Emotioneel, paniekerig en zweten!

Geplaatst door ank1988 op 10/01/2012 - 18:22

Lid sinds 10 jan 2012

Ik ben met kerst cold turkey, per toeval gestopt met roken als 23 jarige vrouw die voorheen last heeft gehad van paniekaanvallen.. niet erg slim blijkt!

-Nooit over de afkickverschijnselen nagedacht.. en wat blijkt; ik ben emotioneel, kan om alles huilen, voel me depressief, ben chagrijnig, heb geen zin om te praten en ben overgevoelig voor caffeine. Ik kan me op het werk maar moeilijk concentreren en functioneer eigenlijk niet zoals het hoort. Ik zweet erg snel en raak snel in paniek.

- De nicotine kauwgums maken me hyperactief. Het rare is dat ik wel slaap als een roosje, wat ik voorheen niet deed. Ik word misselijk, moet overgeven en heb totaal geen zin meer in eten.

-De voordelen ook al goed merkbaar!! Ik ruik alles beter, vind sigaretten stinken, heb er geen behoefte meer aan, ik proef alles intenser en vind rokende mensen stinken! (Of dat een voordeel is weet ik trouwens niet..) Sporten gaat beter, ik merk dat mijn longen beter werken en bezig zijn met een grote schoonmaak (bah wat komt er een troep naar buiten!)

De emotionele afkickverschijnselen zijn echter zo extreem dat ik een afspraak bij de dokter heb gemaakt, ik weet niet of dit afweegt tegen het af en toe opsteken van een sigaretje.. ook heb ik aankomende vrijdag een afspraak met de psycholoog, misschien dat die me kan helpen?

Nooit gedacht dat zo'n stinkend stokje zo veel te weeg kan brengen..
Heeft er nog iemand zo veel emotionele verschijnselen?? Ik voel me zwanger / in de overgang! haha..
Heb afgelopen week zitten huilen bij een documentaire over pelikanen!

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 10/01/2012 - 18:50

Lid sinds 10 jan 2012

11 jaar 12 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey Ank,
is zeker herkenbaar zowel de positieve als de negatieve dingen, en of het dit wel waard is om af en toe een keer een peukie op te steken. Jazeker is het het waard, dubbel en dwars, het is clichematig ik weet het maar je bent nog jong en dan gaat het echt makkelijker hoe langer je blijft doorgaan met die troep hoe moeilijker het word maar ook hoe groter de effecten worden op je lichaam, dus voordat je schade doet die niet terug te draaien is blijf alsjeblieft stoppen. Ik weet dat het moeilijk is, ik ben op me 21ste een keer een half jaar gestopt geweest en toch weer een keer een shaggie gerookt ik d8 dat kan ik wel, ja foute boel dus binnen 2 maanden rookte ik weer als een ketter, want de verslaving komt net zo hard weer terug. Ben nu bijna 37 en na meerdere stoppogingen is dit de keer die gaat lukken, ik ben nu 8 dagen gestopt en heb het er goed zwaar mee, maar het stemmetje krijgt geen controle meer over me en ik ben echt tot in mijn diepste cel overtuigd van het feit dat meteen de eerste sigaret weer smerig zal zijn, en ik voel me er gewoon ontzettend beroerd onder ik begin echt de effecten van langdurig roken te merken en dat is echt confronterend. Pijn op mijn borst pijn in me keel, bij de minste inspanning buiten adem, ik lijk wel bejaard. Op bijv een verjaardag als ik veel praat ben ik na een uur zo schor als wat en zit ik constant een kikker in me keel weg te kuchen. Daarom zeg ik ook hou vol alsjeblieft het is het echt waard, want de nadelen van roken worden alleen maar groter naarmate je ouder word en langer rookt, dan maar ff janken om wat pelikaantjes daar is niemand ooit slechter van geworden. Je kan het kanjer.
groetjes Jack

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 10/01/2012 - 18:55

Lid sinds 10 jan 2012

11 jaar 12 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Trouwens wel goed dat je naar de doktor gaat en een psych raadpleegt want het moet wel handelbaar blijven allemaal, maar hou vol want het is echt de moeite waard, maar eventueel een pilletje of wat dan ook om even emotioneel stabiel te zijn voor je werk enzo kan niks geen kwaad, zeker niet ten opzichte van roken.

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door ik ben het op 10/01/2012 - 23:44

Lid sinds 30 sep 2011

Gaat allemaal goedkomen ECHT WAAR.Ik heb er ook 32 jaar roken opzitten en niet te weinig hoor 50- 60 per dag niet normaal tocht en cold turkey Nooit gedacht dat ik dat kon>iedereen had het over de 3 maanden dan zou het beter gaan.Dus dag voor dag en iedere dag weer 1 dag op de ticker.Nu heb ik die 3 maanden bereikt en ik moet eerlijk zeggen het wordt minder....GELUKKIG!!!!!
Nooit gedacht dat ik het vol zou houden.Ook ik ben bij de dokter terecht gekomen,niet lekker in mijn vel,janken om alles.JA zo n stinkstok brengt wat teweeg.
Maar we gaan ervoor en blijven zeggen het is vies,ik vind ook mensen vies ruiken die langslopen buiten,je weet gelijk wie er wel en niet rookt!!!
HEEL VEEL STERKTE TOI TOI TOI

afbeelding van jackstoptnuecht

Geplaatst door jackstoptnuecht op 11/01/2012 - 05:37

Lid sinds 10 jan 2012

11 jaar 12 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jij bent het, ik ben het! Wat is het zou je zeggen, maakt het wat uit, het heeft het toch maar mooi even voor elkaar gekregen. Wauw wat ben ik trots op jou en wat ontzettend mooi dat het minder word voor je, volhouden he niks anders dan diep respect, het is een winnaar in ons midden. 

Geplaatst door Jessica12491 op 11/01/2012 - 11:25

Lid sinds 10 jan 2012

Keep you head up!
Volhouden meid!
 
Dacht dat ik de enige was die dramatisch last had van ontwenningsverschijnselen (maar dat denkt iedereen op zo'n moment denk ik). Maar vind het prettig om te lezen dat ik niet de enige ben.

Samen gaat het ons gewoon lukken!

afbeelding van ik ben het

Geplaatst door ik ben het op 11/01/2012 - 12:05

Lid sinds 30 sep 2011

Tuurlijk gaan we ervoor!!!We blijven volhouden gewoon dag voor dag niet te ver vooruit kijken en ECHT het wordt minder maar inderdaad we moeten geduld hebben!!!!!!!!:)

Reactie toevoegen