Durf ik het aan?

Geplaatst door alida op 08/11/2016 - 10:03

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Ik ben Alida, 56 jaar oud en rook per dag zeker een pakje en doe dat al 40 jaar.

Ik denk al langere tijd aan stoppen, maar zie er ook zo tegenop. Ben al eerder 1 jaar gestopt. Dit moest toen ivm gezondheid (vaatvernauwing), maar na een jaar bleek ik die ziekte niet te hebben en ben ik direkt weer begonnen.

Het lijkt me heerlijk om geen stress meer te hebben ivm zin in sigaret en niet meer te stinken!

Het lijkt me vreselijk om weer door die eerste tijd heen te moeten. Terwijl ik dit schrijf denk ik, ik kan toch wel 1 klein trektje nemen?!

Ik heb een e-sigaret, maar ben bang dat ik dan hele dag met dat ding in mn mond hang en de behoefte dan ook blijft.

Kortom, ik wil super graag, maar ben nu al weer aan het twijfelen.

 

 

 

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 08/11/2016 - 10:42

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom Alida,

Dat je er over nadenkt om te stoppen is al een stapje in de goede richting en dat je er tegenop ziet is te begrijpen omdat je afstand gaat doen van iets dat al heel lang bij jou hoort!

Duidelijk is wel dat je niet kunt stoppen en tegelijk kunt blijven verlangen naar een sigaret _ dat gaat nou eenmaal niet samen en loopt uit op een fiasco.

Als je wilt stoppen dan moet je er ook helemaal voor gaan en alles wat met roken te maken heeft zoals _ trek - zin - verlangen - kan toch wel te negeren en er niet aan toe te geven.

De E-sigaret raad ik jou na het lezen van jouw introductie sterk af, zeker als middel om van het roken af te komen _ je schrijft het zelf al dat je wellicht de hele dag aan dat ding gaat lurken en het heeft nagenoeg dezelfde handeling als roken.

Alida, weet en besef dat ook jij kan stoppen _ en misschien heb je het even een tijdje lastig _ maar dat is niets vergeleken bij het oplopen van een rokersziekte waar je de rest van je leven mee door moet.

Jammer dat je van blijdschap dat je geen vaatvernauwing bleek te hebben weer direct bent gaan roken met het risico het alsnog te creëren.

Zet hem op en ga er steviger in staan _ zet je twijfel aan de kant en stimuleer jezelf om roken niet meer te willen en realiseer je dat je zonder 1000 malen beter af bent in zoveel opzichten.

Iedereen kan stoppen _ dus ook jij

afbeelding van merrie

Geplaatst door merrie op 08/11/2016 - 10:53

Lid sinds 04 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Alida,

Je bent nu aan het twijfelen maar denk eens aan het gezondheidsvoordeel en het plezier wat je jezelf geeft als je de sigaretten links kan laten liggen. Hoe rustig het allemaal gaat worden in je hoofd en geen gestink meer, heerlijk!

De stress die je continu hebt omdat je wil roken, of juist omdat je rookt en weet dat het ontzettend slecht is. Dat laatste daar had ik heel veel last van. Heb zelf 22 jaar gerookt en ben er nu ruim een week van af en ben vastbesloten om door te zetten! Ik heb besloten om het zonder hulpmiddelen te doen( pleisters, e sigaret e.d.) en de strijd met mezelf aan te gaan. Want dat is het vooral, een innerlijke strijd tegen je gedachten aangezien je in je hoofd voornamelijk verslaafd bent. Vreselijke gedachte is dat toch he?!

O, zeker gaat het moeilijk en lastig worden. Weet er al van, maar heb de eerste moeilijke momenten overwonnen en daar ben ik heel trots op! En hoe vaker je van die overwin momenten hebt hoe zekerder het je maakt dat je zonder de sigaretten kunt!

Doe mee, en schrijf van je af wat je wilt. Zo steunen we elkaar en ik vind het persoonlijk heel fijn om de reacties van andere stoppers te lezen. Dat is weer een extra steun in de rug.

In het forum Novemberstoppers 2016 zit ik zelf ook en nog meer mensen die onlangs gestopt zijn.

Ik hoop dat je de verstandige beslissing kunt nemen om te gaan stoppen en maak voor jezelf per dag een afspraak dat je niet rookt bijvoorbeeld. Of voor 2 dagen of een week. Voor mij werkt het ook enorm motiverend als ik in mijn account en boven elke reactie die ik plaats zie hoelang ik al gestopt ben!

Zet hem op en ga voor je eigen gezondheid!

Groetjes merrie.

 

 

Geplaatst door alida op 10/11/2016 - 11:33

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Ik heb afgelopen dinsdag de knoop doorgehakt.

