deze vond ik op internet, het proberen waard?

afbeelding van tonnyw

Geplaatst door tonnyw op 27/08/2012 - 12:07

Lid sinds 20 Mar 2012

Hallo allemaal,

Dit stuk vond ik op internet en ik ga het proberen. 

 

Cacao om te stoppen met roken.( 5 maal daags 25 gram)
 
Ik gebruikte pure cacao poeder en mengde dit met water. Geen enkel middel heeft mij op zo'n makkelijke manier doen stoppen. Nicotine pleisters en kauwgom niet als ook niet het paardenmiddel Nortrilen.( antidepressivum) Er zou meer onderzoek moeten komen en na deze registratie bij Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom zal ik proberen meer mensen te wijzen op het gebruik van cacao bij het stoppen met roken als ook trachten meer onderzoek hiernaar te laten verrichten.
 
5 maal daags nam ik 25 gram pure cacao poeder en had geen last meer van ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken. Sterker nog ik merkte geen enkel verschil, behalve dat ik mij gezonder, energieker en sterker begon te voelen des te langer ik gestopt was met roken.
 
Het is mogelijk dat een kleinere hoeveelheid ook al effect sorteert en mogelijkerwijs een van de bestanddelen of een aantal tezamen van de stofjes waaruit cacao bestaat. Er zitten meer dan 400 stoffen in cacao dus lastig te zeggen welke stoffen geïsoleerd zouden kunnen worden voor een tablet of andere substantie voor de behandeling van rokers. Een medicijn met de werkzame bestanddelen geïsoleerd lijkt mij zinvol (indien haalbaar) omdat cacao de bloedsuiker omhoog brengt en dit veroorzaakt een veel te hoge bloedspiegel bij suikerpatiënten en ontregelt de eventuele balans (afstelling tussen insuline en voeding enz) en er zijn natuurlijk ook mensen die allergisch zijn voor cacao.
 
Phenylethylamine (PEA) speelt denk ik zeker een rol waarom cacao werkt om te stoppen met roken. PEA speelt ook een rol in het verhogen van concentratie en alertheid, ook interessant omdat rokers die stoppen hier nogal eens last van hebben. Verder zitten in cacao enzym remmers (MAO inhibitors) die zeker een rol hebben gespeeld.
 
(MAO inhibitors) staan bekend om het verlagen van het hongergevoel en ook voor de verhoging van de serotonine gehalte en andere neurotransmitters, in de hersenen. Een down gevoel zullen vele rokers die stoppen herkennen, ik merkte er niks meer van met deze relatief hoge dosissen van cacao poeder.
Door het verlagen van het honger gevoel kom je ook niet meer zoveel in gewicht aan na het stoppen met roken. Magnesium zal ook bijdragen aan de positieve effecten en het zou best kunnen dat alle stoffen in de cacao samen nodig zijn voor deze werking op het stoppen met roken.
 
Cacao bonen zullen hetzelfde effect (of beter) teweeg brengen en chocolade repen of snoepjes of andere vormen met een hoge dosis cacao al zou het kunnen dat cacao poeder met water beter wordt
opgenomen en dus beter werkt. Naar mijn idee heeft een dergelijke hoeveelheid pure cacao als ik heb toegepast wel een positief effect op de stemming ook al zijn er onderzoeken die aangeven dat er veel meer nodig is om enig effect te sorteren.
 
De effecten met deze hoeveelheden cacao ervaar ik als enkel positief. Wel duidelijk minder honger (toch niet verkeerd na het stoppen met roken) en een wat witte aanslag achter op de tong maar naar mijn idee niks ernstigs, daarbij voel ik mij goed. Ook gebruik ik nu al wat minder cacao (per keer ongeveer 8 gram) en merk nog een positief effect. Het vreemde is dat het effect van de hoge dosissen een tijdje bleef aanhouden ook al nam ik gisteren en een deel van vandaag geen cacao (vanwege de aanslag op mijn tong) maar toen ik vandaag last kreeg van ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken nam ik toch maar weer een dosis (vandaag 3 maal 8 gram) en ik voel mij weer beter.
 
Het lijkt er dus op of de cacao iets doet met de chemie in de hersenen en wel zo dat het effect redelijk lang aanhoud of het zorgt dat je zelf makkelijker over de verslaving heen komt waardoor je het sneller
zonder hulpmiddel kan. De eerste dagen moest ik wel een hoge dosis nemen en nu een stuk minder om effect te sorteren.
 
