Debiel

Geplaatst door stephan1957 op 16/01/2012 - 20:57

Lid sinds 16 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi, ik ben Stephan en 54 jaar. Rook sinds de zeevaartschool (lang geleden dus...) een pakje zware van-nelle per dag. Alleen het laatste jaar ging ik op de één of andere manier nog veel meer roken. Zoveel meer zelfs dat ik niet meer normaal kon functioneren. Bijvoorbeeld tussen het douchen en aankleden in de ochtend, dat ging zonder rook niet meer. Zelfs vóór het douchen... Of het loopje van m'n voordeur tot de auto, ook dat ging niet meer zonder rook. Of van de begane grond naar m'n zolder lopen, nee, ook dát ging niet meer zonder...... En zo zijn er nog zat, ongetwijfeld bekende, voorbeelden te noemen.
Wel, mijn inziens ben je (althans, ik) in dat stadium redelijk ziek, gelijk een junk. Het domweg h-e-l-e-m-a-a-l niks, maar dan ook écht niks, meer kunnen zonder rook. Dus nóg meer roken want je lichaam/geest blijft het maar vragen; "meer nicotine graag, méér-méér-méér...". Tja, ik rookte uiteindelijk dus tot het m'n oren uit kwam en nóg was het niet genoeg. Méér, méér...
Kortom, 't begon debiele vormen aan te nemen en ja, lichamelijk gaat inmiddels ook wat minder dus moet je wat. Maar stoppen met roken heb ik mij nog nooit voorgenomen. Alleen vroeg ik mij vorige week af wat er gebeurd als ik niet rook.
Dus donderdag j.l. besloot ik om wakker te worden en domweg niet te roken. Nee, ik heb m'n shag niet weggegooid, ja, m'n asbakken staan nog gewoon op tafel en nee, niet afgewassen. En ik rook nog steeds niet. Soms gaat m'n rechterhand uit GEWOONTE nog naar m'n kontzak maar niet meer dan dat. Wat mij, blijkbaar, op de been houd? Ergens gelezen op 't net: niet het gevoel hebben dat je iets niet meer mag, maar blij zijn dat je iets niet meer (dwangmatig) hoeft. Wel, tot nu toe werkt het. Tot m'n eigen verbijstering.

afbeelding van JeanneDo

Geplaatst door JeanneDo op 16/01/2012 - 21:44

Lid sinds 07 jan 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hallo Stephan
Welkom op het forum!
Djeeeezz, wat een verhaal, heel bijzonder. En wat ben je op spectaculaire wijze gestopt!! Heel veel succes, hou je gevoel zo en het gaat je lukken!
Je kunt instappen in de maillijst van de januari-stoppers als je wilt. Een zeer actieve lijst waar je alleen maar mensen treft die ook in januari 2012 zijn gestopt met roken. Hier weten we precies wat een ander doormaakt en begrijpen we elkaar prima.
Je vindt deze lijst in het forum "Hoe gaat het ermee?  en dan de lijst " de januari-jet 2012 Deel 2" EVen jezelf voorstellen daar en je vliegt mee.
Hoe dan ook, heel veel succes!!!!!!
Groet,
Jeannette

Geplaatst door James op 16/01/2012 - 22:14

Lid sinds 14 jan 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt

Ik dacht dat ik al een zweare rokers was maar tussen douchen en aankleden?
Das wel ferm.
Heel veel succes !!
Groeten James

Geplaatst door Jaap72 op 16/01/2012 - 23:11

Lid sinds 13 dec 2011

 Hallo Stephan.
Welkom op dit forum.
Als je vast besloten ben om te stoppen moet je natuurlijk wel
al die smerige kelere zooi wat op tabak lijkt in de vuilnis bak sodemieteren.
Want als ik je verhaal zo lees heb je in de loop van de jaren al een aardige
snelweg aan gelegt in je longen wat betreft de teer troep.
Je zal halverwege je longen wel een hele hoop long blaasjes naar de klote,
hebben geholpen met die zware sjek.
Stephan ga nu stoppen man anders hang je straks aan een zuurstof fles,
ik ben daar ook dicht bij met mijn 30% long inhoud.
Mvg Jaap uit de december boot.

Geplaatst door stephan1957 op 17/01/2012 - 07:34

Lid sinds 16 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bedankt voor de reacties.
Roken tussen het douchen en aankleden, jawel. Even snel, gewoon in m'n blote kont, kun je nagaan...
Maar goed, 'k rook nog steeds niet en het gekke is dat die asbakken e.d. mij tot op heden niks doen. Officieel ben ik niet gestopt met roken maar ik steek er gewoon geen een op. Zelfs m'n vrienden weten van niks.
Tja , die longen Jaap, da's afwachten geblazen. Etalage-benen heb ik inmiddels wél, dus 200 meter lopen en dan zijn m'n benen alweer aan het "verzuren". Kan dan geen stap meer zetten. En ik heb nog wel 2 Duitse-Doggen... 

