E-sigaret & depressief

Geplaatst door Nique89 op 06/06/2017 - 21:16

Lid sinds 06 jun 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met E-sigaret.

Sinds 12 dagen ben ik gestopt met roken door middel van de e-sigaret. Ik heb hier nog wel nicotine bij (lage dosering van 6 mg) en probeer niet te vaak de vapen. Desalniettemin ben ik sinds 3 dagen ongeveer extreem depressief. Ik heb vroeger al een in een depressie gezeten en hier lang aan gewerkt om eruit te komen. Nu weet ik dat bij stoppen met roken je ook weer last kunt krijgen (sowieso al) van depressieve gevoelens en zeker als je al eens een depressie hebt gehad. Nu is het zo dat ik nog wel nicotine binnenkrijg, maar omgerekend veel minder dan wat ik binnenkreeg met shag roken, wat ik zo'n 14 jaar heb gedaan. Ik vroeg me af of er meer mensen zijn met het roken van een e-sigaret die depressieve gevoelens hebben gekregen (bij mij zijn ze overigens echt heel erg extreem) en wat geholpen heeft om er vanaf te komen en hoe lang dit bij hen geduurd heeft? Ik lees verhalen van mensen die het pas na 7 maanden kregen, ik lees verhalen van mensen die het maanden achter elkaar hebben gehad. Tot nu toe heb ik gelezen dat water drinken (om gifstoffen te verwijderen) helpt, het ondersteunen van seratonine/dopamine aanmaak goed helpt. Zelf ben ik nu eigenlijk best wel bang om af te bouwen met de nicotine, aangezien ik met 6 mg al zulke heftige reacties heb... Wat nou als ik ga afbouwen en het nog erger wordt, terwijl de gedachten en gevoelens al zo extreem zijn nu? Nog even wachten? Of door de zure appel heenbijten? Anti-depressieva is overigens geen optie voor mij!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! 

P.s. Ik wilde er nog aan toevoegen dat ik me ook al dagen ziek voel, alsof ik griep heb. Beginnen met keelpijn (heel heftig, amper kunnen slikken) op de derde dag, dat is nu inmiddels stukken minder al voel ik het nog wel. Nu ook aan de rechterholte onder m'n oog hele erge druk (en groen slijm), snachts extreem hard zweten (zo erg dat alles tot aan m'n heupen compleet nat is) en hele tijd een ziekig griep gevoel over me heen. Niet erg fijn... 

Geplaatst door Nique89 op 07/06/2017 - 12:29

Lid sinds 06 jun 2017

3 jaar 1 maand geleden gestopt met E-sigaret.

(gelukt om toe te voegen aan eerdere bericht)

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 07/06/2017 - 11:48

Lid sinds 29 feb 2008

17 jaar 3 maanden geleden gestopt

Oh, blijkbaar kan ik mijn voorgaande bericht niet editen..?

dat zou wel moeten kunnen, als je op bewerken klikt, nogmaals in het tekstvakje klikken;
dan kan je je posting bewerken

Geplaatst door Pimmetje (niet gecontroleerd) op 26/01/2018 - 16:48

Lid sinds

Ik weet niet of het is bewezen, maar mijn moeder was ook een roker en doet nu ook met de E-sigaret. Ze kan echt niet zonder, ze raakt helemaal in paniek als ze niet weet waar die is (ookal heeft ze er heel veel) Ze neemt hem zelfs mee naar bed (en ja gebruikt hem zelfs als ze 's nachts plotseling wakker wordt) Ik heb inderdaad het gevoel dat het sinds die tijd erg achteruit is gegaan met haar.

Reactie toevoegen