het verzet tegen de gedachte aan roken, door het verzet tegen de aandrang wordt deze steeds sterker en het duurt niet lang of je loopt tegen de muren op. Het frustrerende van dit gevecht is dat je weet dat het niet minder wordt als je langer vecht maar juist erger.

De Opluchtingmethode bestaat al 15 jaar en helpt mensen en bedrijven bij het beëindigen van de rookverslaving. En naast het bestseller boek en de training op locatie kan je online video lessen volgen of een email-cursus. Hier zitten wel kosten aan verbonden

Wanneer je inzicht hebt in het verslavingssysteem dan weet je hoe je die kan beëindigen. Soms zeggen mensen; 'ik heb geen hulp nodig, ik moet het toch zelf doen' en dat klopt. Je zal het zelf moeten doen en sommigen mensen hebben 30 pogingen nodig om uiteindelijk gestopt te zijn met dat roken. Door die vele pogingen weten ze uiteindelijk hoe het verslavingssysteem exact werkt. Wat je ook kan doen is informatie halen, zoals bij ons, en dan heb je geen 30 pogingen nodig. En wie weet kan je dan zelfs makkelijk stoppen met roken

Welke manier past bij jou?

Naast de training op lokatie is er nu de gelegenheid om de informatie tot je te nemen in je eigen tijd en plaats. Niet iedereen is instaat om naar Amsterdam of Rotterdam te komen. Niet iedereen wilt in groepsverband bezig zijn met zijn rookverslaving.

De video training bestaat uit 3 delen van ongeveer 45 minuten. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe de rookverslaving werkt, in het 2de deel word je voorbereid op de periode die komt nadat je gestopt bent met roken en dan in het 3de gedeelte werken we naar het besluit toe.

De video-training kost normaal 99 euro

De E-cursus 'Wakker worden in je rookgewoonte!' is bedoelt voor mensen die behoefte hebben aan een langere voorbereiding. Deze cursus is er op gericht om je bewuster te maken van het rook gedrag. Voor sommige mensen is dit voldoende om te stoppen. Immers je word je bewust van hoe, wanneer, waar en waarom je rookt. Voor andere mensen is het een goede voorbereiding om daarna de video- of de open training te gaan volgen. Het is niet een voorwaarden om een training te volgen bij ons. Je hoeft dus niet eerst de e-cursus gedaan te hebben voordat je een training volgt. De E-cursus is ontwikkelt voor hen die er langer mee bezig willen zijn voordat zij hun besluit willen nemen.

Reacties

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 13/11/2023 - 00:49

Lid sinds 05 aug 2013

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Deze methode kan ik aanbevelen. Na vele stoppogingen lukte het eindelijk met deze club mensen. Actieve bijeenkomsten en opdrachten om bij te houden hoe het gaat gedurende week. Je begint ruim voor het stoppen met de cursus. Verder had ik ondersteuning van nicotinel, het ikstop forum natuurlijk en de 12 stappen. Succces!!

 

Reactie toevoegen