Overigens was ik wél wat prikkelbaar op dag 1 volgens m'n vrouw (nu nog nauwelijks) en dag 2 van het niet roken had ik een paar fikse duizelingen. Maar dat kan natuurlijk ook wat anders geweest zijn. Hoe dan ook, eens zien of het na een paar weken nog steeds zo (schijnbaar) simpel is om er geen op te steken.

afbeelding van Peter1963

Geplaatst door Peter1963 op 25/01/2012 - 14:51

Lid sinds 09 jan 2012

Succes Stephan. Onthoud dat stoppen met roken alleen lukt als je er helemaal achter staat. Om er helemaal achter te KUNNEN staan moet je weten hoe de verslaving geestelijk werkt. Ik adviseer je het boek "Nederland stopt met roken" van de longartsen Kanter/Dekker aan te schaffen. Ik ken ook het boek van Alan Carr. Ook goed, maar het eerste boek vind ik wat completer.

Ik ben nu 5 weken gestopt en de momenten van "ik wil een sigaret" wuif ik nu gemakkelijker weg omdat ik weet hoe de verslaving werkt. Bij eerdere stoppogingen had ik het idee dat ik de Mount Everest moest beklimmen, nu is dat niet meer zo. Zorg alleen dat je die 1e 3 weken goed doorkomt omdat je dan nog met de afkick van nico en tine te maken hebt. Daarna is het puur een geestelijke kwestie.

Ik rookte 30 sigaretten Kent per dag. Ik was dus ook een grote roker met veel momenten waarop ik gewend was te roken. Ik herken dat idiote gedrag wat je beschrijft ook bij mezelf. Ben blij dat ik me nu al veel beter voel.

Deze site geeft me trouwens veel steun.

Ik wens je veel succes.

Geplaatst door stephan1957 op 03/02/2012 - 10:12

Lid sinds 16 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Wel, ik rook nog steeds niet lezers en mis het ook niet. Maar dan ook helemaal niet. En ja, asbakken staan nog altijd gewoon in huis maarrrrrr...... die doen mij helemaal niks. Zelfs de asbak in m'n auto zit nog vol peuken (dacht ik). Ook als anderen in mijn buurt roken (komt regelmatig voor) wordt ik daar niet warm of koud van. Zo vond ik onlangs in m'n werkauto onder m'n stoel nog een half gevuld pakje zware van-nelle. Heb het gewoon in de kliko geknikkerd, achteloos, zonder welke (rook) gedachte dan ook. Ben ook niet heftig anti-rook of zo. Ben er sowiezo niet mee bezig, zonde van m'n tijd.

Maar goed, snappen doe ik er, al met al, geen laars van. Toch gigantisch verslaafd geweest dacht ik zo. M'n huisarts kan het ook niet echt een plek geven maar is allang blij... Enfin, ik heb het gevoel alsof ik domweg nooit heb gerookt. Stom toch? Kan het nog gekker? Na 39 jaar lang ruim 18.000 (jawel, achtienduizend) sigaretten/sjekkies per jaar gerookt te hebben?  Ik kan derhalve ook geen gouden tip geven, ikzelf ben gewoon, plotsklaps, gestopt door er geen-een op te steken, da's alles. Eerste nacht slecht geslapen en dat was het dan...

Ben wel wat aangekomen. Ben niet méér gaan eten maar schijnt iets met stofwisseling te zijn. Hoe dan ook, laat in de toekomst weer wat van mij weten.

Stephan.

(Oh ja, m'n automatische spaarrekening heb ik laten verhogen met 200 euro p. maand. Is toch geld... Dat wordt volgend jaar om deze tijd een leuk kado voor mijzelf en m'n vrouw. Kijk er nu al naar uit!)

afbeelding van Peter1963

Geplaatst door Peter1963 op 03/02/2012 - 10:42

Lid sinds 09 jan 2012

Slim van je om je spaarrekening automatisch met 200 euri te spekken elke maand. Nu kun je ook moeilijker terug voor het geval je toch nog in een dip terecht komt. Denk daar maar aan als het mocht gebeuren. Je bent goed bezig!!

afbeelding van BertXXL

Geplaatst door BertXXL op 03/02/2012 - 11:50

Lid sinds 01 feb 2012

Knap hoor, maar ik zie wel het niet hoeven roken vs het niet mogen roken. Als dat laatste het geval is, dan ga je daar tegen verzetten, het is een negatieve boodschap.

Het niet hoeven roken is positief, ik heb volgens mij in de auto ook nog wat sigaartjes liggen, maar ik hoef niet meer te roken. Ik heb wel alle asbakken schoon gemaakt en weg geborgen, zodat het in huis weer fris ruikt.

Succes er mee

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 03/02/2012 - 12:06

Lid sinds 31 jan 2012

Bgrijp hjet enigszins wel want als ik had geweten dat het zo eenvoudig zou zijn om niet te roken was ik al wel 20 jaar eerder gestopt en had ik waarschijnlijk mezelf een tia bespaard. Snappen doe ik het ook niet hoor ging toch behoorlijk onvoorbereid hier mee door want roken in het ziekenhuis kon niet zat vast aan de monitor.