Ik denk niet dat het placebo effect een grote rol speelt omdat ik vaker heb geprobeerd te stoppen met roken met behulp van Valeriaanwortel thee, Nortrilen, nicotinekauwgom, hoge dosissen omega 3, laser
therapie maar nooit enig effect sorteerde. Van Nortrilen ging ik enkel meer roken. Valeriaanwortel thee schijnt bij vrouwen weer beter te werken dan bij mannen en kan misschien wel enig effect sorteren of helpen bij het stoppen met roken maar ik denk, gezien de werking van cacao op zich als mijn eigen ervaring, dat cacao of een aantal stofjes tezamen welke in de cacao zitten en voor de juiste werking zorgen, een enorm goed middel is om te stoppen met roken.
 
Het onrustige gevoel wat ik in het verleden had als ik stopte met roken heb ik niet en ook mijn concentratie is goed terwijl ik hier normaal wel veel last van had zodra ik stopte met roken.
Het inslapen gaat ook perfect en ook dit was zonder cacao altijd lastig als ik weer eens een stop poging deed. Ik heb niet de enorme vreetbuien die ik normaal gesproken had als ik stopte met roken en ook dit is een voordeel. De depri momenten heb ik ook niet met de cacao en deze momenten konden aardig heftig zijn.
 
Ron Slaats
 
Groeten Tonny
 
bron

afbeelding van jaantje71

Geplaatst door jaantje71 op 28/08/2012 - 10:06

Lid sinds 23 apr 2012

Als ik het zo lees klinkt het echt als  het ideale hulpmiddel, ben heel benieuwd naar je ervaringen.

ben zelf 2 x per dag flink misselijk door de champix , en nu slik ik ze al samen met voedsel in maar het nare gevoel blijft.

vanaf vandaag neem ik 1 tablet in , kijken hoe het gaat en misschien toch een doosje cacao kopen voor de noodgevallen.

succes!

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 28/08/2012 - 12:36

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zit er ook geen grote hoeveelheid serotonine in cacao waardoor je je lekkerder gaat voelen?Hiervan zit toch ook een kleine hoeveelheid in chocolade?En er is een geneesmiddel seroxat antidepressiva die ook zorgt voor opbouw van serotonine in de hersenen zodat mensen zich beter gaan voelen.Al met al geloof ik hier wel in.Zelf heb ik het niet nodig maar voor sommige mensen het proberen waard.

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 28/08/2012 - 14:05

Lid sinds 10 jan 2012

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik geloof er helemaal niks van. Net als met zoveel andere "wondermiddeltjes" wat nooit wetenschappelijk aan te tonen is. Iedereen is altijd op zoek naar een wondermiddel, in mijn opinie is die er niet. Simpelweg gezegd heb je geluk als je niet zoveel last hebt van het stoppen, maar voor de meeste is het zo dat je gewoon een half jaar tot een jaar een fikse rottijd krijgt. Net als met al die wonderpilletjes voor afvallen en apparaten die je zonder inspanning een strakke sixpack geven, is dit ook weer zo'n fabeltje. Uiteindelijk is het zo simpel als, wie zich brand moet op de blaren zitten en de consequenties aanvaarden.

Maar goed dat is mijn mening.

Groetjes Jack.

afbeelding van Anne-Belle

Geplaatst door Anne-Belle op 29/08/2012 - 14:22

Lid sinds 17 aug 2012

Ik ben het wel met Jack eens, misschien is het makkelijk gezegd  maar ik leg me er gewoon bij neer dat het de ene dag wat lekkerder gaat dan de andere. 

Een zin in roken moment duurt over het algemeen maar een paar minuten. Mij helpt het om dan boven mijn laatste vieze asbak te gaan hangen (dat mis je dus bah bah bah) en om even goed na te denken waarom ik wilde stoppen en welk voordeel ik zou hebben als ik weer zo gaan roken (heb er nog niet één ontdekt).

Omdat ik pas gestopt ben neem ik in 'noodgevallen' heel af en toe een nicorettekauwgom 2 mg, ik ben nu aan de 8ste dag bezig en heb 7 kauwgompjes gehad. 

Ik probeer het gewoon niet moeilijker te maken dan het is....

 

Reactie toevoegen