depressie

afbeelding van tasja

Geplaatst door tasja op 18/01/2013 - 17:41

Lid sinds 05 jan 2013

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi iedereen..

Heb echt een slechte dag vandaag.
Ik ben een aantal jaar depressief geweest en sinds vorig jaar okt afgebouwd en gestopt met antidepresiva. Het ging goed! Maar ik voel me zo slecht door het stoppen met roken en herken veel dingen van toen.
Ik keek net op internet, daar stond dat in sigarettenrook een stofje zit dat ook in antidepressiva zit en dat als iemand ooit een depressie heeft gehad dat hij/zij daar in kan vervallen door het stoppen met roken!
Ik vind het echt raar dat ik hier niet voor gewaarschuwd ben door m'n behandelaar. Maandag een afspraak met m'n huisarts.
Hier mensen die het herkennen of info hebben?

afbeelding van Kiek-72

Geplaatst door Kiek-72 op 18/01/2013 - 20:42

Lid sinds 27 okt 2012

Hier nog 1 met een slechte dag, herken jou verhaal en voelt idd soms zo.

Meid volhouden hoor, het veranderd niet als je die vieze peuk aansteekt, het lost niks op en je voelt je straks vast weer ff beter!

En nee als je weer gaat roken ben je dat rot gevoel niet kwijt, sterker nog je zal je er alleen maar slechter door voelen want dan wil je weer stoppen en moet je weer door de eerste zware periode heen.

 

Kom op je kunt het en er bestaan ook homeopatische pilletjes ter ondersteuning ;-)

St. Janskruid van Dr.Vogel bijvoorbeeldyes

 

 

 

www.krabbelme.nl

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 18/01/2013 - 22:57

Lid sinds 29 feb 2008

19 jaar 8 maanden geleden gestopt

[quote=Kiek-72]Kom op je kunt het en er bestaan ook homeopatische pilletjes ter ondersteuning ;-)
St. Janskruid van Dr.Vogel bijvoorbeeldyes[/quote]

het kan een goed middel zijn, maar enige voorzichtigheid is wel op zijn plaats,
zie onderstaande kwoot; dit even ter info...
[quote]Heeft dit medicijn een wisselwerking met andere medicijnen?

Dit medicijn heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

Sint-janskruid vermindert de werking van de volgende medicijnen. Vertel daarom altijd aan uw arts en apotheker dat u sint-janskruid gebruikt.

Overleg met uw arts of apotheker voordat u deze combinatie gaat gebruiken. Uw arts zal u een ander medicijn voorschrijven, de dosering verhogen, de hoeveelheid van dit medicijn in uw bloed laten controleren of u adviseren te stoppen met sint-janskruid.

Ook als u stopt met het gebruik van sint-janskruid moet u overleggen met uw arts. Soms moet de dosering van de onderstaande medicijnen dan weer worden aangepast.

 • Anticonceptiepil. Sint-Janskruid vermindert de betrouwbaarheid van de pil, hierdoor stijgt de kans op een zwangerschap. Bij kortdurend gebruik: gebruik condooms tijdens en tot en met vier weken na het stoppen van sint-janskruid om er zeker van te zijn dat betrouwbare anticonceptie wordt toegepast. Bij langdurig gebruik: u kunt sint-janskruid alleen gebruiken in combinatie met een anticonceptiepil met een hoge dosering hormonen, een zogenaamde 50-pil. Als u in de eerste drie maanden van gebruik doorbraakbloedingen krijgt, moet u ervan uit gaan dat sint-janskruid ook de betrouwbaarheid van deze zwaardere 50-pil beïnvloedt. De arts kan u aanbevelen om meerdere strips achtereen te gebruiken zonder stopweek, of om de stopweek te verkorten tot vier dagen om de kans op een te lage hoeveelheid hormoon te verkleinen. Gebruik in ieder geval condooms zolang er doorbraakbloedingen blijven optreden.

Als u stopt met het gebruik van sint-janskruid, is het effect op de hormonen nog vier weken aanwezig. U kunt dus niet meteen overgaan op een lichtere pil, maar u moet nog vier weken na het stoppen extra maatregelen treffen.