Maar ook daar had ik geen zin erin. Wat ik wel mezelf voorhoud is dat roken gewoon echt niet meer kan want dan loop ik gewoon het risico binnen no time wel blijvend verlamd te raken. Ik zie het ook niet als een strijd " ik ga de strijd niet aan" want daar heb ik geen zin in en het heeft geen nut ik ga ook niet in discussie met Nico of Tine hoe verveldne beide soms zijn is het halverwege hun verhaal al ho eens even ik ga hier niet over in discussie met jullie want ik rook niet meer dus jullie gezeur over "1tje mag nu wel" gaat nergens over daarbij waar moet ik die dan vandaan halen ? Slim zijn ze niet want ze denken toch niet dat ik echt naar het tankstation of de winkel ren om een pakje te halen?

 

Ze maken het elkaar maar lastig hahaha

Volhouden !!!!

Geplaatst door stephan1957 op 29/02/2012 - 22:15

Lid sinds 16 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Op de één of andere manier staat mijn bericht er 2 keer. Deze dus verwijderd.

Geplaatst door stephan1957 op 29/02/2012 - 22:16

Lid sinds 16 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ben ik weer. Met goed én slecht nieuws. Goede nieuws: nee, ik rook nog steeds niet (komt niet eens meer in mij op). Slechte nieuws: Complete bovengebit moeten laten verwijderen, vorige week in het Jeroen-Bosch ziekenhuis te Den-Bosch. Volkomen onverwachts. Nu gebit in en ja, 't is vreselijk met eten... Gebit zélf is trouwens fantastisch mooi, men heeft een 100% kopie van m'n eigen tanden weten te maken maar ja, 't blijft natuurlijk nép. Maar goed, genoeg hierover. Hebben we weer andere forums voor...

Tja, wat het niet roken betreft. Het is nu bijna maart en ik moet zeggen dat ik ál die tijd dat ik gestopt ben nog geen seconde heb gedacht om er 1 óp te steken. Zelfs niet toen ik stijf onder de spanning stond na het aanhoren van het bericht dat mijn bovengebit zeer spoedig verwijderd moest worden. Want echt, de wereld vergaat als je zoiets te horen krijgt (althans, de mijne). Hoe dan ook, het is wel duidelijk dat ik van het roken áf ben denk ik zo. Nogmaals, tot op heden ben ik er geen seconde mee bezig en het doet mij helemaal niks als ik b.v. op een (verwarmd) terras zit naast mensen die zitten te roken. Vind het er zelfs een beetje gek uitzien, zo'n wit ding in iemands mond... Nee, kwalijk neem ik het ze zeker niet. Heb er zelf enorm van genoten dus wie ben ik... Maar, ik kan het niet genoeg zeggen, dat het voor mij zo ontzettend makkelijk was om te stoppen blijf ik nog steeds niet begrijpen. Echt bizar als je kijkt wat ik in m'n leven heb weggepaft. En da's veel, héél veel (!).

Tot de volgende keer lui!

afbeelding van JeanneDo

Geplaatst door JeanneDo op 01/03/2012 - 13:35

Lid sinds 07 jan 2012

12 jaar 3 maanden geleden gestopt

Mooi om te lezen dat je het nog steeds zo geweldig af gaat! Top hoor.....

Volgens mij ben je nu echt definitief een ex-roker. Maar eigenlijk was je dat die donderdag toen je er niet meer eentje opstak al.....;-)

Hoe dan ook...gewoon goed!

 

Das inderdaad wel even schrikken, al je boventanden vervangen door neppers. Die kunnen ze trouwens wel vastzetten hoor, vriend van mij heeft zijn kunstgebit vast laten zetten op 2 of 4 punten, net zoiets als implantaten...

 

 

Geplaatst door stephan1957 op 01/03/2012 - 17:40

Lid sinds 16 jan 2012

11 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Je zult een klikgebit bedoelen. Ga ik zeker doen alleen kan het volgens mijn implantoloog wel een jaar duren voordat mijn kaakbot weer in orde is (in mijn geval).... Moet geduld hebben dus, helaas sad.

Overigens schreef ik eerder over mijn etalage-benen. Kon vaak niet meer verder lopen/wandelen dan zo'n 150 meter (!) aan één stuk. En dan verging ik van de pijn in m'n benen. Wel, de wandelingen zijn inmiddels een stuk langer geworden. Wat heet, loop nu redelijk makkelijk ruim een kilometer en vaak nog (veel) meer. Aan één stuk dus (!). De pijn in m'n benen is er nog wel maar daar is mee te leven/lopen/wandelen. Is in elk geval véél minder dan het was.

Ach, je kunt je afvragen wat de voordelen van het roken nu eigenlijk wél zijn... Ik zou het tegenwoordig niet meer weten. Dat het vroeg (maar vaker laat, soms te laat...) parten gaat spelen met je gezondheid moge, tot vervelens toe, duidelijk zijn. Maar goed, ik ga hier niet de pias uithangen.

Reactie toevoegen