Diaree, veel plassen, angstig, gevoel van griep

Geplaatst door Tamararooktniet op 20/09/2020 - 11:16

Lid sinds 20 sep 2020

2 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal,

Misschien kan dit forum mij wat meer gerust stellen?!
Ik ben 12 juli 2020 gestopt met roken nadat wij een positieve zwangerschapstest in onze handen hadden. Heel erg blij en gelukkig en ik stopte met direct met roken. Ik heb er weinig moeite mee gehad want ik wist waarvoor ik het deed. Een paar weken later heb ik helaas een miskraam gehad met 7 weken en 6 dagen.
Vanaf dat moment toevallig of niet ook erg last van diaree en ik voelde me niet fit. Bloedgeprikt en tig keer bij de huisarts geweest. Ze hebben telkens een vermoeden van stress. Af en toe hoofdpijn. Na deze tijd denk ik vaak waarom ben ik nou gestopt? Waar doe ik het nog voor en dan wil ik graag een pakje gaan halen. Elke keer hou ik mezelf weer tegen. "Niet doeeeen!" Zegt een stemmetje in mijn hoofd. Ik slaap volgens mijn partner onrustig (veel draaien) en elke ochtend als ik op sta heb ik last van diaree. Ik voel me niet helemaal fit. Later op de dag heb ik nergens meer last van. (Zo lang ik me niet angstig maak( af en toe zit er een dag bij dat ik wat vastere ontlasting heb. Hier ben ik dan gewoon echt blij mee haha. Veel buikpijn heb ik ook niet het is meer een zuurderig gevoel in mijn buik, auw hoef ik niet te roepen. Verder plas ik enorm veel. Drink gewoon 2 liter op een dag. Maar als ik weg ben of bezig ben hoef ik niet zo veel te plassen. De diaree vind ik super vervelend en maakt me ook best zorgen. Vanmorgen had ik ook wat last van keelpijn en kwam er zo'n taai stuk omhoog met wat bloed.

Mijn vraag is heeft dit alles met het stoppen met roken te maken?! Komt het jullie bekend voor?!

Succes met volhouden allemaal! Opgeven is geen optie!!!

Geplaatst door Toki op 05/10/2020 - 10:29

Lid sinds 14 apr 2020

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Tamara,

Heb net je verdrietige verhaal van 20 september j.l. gelezen en ben heel benieuwd hoe 't nu met je gaat. Groetjes van Toki.

Geplaatst door Tamararooktniet op 12/10/2020 - 16:22

Lid sinds 20 sep 2020

2 jaar 8 maanden geleden gestopt

Hoihoi,

Diarree blijft bij het opstaan
Mijn ontlasting en bloed is onderzocht en daar is niks uitgekomen.
Hopelijk snel weer normale ontlasting. De dokter zegt dat het kan door het stoppen met roken in combinatie met de miskraam

Geplaatst door Toki op 12/10/2020 - 19:59

Lid sinds 14 apr 2020

3 jaar 1 maand geleden gestopt met Motivatie en besef.

Hoi Tamara,

Ik ben blij dat er niets verontrustends is gekomen uit het ontlastings- en bloedonderzoek. (Diaree kan natuurlijk ook 'n teken van angst zijn, je bent tenslotte een verlies aan het verwerken) Hoe dan ook zal je huisarts gelijk hebben. Blijf voldoende drinken i.v.m. de diaree en duurt 't je te lang, ga dan weer naar je huisarts. Sterkte meid!Veel groetjes van Toki.

Geplaatst door Anoniempje (niet gecontroleerd) op 30/10/2020 - 20:19

Lid sinds

Zelf ben ik sinds kort gestopt met roken, na het verlies van iemand die mij erg dichtbij stond. Ik ging al minder roken en uiteindelijk helemaal niet meer.

Paar dagen terug, soortgelijk verhaal. Ik werd wakker met bloed in mijn mond, keelpijn en alsof ik iets hards wegslikte wat nu soms terug komt. Dikker slijm ofzo. Langs bij de huisarts, verhaal voorgelegd, laten bekijken en niks ernstigs gezien. Pas nog bloed laten onderzoeken, er was niks.

Mijn lichaam doet pijn, stress krampjes ofzo, dat bloed was maar eenmalig en heb ook last van aften en wondjes in mond (kon het waarschijnlijk ook van komen).

Ik denk als ik het vergelijk dat het er mee te maken heeft dat we beiden door omstandigheden met onze stress bezig zijn en de uitlaatklep is weg dus cirkelt het des te meer en komen er fysieke klachten bij.

Gewoon maar doorzetten en verder gaan.. naar van je miskraam. Hopelijk gaat het inmiddels al wat beter.

Reactie toevoegen