E sigaret

afbeelding van helena888

Geplaatst door helena888 op 18/05/2012 - 23:19

Lid sinds 13 mei 2012

Hallo,

Nu 78 uur en 40 min. gestopt ( hoezo verslaafd), met wisselend last ervan.

Ik kwam straks een kennis tegen die uit Nederland de esigaret met vloeistof had meegenomen. Dit schijn je met of zonder nicotine te kunnen krijgen. Ik woon op Curacao, had er wel van gehoord natuurlijk. Is waarschijnlijk al uitgebreid besproken, maar ben vrij nieuw hier. Vraag dus ook aan jullie of je evt. die esigaret zonder nicotine als steuntje zou kunnen gebruiken? Ze bood me een hijsje aan maar heb NEEEEEHHHH gezegd, zij rookt dat ding met nicotine.

Bedankt voor jullie reakties,

Helena

afbeelding van Ducky

Geplaatst door Ducky op 19/05/2012 - 00:46

Lid sinds 11 mei 2012

Ik heb er wel iets over gelezen hier. Met de e sigaret schijn je een soort waterdamp in te ademen, en je kan verschillende smaken nemen, van fruit tot mentol. Kijk anders eens bij de kanjers van april, daar staat wel iets van de e sigaret beschreven, weet alleen niet meer welke pagina, het was in ieder geval geschreven op de 17de ( mei ) 

afbeelding van Chanel

Geplaatst door Chanel op 20/05/2012 - 20:05

Lid sinds 02 nov 2011

Als je ervan buiten kunt begin niet aan de E sigaret, je haalt nl de geestelijke verslaving niet weg....De gewoonte blijft...

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 20/05/2012 - 21:15

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt met Mentale methode.

[quote=Chanel]

Als je ervan buiten kunt begin niet aan de E sigaret, je haalt nl de geestelijke verslaving niet weg....De gewoonte blijft...

[/quote]

dat denk ik dus ook. als je er eens over nadenkt is spreekt dit ding gewoon aan omdat het roken insinueert.  't was ook opvallend dat met name de paar aprilstoppers die al eens 'in de fout' gegaan zijn bijzondere interesse voor zo'n E sigaret toonden want die hebben meer moeite om afstand te nemen van heel het concept 'roken'

 

ik sluit overigens niet uit dat dit ding kan helpen als tussenstap voor sommigen waarbij je dan 'dampt' in plaats van 'rookt' en waarschijnlijk is het gezondheidsrisico een pak kleiner dan bij roken, afhankelijk van wat er in zo'n vloeistof zit natuurlijk maar eigenlijk is het toch weer zo'n zinloos concept van vreemde stoffen inademen dat de kop op steekt.

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 21/05/2012 - 12:29

Lid sinds 31 jan 2012

Ik heb geloof ik 4 van die dingen gehad naast het dampen kost het ook een fortuin aan aanschaf aan ampullen.

Er is bij elke e-sig. die je ook koopt een stopplan alleen geloof ik niet of althans er heeeel weinig mensen zijn die daadwerkelijk dit gebruiken om te stoppen althans ik niet het is meer een zoveelste smoes om op plekken waar niet gerookt mag worden je toch kunt roken, tevens prent je jezelf in dat het gezond is maar je er zit nicotine in als je niet de 0 pakt.

 

Ampullen zijn hoog -  middel - weinig nicotine en dan geen nicotine men stelt  voor 6 weken hoog- 6 weken middel etc. een afbouwsysteem aan nicotine inname. Het is niet hezelfde als een echte sig. daar rookte ik in het begin met de esig. er nog 7 van was al heel wat voor mij en die waren nog lekkerder dan voorheen. Na een kleine week wordt je ademhaling beter en je hoest minder dat wel.