Let op: ook de uitsluitend progestageen bevattende medicijnen zoals de minipil met desogestrel en het implantatiestaafje worden door sint-janskruid minder betrouwbaar. Dit geldt ook voor de vaginale ring en de pilpleister. Overleg hierover met uw arts of apotheker.

Sint-janskruid vermindert ook de werking van de volgende medicijnen.

 • De slaap- en rustgevende medicijnen alprazolam, midazolam en buspiron. 
 • Atorvastatine en simvastatine, cholesterolverlagende medicijnen.
 • De antistollingsmedicijnen acenocoumarol en fenprocoumon. Geef aan de trombosedienst door als u start of stopt met sint-janskruid.
 • Het hartmedicijn digoxine.
 • Kinidine, een medicijn tegen hartritmestoornissen. Bij gelijktijdig gebruik met sint-janskruid kunnen de hartklachten weer erger worden.
 • Ivabradine, een medicijn tegen pijn op de borst.
 • Theofylline, een luchtwegverwijder. Hierdoor kunnen de klachten van benauwdheid toenemen.
 • Ciclosporine, tacrolimus en sirolimus. Dit zijn afweeronderdrukkende medicijnen. Uw arts zal de dosering hiervan verhogen.
 • De medicijnen tegen hiv azatanavir, darunavir, efavirenz, etravirine, fosamprenavir, indinavir, lopinavir met ritonavir, maraviroc, nelfinavir, nevirapine, rilpivirine, ritonavir, saquinavir en tipranavir. U mag bij deze medicijnen geen sint-janskruid gebruiken.
 • De medicijnen tegen hepatitis C telaprevir en boceprevir. U mag bij deze medicijnen ook geen sint-janskruid gebruiken.
 • Dasatinib, erlotinib, gefitinib, imatinib, irinotecan, lapatinib, nilotinib, sorefanib en sunitinib, medicijnen die worden gebruikt bij kanker.
 • Voriconazol, een antischimmelmedicijn. Gebruik geen sint-janskruid als u voriconazol gebruikt.

Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts. Vertel uw arts altijd dat u sint-janskruid gebruikt.[/quote]
bron

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 19/01/2013 - 01:32

Lid sinds 29 mei 2012

[quote=tasja]

Hoi iedereen..

Heb echt een slechte dag vandaag.
Ik ben een aantal jaar depressief geweest en sinds vorig jaar okt afgebouwd en gestopt met antidepresiva. Het ging goed! Maar ik voel me zo slecht door het stoppen met roken en herken veel dingen van toen.
Ik keek net op internet, daar stond dat in sigarettenrook een stofje zit dat ook in antidepressiva zit en dat als iemand ooit een depressie heeft gehad dat hij/zij daar in kan vervallen door het stoppen met roken!
Ik vind het echt raar dat ik hier niet voor gewaarschuwd ben door m'n behandelaar. Maandag een afspraak met m'n huisarts.
Hier mensen die het herkennen of info hebben?

[/quote]

 

Ik wil niet je gevoelens bagatelliseren hoor.

Het lijkt mij niet geheel vreemd dat je ook echt mindere dagen erbij hebt zitten als gestopt bent met roken. Die kunnen ook heel erg lijken op het gevoel dat je depressief bent (ik spreek uit ervaring)

Het zou natuurlijk ook kunnen dat je deze slechte dag ook gehad had als je nog had gerookt.

 

Probeer niet alles wat je meemaakt terug te voeren op het roken, maar het er los van te zien.

 

Uiteraard is een afspraak met je huisarts het allerbeste, succes!

afbeelding van Lonny

Geplaatst door Lonny op 19/01/2013 - 10:01

Lid sinds 01 mrt 2008

Ik vind het niet zo raar dat je niet gewaarschuwd bent, want dat kan je gevoeliger maken voor sombere stemmingen. Misschien is het goed om tijdelijk een hulpmiddel te zoeken in bijvoorbeeld st. janskruid of desnoods antidepressiva zoals nortrilen, dat wordt voorgeschreven om te stoppen met roken. Bij mij heeft dat laatste erg goed uitgepakt.

