"E-sigaret efficiënter om te stoppen met roken dan pleisters of kauwgom"

Geplaatst door Redaktie op 04/02/2019 - 12:41

Lid sinds 06 nov 2015

6 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Er is de laatste jaren zeer veel discussie ontstaan over stoppen met roken met hulp van de E-sigaret. Nu komt daar weer een nieuw hoofdstukje bij. Uit een groot klinisch onderzoek in Engeland blijkt namelijk dat dampen (roken met een e-smoker) wel degelijk kan helpen om te stoppen met roken.

Meer hierover op BNR Radio :
https://www.bnr.nl/nieuws/lifestyle/10368310/stoppen-met-roken-pak-een-e...

en op de website van het AD :
https://www.ad.nl/gezond/e-sigaret-efficienter-om-te-stoppen-met-roken-d...

Wij zijn benieuwd hoe jullie hierover denken. Laat hieronder je reactie achter.

 

Reacties

Geplaatst door Ben Nienhuis (niet gecontroleerd) op 11/02/2019 - 07:38

Lid sinds

Mijn ervaring met de e-sigaret bevestigt dit. Heb ruim 5 jaar geleden een starttersset gekocht, na een week de shag voor het eerst thuis gelaten, en al snel daarna de gezondheidswinst ervaren (conditie ging vooruit, rokershoest was weg) om daarna nooit meer een gewoon sigaretje te roken. De nicotine heb ik daarna langzaam afgebouwd van 16 naar 3mg. Vanwege een operatie met complicatiekansen vorig jaar, heb ik toen alle smaken met nicotine weggegeven en damp nu alleen nog zonder nicotine.

Het blijft dankzij alle smaken die bestaan een leuke hobby, maar de afhankelijkheid is verdwenen.

En laat je alsjeblieft niet afschrikken door de paniekberichten over ontplofte e-sigaretten die helaas ook de krant halen. Dat gaat niet over een gewone e-sigaret, maar over onkundig gebruik van geavanceerde apparatuur. De tabaks- en farmaceutische lobby werken graag aan mee aan negatieve beeldvorming rond de e-sigaret.

Reactie toevoegen