Het eerste uur dacht ik alleen maar aan sigaretten. Vreselijk was er veel te veel mee bezig.

Bij mij is het vooral de gewoonte die ik moet doorbreken. De hele dag zat vol met de gewoonte om even te roken. Bij elke kop koffie, na boodschappen doen, na sporten (die is erg he) etc.

Het is nu donderdag. Ik zal eerlijk zijn over hoe ik het doe en hoe het gaat.

Ik heb op dinsdag 3x toch een sigaret opgestoken toen ik veel stress had op mn werk (was thuis aan het werk). Het idee dat ik me dan beter kan concentreren.

Gisteren ook 3x een sigaret opgestolken. 2x bij telefoongesprek. Ook zo een gewoonte dat je bij een telefoongesprek  'moet' roken.

Vandaag voor het eerst op kantoor waar ik ook zo mn gewoontes had. Begon altijd om 8 uur met koffie en sigaretje (meteen altijd maar 2 achter elkaar) en om 10 uur weer. Deze gewoonte vandaag overgeslagen. Wel koffie genomen, die trouwens veel meer smaak had (nu al??), maar zonder sigaret.

Dus 3 dagen verder. Weet dat er mensen die zeggen, dat gaat niet werken zo. Gooi sigaretten weg (heb ze trouwens niet mee naar kantoor!) maar dat idee geeft me nog even teveel angst. Ik moet zeggen, ik voel me goed en weinig last (rookte zo'n 25 sigaretten per dag) en ipv sjagerijnig te zijn (afkloppen) voel ik me blijer (misschien omdat het me meevalt).

Zal over een week weer melden hoe het gaat en ga nu even bij anderen kijken.

 

 

 

Geplaatst door Wimmie op 10/11/2016 - 22:21

Lid sinds 07 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Alida,

Er bestaat niet maar 1 manier waarop het voor iedereen werkt. De basis is dat je wel echt wil stoppen. Je moet een hoger doel voor ogen hebben. De manier waarop je het nu doet, is misschien wel DE manier voor jou.

Bedenk ook gewoon dat iedereen anders is en iedereen anders reageert. Trek je dus niets van je omgeving aan maar wees wel eerlijk naar jezelf. En wees ook streng naar jezelf. En beloon jezelf.

Wij kunnen allemaal ons eigen verhaal vertellen en je tips geven. Je kan ook hulpmiddelen gebruiken. Maar uiteindelijk, als het puntje bij het paaltje komt, moet je het echt ZELF doen. En niemand anders.

Ik wens je enorm veel kracht en succes in jouw strijd. Op jouw manier. En blijf ons op de hoogte houden!

Geplaatst door alida op 14/11/2016 - 09:02

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Het gaat best goed eigenlijk. Ik doe het inderdaad op mijn manier, al heb ik wel het idee dat ik me weer moet verdedigen. Dat moest ik ook al toen ik  nog rookte (25 per dag)  en nu weer omdat ik er nog 2 per dag rook.

Nogmaals het gaat best goed. Ik heb sinds dinsdag eerst nog 3 gerookt per dag en de laatste 3 dagen 2 per dag. kijk eigenlijk moet dan 0 zijn. Moet zeggen dat ik elke dag 1x me echt opgejaagd voelde en er toen aan toe gaf en 1 toen ik met vrienden zat. Bedoeling is nog steeds volledig vrij van het roken te zijn hoor, en dat gaat ook echt gebeuren.

Donderdag weer even update. Hoop dat ik dan echt kan zeggen dat ik niet meer rook en dat ook in mijn profiel kan zetten!

 

Geplaatst door Wimmie op 14/11/2016 - 11:02

Lid sinds 07 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Je bent gewoon goed bezig voor jezelf. Hou vol!

Geplaatst door alida op 14/11/2016 - 13:02

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Dank je wat lief Wimmie!

 

afbeelding van Gozertje

Geplaatst door Gozertje op 14/11/2016 - 18:26

Lid sinds 02 nov 2016

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Alida

Ieder stopt op zijn of haar eigen manier.

Mij hielp het niet om zo te stoppen omdat ik steeds bleef uitkijken naar dat moment dat ik er weer ééntje mocht en werd saggerijnig als ik zin had en de wijzers van de klok nog lang niet waren gearriveerd op het rooktijdstip.

En steeds maar weer kijken op die klok en dan kroooooop die tijd!!

In vond het verschrikkelijk _ voor mij was het of gewoon roken of helemaal niet.

Voor jou hoop ik dat de afbouwmethode dan wel werkt en je voorgoed afscheid kan nemen van de sigaret.