 

Eerder ben ik ook na het stoppen teruggevallen in een diepe dip. Maar ik zou er inderdaad niet te snel van uitgaan dat dit bij jou het geval is. Je bent pas net gestopt met roken, misschien eerst even wat afwachten hoe het verder uitpakt. Ik ben meerdere keren gestopt met roken (inmiddels alweer jaren rookvrij) en heb gemerkt dat elke rookstop anders verloopt, vreemd genoeg. Het is dus geen wet dat je terugvalt in een depressie.

 

Daarbij kun je een boek lezen over het stoppen met roken, bv De Opluchting, dat helpt om je motivatie en daarmee je gemoed te sterken. En alle andere dingen die helpen voor een goed humeur zoals gezond eten, beweging, frisse lucht, sociale contacten, weinig alcohol. Misschien een open deur maar het helpt allemaal wel.

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 19/01/2013 - 10:03

Lid sinds 31 jan 2012

Net als Juul zegt niet alles komt door het roken als het waar zou zijn vraag ik me af waarom ik dan al zolang antidepressiva slik met het aantal peuken dat ik rookte zou ik me levenlang niet depri moeten zijn.

Er zullen heus meer mindere dagen komen het gaat niet elke dag met de feesthoed op.

 

Hou vol!!!

afbeelding van Lonny

Geplaatst door Lonny op 19/01/2013 - 10:11

Lid sinds 01 mrt 2008

O ja, en denk ook aan het volgende: niet-rokers zitten over het algemeen beter in hun vel dan rokers. Daar is laatst een wetenschappelijke studie naar gedaan. Kan even niet bedenken waar ik dat heb gelezen, het stond een paar maanden geleden in de krant.

 

Even googelen en je vind dit

Mensen met een ongezonde leefstijl zijn minder gelukkig en tevreden. Vooral roken maakt verschil: het aandeel rokers dat gelukkig is, is bijna 6 procentpunt kleiner dan het aandeel gelukkige niet-rokers. Voor de tevredenheid met het leven is het verschil nog groter, namelijk ruim 7 procentpunt.

 

 http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2009/2009-2989-wm.htm

 

Als dat geen opsteker is yes

afbeelding van Mérijet

Geplaatst door Mérijet op 19/01/2013 - 22:43

Lid sinds 02 dec 2012

Herkenbaar! Ook ik ben bekend met depressies en angststoornissen in het verleden.

26 november 2012 ben ik gestopt met roken met behulp van champix, voor het niet roken, helpt me dit heel goed. Wel sta ik onder controle van de huisarts. De depressieve gevoelens waren erg aanwezig de eerste weken (een week of 6). Hiervoor heb ik ook medicatie gekregen, als de gevoelens komen kan ik er een nemen. En het helpt, maandag ben ik 8 weken gestopt!  En ik heb de laatste anderhalve week geen depressieve gevoelens meer gehad.

Zet door meid! Het hielp mij goed om te denken: als ik nu wel toegeef aan die peuk, moet ik er nog een keer door, want stoppen wil ik toch weer.

Goed dat je een afspraak met de huisarts hebt gemaakt!

 

 

Geplaatst door Harry1965 op 16/02/2013 - 19:11

Lid sinds 20 jan 2013

zeker weten dat er in sigarettenrook zo'n stofje zit

ik ben nu 3 weken gestopt en met goede wil ben ik ook intensief aan het sporten... ik heb eigenlijk niet veel behoefte aan een sigaret (tuurlijk lust ik er een maar voor mij hoeft het niet meer) maar het komt mijn humeur echt niet ten goede. Het is alsof ik de dingen echter ervaar maar ook de negatieve dingen. Ik heb het al een keer eerder meegemaakt... het ergste vind ik dat ik echt boos kan worden... ik vind dat vreselijk. Rotgevoelens of zo vind ik niet zo erg, die gaan wel weer weg, maar af en toe kan ik echt boos worden op een ander terwijl dat onterecht is... gaat dat gevoel nog weg of is dat een verkapte drang naar een sigaret?

