Deze keer echt!

Geplaatst door Nik van Ek op 12/03/2013 - 16:52

Lid sinds 12 Mar 2013

8 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo!

Ik ben Nik en ik ben 21 jaar, ik rook vanaf mijn vijftiende een pakje per dag en ik heb besloten om er nu echt mee te stoppen. Ik begin steeds meer de negatieve kanten van het roken te ondervinden; mijn tanden worden geel, huid dof en grijs, conditie gaat achteruit en nog veel meer. Ik wil niet wachten tot het te laat en is en ben daarom vanaf de ochtend van 12 maart 2013 gestopt. 

Ik ben van plan om vooral de eerste dagen een dagelijkse update te posten over de effecten die ik ervaar van het stoppen met roken en hoe ik ermee om ben gegaan. Ik hoop dat jullie nog tips of trucs voor me hebben! 

Tot nu toe gaat het goed, ik ben alleen wat shagrijnig en prikkelbaar, ik ben benieuwd hoe de komende dagen worden.

 

Groetjes,

 

Nik

Geplaatst door Unknown1 op 12/03/2013 - 18:09

Lid sinds 12 jan 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Nik,

Respect als je dit gaat vol houden!

Stoppen op jou leeftijd is niet makkelijk. Ik ervaar het zelf, want ik ben 23.
Nu heb ik niet zo lang als jij gerookt, maar verslaafd is verslaafd. maar er is altijd wel een reden om te roken.
Daarom heb ik de eerste paar weken geen uitgaansgelegenheden bezocht. Nu  kom ik zo nu en dan weer ergens, maar vermijd de rokerige ruimten. Ook heb ik de eerste weken bewust gekozen om sociaal contact te vermijden, en vooral met vrienden die roken. Kies de eerste paar weken voor jezelf. De eerste, tweede, derde en vierde ben je gewoon erg vatbaar. Ik ga morgen mijn zevende week in, en pas nu begin ik te ervaren dat de lichamelijke trek in een sigaret begint af te nemen.

Reactie toevoegen