Eindelijk gestopt met roken!

Geplaatst door Tineke44 op 27/09/2017 - 10:51

Lid sinds 25 sep 2017

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Mijn vrouw en ik hadden het er al verschillende keren over gehad, "stoppen met roken, gaan we doen, ooit........."! En toen, 31 augustus 2017, kreeg mijn vrouw een hartinfarct. Met spoed naar het AMC in Amsterdam, team stond klaar, gedotterd en een stent geplaatst. Beslissing om te stoppen met roken werd meteen door haar genomen. Na 5 dagen in het ziekenhuis, waar het 'makkelijk' was om niet te roken, was het thuis voor haar toch wat moeilijker. Doppinda's helpen haar door de moeilijke momenten heen. Verder gebruikt ze geen enkel hulpmiddel ter ondersteuning.

Voor mij was het niet zo vanzelfsprekend om meteen te stoppen. De dagen dat ze in het ziekenhuis lag heb ik heel weinig gerookt zonder moeite, toen ze thuis kwam was dat moeilijker. Ik rookte op dat moment op 5 sigaretten per dag maar had nog niet de kracht om helemaal te stoppen. Na een week ben ik weer aan het werk gegaan en na een paar dagen ben ik de vaste momenten van het roken gaan uitstellen. Niet meer een hele sigaret, maar een halve of een paar haaltjes. Vechten tegen de stemmetjes in mijn hoofd, "ach eentje nog, dat maakt niet uit" en tegelijkertijd het gevoel hebben dat ik stom bezig was en het afhankelijk zijn van de sigaret was moeilijk.

Uiteindelijk heb ik vrijdagochtend 22 september mijn laatste haaltje genomen en resoluut mijn sigaret weggegooid. Het knopje ging om en daar ben ik erg blij mee! Tot nu toe gaat het best goed, natuurlijk zijn er moeilijke momenten maar die overleef je echt wel. Vooral mijn eerste sigaret 's morgens mis ik. Dat de trek in een sigaret maar 3 minuten duurt klopt niet in het begin, maar na 5 dagen niet roken wordt het wel minder. Ook ik gebruik geen hulpmiddelen ter ondersteuning. Ik neem soms gewone kauwgom of een lollie en dat werkt prima. Ik ga nog steeds in de pauze even buiten staan bij de rokers, geen moeite mee. Mijn smaakpupillen werken stukken beter, ik (en mijn kleding) ruiken weer lekker en ik krijg nu al meer lucht. Ben super blij en trots dat we beide rookvrij zijn!

Nog even ter info, mijn vrouw heeft 50 jaar gerookt en ik heb 30 jaar gerookt en we rookten ieder ongeveer 20 sigaretten per dag.

Geplaatst door nik op 27/09/2017 - 14:16

Lid sinds 18 jan 2017

7 jaar 5 maanden geleden gestopt

Super!! Allebei lekker volhouden en laat die vieze stink duvels maar liggen, heb je niet nodig joh!! 

Hoop dat het je vrouw goed gaat en ze zal zeker in de loop van de tijd merken dat het toch wel een heeeeeeeeel goed besluit is om te stoppen.

En voor jou ook zeker. Succes!

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 27/09/2017 - 16:39

Lid sinds 26 sep 2017

6 jaar 9 maanden geleden gestopt

Nu kunnen jullie beiden elkaar motiveren om toch vooral door te gaan met stoppen. 
Wijs besluit van jullie beiden!! Heel erg veel succes gewenst.

Geplaatst door Tineke44 op 13/10/2017 - 11:48

Lid sinds 25 sep 2017

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je wel, gaat zeker lukken. Het is vandaag 3 weken geleden dat ik ben gestopt en gaat prima. Jij ook nog steeds gestopt?

Geplaatst door Tineke44 op 13/10/2017 - 11:50

Lid sinds 25 sep 2017

6 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je wel, komt helemaal goed. Vandaag 3 weken gestopt en bevat prima!

Reactie toevoegen