 

Goed op gegeven moment ging ik van de 7 gewone sig. naar de 14 sig. omdat ik mezelf dat toestond was toch mooi de helft. En zo verviel ik weer in het oude patroon met nog eens de extra nicotine uit de e-sig.   

afbeelding van helena888

Geplaatst door helena888 op 21/05/2012 - 18:04

Lid sinds 13 mei 2012

Tja, ik denk dat jullie gelijk hebben, de geestelijke verslaving blijft bij de esigaret natuurlijk, daar schiet je niets mee op. Toch zou ik hem kopen als ik het hier kon krijgen,om even dat lege gevoel op te vullen na het eten en zo. Met bv een hele vieze liquid erin, zodat je vanzelf genoeg ervan krijgt. Nu maar de salmiak lolly's en dropstaven in het mondje, zit al aan een speen te denken, hahaha.

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 21/05/2012 - 18:14

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt met Mentale methode.

hm helena,

waarom zou je überhaupt een vieze smaak in je mond willen? strikt genomen is een neutraal smakende speen dan een beter alternatief hoor cheeky

afbeelding van helena888

Geplaatst door helena888 op 21/05/2012 - 18:28

Lid sinds 13 mei 2012

Op naar de babyzaak dus cheeky. Hoe lang gaat dit ongeveer duren denk je? Een week of 3? Ben ongeduldig van aard, die verslaving heb ik wel in jaren opgebouwd maar die moet nu weg wezen.

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 21/05/2012 - 18:48

Lid sinds 02 mei 2012

12 jaar 2 weken geleden gestopt met Mentale methode.

maak het je maar gemakkelijk dan en geniet ervan want als het goed is stop je gewoon je hele leven lang haha

maar  ... dat is nog altijd beter dan steeds opnieuw tussen twee sigaretten in te moeten stoppen zoals een roker constant doet. denk daar maar eens over na wink

 

geen idee wat je het woordje 'dit' bedoelt trouwens want iedereen ervaart het proces van stoppen wat anders. je kan wel eens op de link onderaan mijn tekst klikken als je alle 'mogelijkheden' wil weten :p maar dat gevoel wat je nu hebt blijft echt niet hetzelfde gevoel want je eerste dag was ook al anders dan je tweede enzovoort....

bekijk het gewoon van dag tot dag dus dan schiet het wel op en als je die speen niet ziet zitten probeer dan eens snoepjes die wel lekker vindt bijvoorbeeld. 'k heb ook al wel gelezen over andere dingen als je echt niet wil snoepen of eten: tandenstokers, zonnepitten, kaneelstokjes ... maakt allemaal niet uit wat zolang het maar voor jou werkt he.

afbeelding van helena888

Geplaatst door helena888 op 22/05/2012 - 02:55

Lid sinds 13 mei 2012

Wijze woorden Stefan! Zoals gewoonlijk druk ik me wat vaag uit, ik bedoelde met "dit" van alles in mijn mond stoppen, zodat mijn kaken momenteel hardstikke pijn doen van het kauwen op de lollystokjes en ik heet geeneens Kojak.

Ik zie dat jij ook nog niet zolang bent gestopt? Goed dat dit forum bestaat, het helpt je af en toe best dat je niet uniek bent in je strijd met de Nico en de Tine en dat het misschien ooit beter zal gaan.

Geplaatst door Tijgertje86 op 26/05/2012 - 01:29

Lid sinds 01 nov 2010

Ik heb lang geleden zo'n esigaret gehad en ik raad het niemand aan. Het is geen hulpmiddel om te stoppen met roken, je krijgt er hooguit wat minder bende mee binnen. En het is heel moeilijk om alleen met een esigaret te roken, het is dan ook geschikter voor mensen die eigelijk niet willen stoppen, maar ook niet zo veel rommel (maar wel wat rommel) naar binnen willen krijgen.

Daarnaast is het enorm duur in de aanschaf, moet je er keihard aan zuigen en die van mij was in no time stuk.

afbeelding van Joannes

Geplaatst door Joannes op 26/05/2012 - 03:00

Lid sinds 28 nov 2011

Tijgertje, lang geleden had je er een zei je.

