eerste stopdag

Geplaatst door annemijn op 19/05/2011 - 12:28

Lid sinds 19 mei 2011

hallo allemaal,

vandaag is dan mijn eerste stopdag aangebroken. ik wil al een paar maanden stoppen i.v.m. mijn zwangerschap. het lukte me elke keer maar niet om ´s ochtends die ene sigaret te laten liggen naar het ontbijt en vandaag is dat gelukt! ik ben nu heel positief erover ik blijf ook tegen mezelf zeggen: ik kan het!. ik wil straks tegen me vriend kunnen zeggen als hij thuis komt: schat ik heb al een hele dag niet gerookt :grin: mijn vriend rookt zelf ook en dat gaat het voor mij nog moeilijk maken denk ik maar ik ga hem vragen om elke keer buiten te roken en niet in de keuken zoals we altijd deden. ik denk dat ik het deze keer wel ga vol houden. het is beter voor me kleintje, voor mij en de borstvoeding is straks lekkerder voor me baby! :grin: dat zijn toch een hele hoop dingen om het voor te doen dacht ik zomaar!

met het lezen van verhalen op deze site geeft mij ook al veel positieve gedachtens over het stoppen met roken.

Geplaatst door Anoniem op 19/05/2011 - 12:33

Lid sinds 24 feb 2011

Zet hem op en het gaat je lukken dd3
Denk aan dat mini mensje in je buik
En lekker hier spuien als je daar behoefte aan hebt

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 19/05/2011 - 13:34

Lid sinds

Top!!! dd3 GO FOR IT!!!! c12

Geplaatst door Anoniem op 19/05/2011 - 14:25

Lid sinds 07 sep 2010

goed voor jullie alletwee.
ik ben nog van een generatie dat we gewoon door bleven roken dd4 erg he.
heel veel su6 kleintje zal je dankbaar zijn

afbeelding van ils

Geplaatst door Anoniem op 19/05/2011 - 17:07

Lid sinds 12 feb 2011

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hey Annemijn,

Ik ben Ils uit België en ik begrijp je probleem zeer goed. Ik ben 35 jaar en ik kan helaas niet zwanger worden via natuurlijke weg, vandaar dat mijn partner en ik in een vruchtbaarheidsbehandeling zitten, nl. IVF.
Ik ben 13 mei bevrucht en ik weet 25 mei of ik zwanger ben of niet. Ik rook nog zo'n 5 sigaretten per dag, terwijl ik er vroeger 20 rookte, dus op zich kan ik er al een heel deel laten, maar ik wil er echt wel volledig vanaf!!! Ook als nu blijkt dat ik niet zwanger ben, want het is gewoon een feit dat roken de vruchtbaarheid aantast.
Bij mij is het net hetzelfde als bij jou, ik kom er gewoon niet toe om die eerste 's morgens al te laten....en ik voel mij daar zo schuldig over. Ik heb ooit nicotinepleisters gebruikt en dat hielp me goed, maar vanwege een eventuele zwangerschap kan ik die nu ook niet meer plakken, want een plakker van 7 mg (de laagste dosering) geeft me meer nicotine dan dat 5 sigaretten me geven.
Ik ben zowat ten einde raad!!

Vele groetjes van Ils en mega-veel succes!

Geplaatst door Anoniem op 19/05/2011 - 17:09

Lid sinds 10 apr 2011

hoi

heel veel succes..je heb wel een hele goede motivatie dacht ik zo dd12 zwanger gefeliciteerd.....denk maar steeds aan je mini mensje in je buikje dan vegeet je die vijanden nico en tine dd3

dd3 dd3 dd3 dd3

greetzzzzzz nance :zon

Geplaatst door Anoniem op 19/05/2011 - 17:54

Lid sinds 19 mei 2011

Vandaag is ook mijn eerste stop dag, allebei voor onze eigen goede doel dd3
we kunnen het

Geplaatst door Anoniem op 20/05/2011 - 12:09

Lid sinds 19 mei 2011

dank jullie wel voor jullie goede steun en lieve berichtjes! en Ils.. ik begon daar ook mee begin van me zwangerschap met 4 a 5 sigaretjes per dag, ik dacht nou dat is in iedergeval al veel minder en zo lukt het me wel om af te bouwen. maar ik ging juist steeds meer roken want hoe langer je zwanger ben hoe beter je je meestal gaat voelen en ik zat er de laatste maand misschien wel op 10 per dag en van de week was die dag dat dacht: ik wil die sigaretten niet meer te hoeven tellen of ik er teveel op heb en ik wil niet meer door al die mensen aangekeken worden als ik een sigaret rook, ben nu bijna 7 1/2 maand zwanger dus heb best wel een buik en ik schaam me eigen ook als ik op een terrasje zit en een sigaret aansteek. maar ik ga het nu laten en ik voel me eigen nu al veel beter! ik merk nu al dat ik minder snel moe wordt, groote deels ligt ook wel aan de zwangerschap natuurlijk maar die sigaret laten liggen werkt ook heel goed! ik moet zeggen dat ik wel een beetje spijt heb dat ik niet eerder ben gestopt nu.. dus ik zou zeggen... ils stop nu want anders krijg je er net zoveel spijt van!

