"E-sigaret efficiënter om te stoppen met roken dan pleisters of kauwgom"

afbeelding van Redaktie

Geplaatst door Redaktie op 04/02/2019 - 12:41

Lid sinds 06 nov 2015

11 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Er is de laatste jaren zeer veel discussie ontstaan over stoppen met roken met hulp van de E-sigaret. Nu komt daar weer een nieuw hoofdstukje bij. Uit een groot klinisch onderzoek in Engeland blijkt namelijk dat dampen (roken met een e-smoker) wel degelijk kan helpen om te stoppen met roken.

Meer hierover op BNR Radio :
https://www.bnr.nl/nieuws/lifestyle/10368310/stoppen-met-roken-pak-een-e...

en op de website van het AD :
https://www.ad.nl/gezond/e-sigaret-efficienter-om-te-stoppen-met-roken-d...

Wij zijn benieuwd hoe jullie hierover denken. Laat hieronder je reactie achter.

 

Reacties

Geplaatst door Carine (niet gecontroleerd) op 28/02/2019 - 16:30

Lid sinds

Klopt, de ontplofte sigaretten in broekzakken zijn altijd van doe-het-zelvers die proberen een paar cent te besparen door zelf onderdelen te maken van wat ijzerdraad en watten. Die dingen worden meestal ook veel te heet waardoor je een brandsmaak krijgt (slecht voor je longen ook lijkt me!) en ja, als je zelfgemaakte onbeveiligde vaper in je broekzak zit kan hij zomaar ontploffen. Een enkele keer, ook mag je ze niet in een loeihete auto met de zon erop op je dashboard laten liggen op de lader. Kunnen ze niet tegen net als baby's en honden, of een gewone aansteker.. die kan ook ontploffen bij hoge temperaturen. Gebruik gewoon de spullen die je nodig hebt bij een winkel, zo duur is het niet. Stukken goedkoper dan een pakje sigaretten i.i.g. en het is nog een rotklus ook om die dingen zelf te maken en dan na 3 uur prutsen heb je mss een euro verdient. Ik kom er mijn stoel niet voor uit... jij? :-)

Geplaatst door Carine (niet gecontroleerd) op 28/02/2019 - 16:17

Lid sinds

Hier ook een tevreden inmiddels ex-rookster en dampster; na een levenlang roken kon ik de aanvallen van IK MOET NU ROKEN met een e-sigaret moeiteloos de baas. Ik wist niet dat het dampen met de apparaatjes van tegenwoordig zo levensecht is. Vooral het gevoel in je keel is exact hetzelfde. Ik heb een simpele vaper gekocht, Joyetech is het merk gewoon een smal lang ding, zeer simpel bij te vullen en op te laden. 

Al snel overgestapt op zoete smaakjes (wat mij tabak deed vergeten) en steeds vaker vergat ik gewoon te vapen. Ik hoest erg veel zwarte troep op in de ochtend zeker nu ik ook gestopt ben met vapen. I.v.m. beginnende COPD was het doel ook helemaal stoppen, toen ik ging verhuizen en niet meer wist waar ik mijn vaper had gelaten liet ik het maar even. Pas kwam ik hem weer tegen en dacht: even proberen, was best lekker maar ik krijg nu toch een benauwd gevoel van het vapen en mistte het niet meer zodoende weer weggelegd: wie weet kan ik er iemand anders ooit een plezier mee doen. Ik ken 2 mensen die écht moeten stoppen maar het lukt ze niet ondanks hartaanvallen.. ga ze toch proberen over te halen. Het stoppen ging zo makkelijk, juist het feit dat je gewoon je 'peuk' kan roken bij de koffie of als je tv kijkt (zonder geknoei met as, vuur of brandgaatjes haha) maakt het echt een makkie. Ik begon met 6mg nicotine, kennelijk weinig genoeg om soms te denken: helemaal vergeten te vapen vandaag!! 

Het enige waar ik last van had was obstipatie, ik nam gewoon af en toe een laxeermiddeltje want ondanks vezelrijk en gezond eten, veel drinken had ik daar flink last van. Niet dikker geworden ook: kortom een aanrader voor iedereen! 

Als laatste wil ik nog kwijt dat ik na een paar weken vapen een trekje van een gewone sigaret nam en bijna misselijk werdt van de vieze brandsmaak. Echt heel smerig na het dampen, het tweede trekje was ook heel smerig. Toen wist ik: ik ga nooit meer roken, wat is dát vies. Ik zou dus adviseren niet meer te roken als je begint met vapen, wen aan je nieuwe smaakje, drink voldoende want het onttrekt veel vocht aan je lichaam en geniet alvast van de voordelen die je met vapen ook krijgt. Betere reuk, mooiere huid, haren, tanden enz. En nu nix meer zonder enige moeite: dit zouden verzekeraars moeten vergoeden ipv kauwgom en pillen waarvan men weet dat het nauwelijks werkt....  

Geplaatst door Ben Nienhuis (niet gecontroleerd) op 11/02/2019 - 07:38

Lid sinds

Mijn ervaring met de e-sigaret bevestigt dit. Heb ruim 5 jaar geleden een starttersset gekocht, na een week de shag voor het eerst thuis gelaten, en al snel daarna de gezondheidswinst ervaren (conditie ging vooruit, rokershoest was weg) om daarna nooit meer een gewoon sigaretje te roken. De nicotine heb ik daarna langzaam afgebouwd van 16 naar 3mg. Vanwege een operatie met complicatiekansen vorig jaar, heb ik toen alle smaken met nicotine weggegeven en damp nu alleen nog zonder nicotine.

Het blijft dankzij alle smaken die bestaan een leuke hobby, maar de afhankelijkheid is verdwenen.

En laat je alsjeblieft niet afschrikken door de paniekberichten over ontplofte e-sigaretten die helaas ook de krant halen. Dat gaat niet over een gewone e-sigaret, maar over onkundig gebruik van geavanceerde apparatuur. De tabaks- en farmaceutische lobby werken graag aan mee aan negatieve beeldvorming rond de e-sigaret.

Reactie toevoegen