En nog een nieuwe

Geplaatst door Alocanda op 03/12/2011 - 13:42

Lid sinds 03 dec 2011

Hoihoi, ik las hier al maar meld me toch even aan. 8 dagen geleden (nouja vanavond om 17.30 om precies te zijn maar wie telt nu de uren z127 ) ben ik gestopt met roken. Mensen die mij persoonlijk kennen zien ws een vrouw voor zich met altijd en eeuwig een sigaret in haar handen, een vrouw dat overwoog ander werk te gaan zoeken omdat het rookbeleid in de zorg (bij ons dan) erg werd aangescherpt.....kortom een echte slaaf aan de nicotine. Ik vind het mega zwaar en ervaar het nog niet dat het iedere dag een beetje beter gaat maar ik geloof jullie op je woord dat dit wel gaat gebeuren (ik lees dat nl erg veel op het forum). Ik heb ervoor gekozen geen hulpmiddelen te gebruiken omdat ik zoiets heb....ik wil van de nicotine af en dus wil ik het niet op een andere manier aan mezelf toedienen en volgens mij draait het hoe dan ook om wilskracht met of zonder hulpmiddelen. Nou ik stop even met schrijven want mijn brein denkt nog steeds in termen als computer/roken horen samen. Latersssssss dus weer

afbeelding van AlieK

Geplaatst door Anoniem op 03/12/2011 - 15:01

Lid sinds 21 nov 2011

Hoi Alocanda,

Een andere baan zoeken omdat het rookbeleid aangescherpt is....hihi....dan is stoppen met roken toch iets eenvoudiger denk ik. Tenminste het is niet de beste tijd om een nieuwe baan te vinden :-)

Ik was ook zo'n verstokte rookster hoor....Soms is het ook echt niet eenvoudig om niet meer te roken maar accepteer dat dan maar. Als het heel eenvoudig was dan rookte er toch niemand meer want wie gooit er nu zoveel geld over de balk terwijl het je gezondheid schaadt....
Het enige wat je hoeft te doen is NIET toegeven aan de behoefte om te roken :-)
Je bent al 8 dagen onderweg dus je kunt het wel!!!!!

Succes!!! z145

gr.
Alie

Geplaatst door Anoniem op 03/12/2011 - 19:08

Lid sinds 03 dec 2011

Hey Aliek, bedankt voor je steuntje in de rug. Jij bent al heel wat verder opweg zie ik, goed hoor. dd3

afbeelding van AlieK

Geplaatst door Anoniem op 03/12/2011 - 23:05

Lid sinds 21 nov 2011

ook nog niet echt ver...toch weet ik wel zeker dat ik niet meer ga roken.
Ben genoeg overtuigd nu!!
En echt ik was ook een behoorlijke rookster...pakje ging er wel door op een dag....zoveel vaste momentjes.
Van die momentjes zijn er nu nog een paar over per dag waarin ik dan ook een sigaretje mis, maar die kan ik wel handelen......of die MOET ik wel handelen :-)
(heb nu ook zo'n momentje......grrrr....)

Het voelt ook wel een beetje als een bevrijding...niet altijd maar denken dat je een sigaretje moet, of heb ik nog wel genoeg in huis tot morgenvroeg, of piepend naar bed gaan en je elke avond voornemen dat je morgen gaat stoppen...enz. enz.

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 09:31

Lid sinds 21 okt 2011

Hoi Alocanda,

Ik ben ook cold turkey gestopt. Het "rara gevoel" (afkicken) wordt inderdaad steeds minder. Dus nog even doorzetten. Deze niet gerookte dagen wil je toch niet weggooien.

Sterkte.

Ad

Geplaatst door Anoniem op 04/12/2011 - 12:06

Lid sinds 03 dec 2011

@ aliek. Ja, dat ervaar ik nu al dat de dwang eraf gaat. Ik heb nu ook niet de neiging om nog te gaan zoeken of er niet toch nog ergens een peuk ligt. Dat was vroeger toen ik nog rookte wel anders, de paniek sloeg toe als je alleen al dacht niet genoeg in huis te hebben op een zondag. Het is gewoon waar wat ze zeggen bij een verslaving, je bent een slaaf van het middel.

@ Ad. Nee, ik wil deze dagen absoluut niet weggooien door weer te gaan roken. Bah nee, ik wil er ook wel iets te graag vanaf want het is echt zooooo vies.

Reactie toevoegen