ik wens jullie allemaal succes!

Geplaatst door Anoniem op 20/05/2011 - 15:16

Lid sinds 28 jun 2010

zettum op!

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 20/05/2011 - 15:36

Lid sinds 30 jan 2011

Ik wist het wel: gewoon stoppen!

afbeelding van ils

Geplaatst door Anoniem op 21/05/2011 - 11:18

Lid sinds 12 feb 2011

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

En Annemijn,

Nog steeds gestopt? Lukt het een beetje?
Ik heb zo'n uurtje geleden mijn laatste gerookt.
Samen staan we sterk!!!
Groetjes, Ils.

Geplaatst door Anoniem op 27/05/2011 - 10:07

Lid sinds 19 mei 2011

heey,

ik moet jullie even iets bekennen... toen ik die dag wou stoppen heb ik savonds weer een sigaret gerookt.. ik baalde er wel van eigenlijk en hij smaakte niet eens lekker. toen heb ik woensdag de 25ste besloten om weer te stoppen en heb ik de stad afgezocht naar het boek van allan carr. ik heb nu al sinds woensdagavond half 10 niet meer gerookt! en eigenlijk loopt het probleemloos en heb spijt dat ik dat boek niet eerder gehaald heb want het helpt je echt en vooral de momenten dat ik het even moeilijk heb dan lees ik het. het boek is nu ondertussen wel uit haha want ik wilde zo snel mogelijk ervanaf zijn natuurlijk maar ik onthoud de dingen die in het boek staat, de instructies en dat gaat tot nu toe echt goed. mijn vriend gaat vandaag als het goed is stoppen want dan zijn zun sigaretten op :grin: gisteravond had hij net gerookt en hij kwam naast me zitten en dat stonk gewoon! heel muf! dat is dus ook weer een punt om die ene sigaret niet op te steken want ik wil die geur niet meer bij me hebben en daarom heeft me vriend het ook besloten om te stoppen omdat hij dan voor mij eigenlijk gewoon stinkt hihi. en voor de kleine straks natuurlijk.. die leeft in een veel gezondere omgeving.

hoe gaat het met de rest van de mensen?

groetjes annemijn

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 27/05/2011 - 11:09

Lid sinds 30 jan 2011

.
Nu kun je je rookvrij voorbereiden op de geboorte van de baby. Ik vind het knap van je dat je dit doet en mijn complimenten voor je partner c13 .
kijk je ook naar babyboom?

Hou je aan het boek, lees op dit forum als je het moeilijk hebt. Eigenlijk hoef je alleen maar aan dat kleintje te denken.

Geplaatst door Anoniem op 28/05/2011 - 15:23

Lid sinds 19 mei 2011

ja ik houd me idd aan het boek en het gaat nu al veel makkelijker. ik liep vanmiddag in de stad voor de laatste dingetjes voor de baby aan het shoppen en ik heb er gewoon helemaal niet aangedacht. me partner heeft het anderhalve dag volgehouden en hij heeft vanmiddag een pakje sigareten gekocht omdat hij helemaal gek werd zei hij en hij wilde eerst gaan minderen dat schijnt voor hem beter te helpen. ik moet zeggen dat hij zich daar wel aanhoudt want hij heeft vandaag nog maar 2 sigaretjes op.

maar ik ben in iedergeval blij dat dat het toch voor niet moeilijk maakt en ik en de baby gezond verder kunnen!

p.s. me partner wilt nog wel gaan stoppen maar dit was niet zijn juiste moment.. tuurlijk komt dat moment nooit maar het was allemaal een beetje onverwachts dat ik ook plots in een keer stopte haha dat had hij niet verwacht.

succes iedereen

Geplaatst door Anoniem op 27/06/2011 - 15:35

Lid sinds 28 jun 2010

Makkelijk is het niet maar lukken en volhouden dat moet gewoon kunnen, doorzetten en je Partner kan het ook!

Reactie toevoegen