Dat was de eerste generatie. Zeer slechte kwaliteit en inderdaad erg duur.

Nu is er zeer goede kwaliteit voor ca 45 tot ca 60 euro.

Je hoeft er ook niet meer hard aan te zuigen.

De vloeistof die wordt gebruikt word o.a. ook gebruikt als draagstof van medicijnen voor bronchituspatienten.

Iemand die zo kan stoppen raad ik dit nooit aan.

Zij die echter na maanden of jaren weer willen beginnen raad ik ze wel degelijk aan. Het gaat dan niet meer om de nicotineverslaving maar om de psychische verslaving die vele jaren na het stoppen bij velen nog dagelijks de kop blijft opsteken. Jarenlang een dagelijks gevecht met jezelf is ook niet prettig. Wel de vloeistof zonder nicotine pakken. Anders krijg je wederom een nicotineverslaving.

In America wordt het veel gebruikt om van het roken af te komen.

Men gebruikt in eerste instantie vloeistof met nicotine. Dit wordt afgebouwd naar nul procent.

Sommigen stoppen helemaal en velen blijven dampen, het is nl geen roken.

Ik gebruik het nu geruime tijd, zonder nicotine maar met allerlei smaakjes. Ik vind het lekkerder dan roken of snoepen. Drop, mentol, fruitsmaken, Bacardi, Cola en nog vele anderen. Ik doe graag mixen. Drop in combinatie met mentol en anijs is een van mijn favorieten.

Het heeft echter een nadeel. Door al die smaken krijg je minder zin om te eten. Zij die toch al te mager zijn moeten rekenen dat ze toch wel een aantal kilo's zullen afvallen.

Ik rookte zeven pakjes Drum per week., is ca. 40 euro.

Ik verdamp nu voor circa 2,50 euro per week.

Maar nogmaals hij of zij die gemakkelijk kan stoppen en dit probleemloos de rest van zijn leven kan volhouden raad ik dit niet aan.

Ik heb het niet roken vier maanden volgehouden. En ben ook 4 maanden erg ziek geweest van de Champix in combinatie met afkickverschijnselen.

De optie om weer te gaan roken wilde ik niet. Met dit alternatief ben ik meer dan tevreden en voel me weer happy.

Ik damp lekker verder.

Voor de rest, ik rook niet, ik drink niet en sport regelmatig.

 

Geplaatst door Jacqueline 2 op 26/05/2012 - 10:40

Lid sinds 28 apr 2012

Zitten er geen schadelijke stoffen in die ampullen? Ik heb er een keer aan geroken (niet GEROOKT dus), vond het een erg chemisch luchtje. Maar goed, tabak is ook geen lieverdje... Ik vind stokjes zoethout tot nu toe wel prettig. De eerste dagen zoog ik aan rietjes, op sigaret-lengte geknipt. Dat had ook wel wat, maar het risico ervan is denk ik dat het lijkt op roken, maar iets totaal anders is, want je zuigt schone lucht... Soms kreeg ik daardoor juist weer zin om te roken, geloof ik..? Goed idee van de SPEEN, hahaha: die hou ik in gedachten.

afbeelding van Joannes

Geplaatst door Joannes op 26/05/2012 - 11:59

Lid sinds 28 nov 2011

Jacqueline, zoals ik al schreef. Niet aanschaffen indien je dit niet nodig hebt.

Wel aanschaffen als je overstag bent gegaan met weer te roken.

Gezond kan het nooit zijn. Echter wel minder schadeljk dan tabaksrook.

Geplaatst door Jacqueline 2 op 26/05/2012 - 12:10

Lid sinds 28 apr 2012

Ha 'dampertje'

wink

YEP, ik snap 'm..

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 26/05/2012 - 12:50

Lid sinds 31 jan 2012

En dan uiteraard de ampullen zonder nictorine pakken en net zoals Joannes zegt als je zonder kunt NIET doen.

Reactie toevoegen