Succes

Gozer

 

Geplaatst door alida op 17/11/2016 - 10:14

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

He Gozer, ik snap wat je bedoelt en wist deze reactie zou komen. Maar ik heb die paar niet gerookt op vaste momenten en werd niet sjagerijnig. Dit laatste was ik wel toen ik jaren geleden in een keer stopte.

Maar goed. Ik voel me goed en wil dus wel van deze laatste 1 soms 2 sigaretten af en dat moet natuurlijk ook kunnen! Pas dan zeg ik dat ik niet meer rook en dat wil ik nu ook eindelijk kunnen zeggen.

 

 

Geplaatst door alida op 21/11/2016 - 11:40

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Ja ik DURF HET AAN!

Vanaf vrijdag 18/11 ben ik echt gestopt. Moest nog van de 1 a 2 sigaretjes per dag af. Ik wist heel goed dat ik dat uitstelde omdat ik dan echt gestopt zou zijn en nooit meer een sigaretje zou opsteken en ook al stond ik daar achter, probeerde het toch uit te stellen.

Echter, ik wil bij de stoppers horen en niet bij de rokers, dus vanaf vrijdag niets meer gerookt. Moet zeggen dat ook al rookte ik er de vorige week nog maar 1 per dag, ik was er toen minder mee bezig. Het is waarschijnlijk nu pas ECHT voor mijn gevoel en dat is toch anders. Beetje moeilijk uit te leggen.sad

Heb wel wat slaap- en toiletproblemen, maar maak daar niet echt een probleem van.

Wat wel een probleem is, is dat ik toch vooral 's avonds van alles in mn mond wil stoppen. Dat moet vanaf nu dus ook veranderen.

Wel heerlijk dat ik op mn werk nu gewoon in een lift durf te staan met andere mensen. Toen ik op mn werk nog rookte (buiten) moest ik daarna weer met de lift naar mn afdeling en ik wist dat ik naar asbak rook en schaamde me dan als er nog iemand in de lift stapte. Zo heerlijk dat die schaamte voorbij is. Echt heerlijk.

 

Geplaatst door Wimmie op 21/11/2016 - 18:09

Lid sinds 07 nov 2016

7 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Klasse Alida. Goed bezig en hou vol!

Misschien moet je wortels kopen voor 's avonds. Of een stressballetje kopen oid ;-)

Ik vind het klasse. Gewoon lekker op je eigen manier en op je eigen moment gestopt. Hulde!

gr,

Wim

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 23/11/2016 - 02:54

Lid sinds 02 mei 2015

Proficiat! Geniet van de vrijheid die je krijgt, het wegvallen van de schaamte, je beter voelen, enz .!

Misschien helpt het ook wat om andere gewoonten aan te nemen: bv 's avonds heel andere dingen te doen dan je gewend was, zodat je er minder aan denkt dat er iets in je mond moet..

Voor verstopping zijn (op het forum) ook tips te vinden: veel vezels eten, pruimen, genoeg drinken - en het gaat over!

Geplaatst door alida op 23/11/2016 - 16:46

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Dank Rapunzel, jij was trouwens nog laat op.  Ik zie dat jij al 4 maanden gestopt bent, wordt het makkelijker? ?Valt me gewoon zo tegen dat ik er zoveel aan denk, terwijl nicotine nu uit mijn lijf moet zijn.

 

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 25/11/2016 - 00:22

Lid sinds 02 mei 2015

Hoi Alida, en hoe gaat het??

Ik ben onlangs zo dom geweest er een paar te roken tijdens opname van m'n moeder in t ziekenhuis. Daardoor voel ik het stoppen nu als zwaarder. Misschien omdat de twijfel toeslaat: kan ik stress wel aan zonder te roken? Of omdat die nicotine mijn hersenen weer in de war heeft gebracht. Ik wil er dus ook niet meer intrappen, zelfs niet als er weer iets engs gebeurt. (Het lijkt nu gelukkig weer beter te gaan met m'n moeder.)

Succes!

Geplaatst door alida op 25/11/2016 - 10:22

Lid sinds 08 nov 2016

7 jaar 7 maanden geleden gestopt

Oh dat is jammer maar snap het wel. Ik weet wel dat je je niet te druk moet maken over de uitglijder. Het is natuurlijk niet goed en sigaret lost het probleem niet op, maar laat het weer achter je. Je weet nog steeds zeker dat je niet meer wilt roken, dus het komt wel goed.  Blij te horen dat het weer beter gaat met je moeder.

Mijn dagen wisselen heel erg. Gisteren een dagje sauna geweest en nergens last van, terwijl ik dinsdag een dag had met de hele dag die knoop in mn maag.  Soms denk ik dan waar ben ik mee bezig, terwijl ik gisteren in de sauna weer een heel blij gevoel had dat ik niet meer rookte.

 

 

Reactie toevoegen