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 17/02/2013 - 10:37

Lid sinds 29 mei 2012

ja maar normaal ging je ff afkoelen met een peuk. Eigenlijk focus je dan even ergens anders op.

En nu ben je dat focus kwijt. Dus ontplof je, zo zie ik het maar.

Als je in plaats van een sigaret langzaam tot 100 zou tellen of een liedje zou gaan zingen zou je boosheid waarschijnlijk ook minder worden.

Geplaatst door Harry1965 op 18/02/2013 - 21:52

Lid sinds 20 jan 2013

..ik zing de hele dag al, nee hoor, maar inderdaad, ik denk dat ik eerst maar tot 100 moet gaan leren tellen, moeilijk. IK weet heus dat een sigaret je wat 'verzwakt'... zo zie ik het, dat je een beetje in elkaar zakt (tot rust komt)... maar ja nu is dat niet meer. ik heb in ieder geval voor het komend jaar een doel om te gaan fietsen in de heuvels van Limburg en als het kan in de Ardennen (deed ik al maar nu moet het beter gaan)... niets is mooier. Ik ben toch wel blij dat ik niet meer rook, gelukkig.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 18/02/2013 - 22:30

Lid sinds 29 mei 2012

En zelfbeheersing is te leren hoor wink

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 08:44

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 12 maanden geleden gestopt

Hoi, hier nog eentje hoor. Klinkt misschien gek maar ik ben 'blij' dat ik niet de enige ben. Op golven van emoties zit ik dan. Ik ben ook een gevoelsmens en huil nu veel gemakkelijker. Jaren niet ziek geweest en sinds ik gestopt ben met roken ineens een kaakholteontsteking. Toeval natuurlijk maar dat draagt niet bij aan een vrolijk humeur. Ik voel me ook niet mezelf. Nu schijnt de zon en dat scheelt echt een hele boel. Maar ik heb geen behoefte meer aan het inhaleren van rook en ik heb ook in mijn achterhoofd dat het opsteken van een sigaretje echt niet gaat werken. Ik denk maar dat het maar tijdelijk is en hoop op begrip van mijn omgeving. Over een tijdje zijn we blij en trots dat we deze ellendige rotdingen te boven zijn. Veel sterkte en zet hem op!!

 

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 20/02/2013 - 10:03

Lid sinds 29 mei 2012

Je moet ook maar zo denken: stoppen met roken heeft die kaakholteontsteking echt niet veroorzaakt hoor. Roken, dát veroorzaakt pas slechte dingen.

En voorheen was het makkelijk om even tot jezelf te komen, je zinnen te verzetten door te roken en dat kan nu niet meer. Dat went heel snel.

 

En wees maar beetje egoïstisch. Begrip vanuit je omgeving zou heel fijn zijn, maar stoppen met roken is prioriteit nr 1

afbeelding van Jinxie11

Geplaatst door Jinxie11 op 20/02/2013 - 12:06

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 12 maanden geleden gestopt

Hoi Juul, dank je voor je reactie. Ik bedoelde ook niet te zeggen dat die ontsteking door het stoppen is gekomen alleen daar voel je je al niet goed van en dan ook het stoppen erbij. Voor de emotionele gemoedstoestand was en is dat wel zwaar. Ik vind het wel prettig om hier met anderen over te praten zodat je ook een andere visie op deze dingen kunt bekijken. Heel fijn om te weten dat ik er niet helemaal alleen voor sta... :)

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 20/02/2013 - 12:12

Lid sinds 29 mei 2012

We maken het allemaal mee hier, de een wat meer dan de ander.

 

Ik dacht dat je dat bedoelde omdat je jaren niet ziek was en nu met het stoppen ineens een kaakholteontsteking.

 

Ik las ook je post in een ander topic, dat je al een hele lange tijd gestopt bent geweest en hoe fijn dat eigenlijk was. Hou je daar aan vast, zo gaat het weer worden ook al is het allemaal kut op dit moment. Je wordt vanzelf weer aardig. Nog wel aardiger ook, omdat je zo blij bent dat je niet meer rookt!

Reactie toevoegen