Erge ontwenningsverschijnselen

Geplaatst door room789 op 05/04/2016 - 19:57

Lid sinds 05 apr 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben nu 2 en een halve maand gestopt met roken. Wat voel ik me ellendig. Ik hoop dat iemand zich hierin herkend. Ik ben 21 jaar oud en ben na 5 jaar vol op roken (pakje per dag) ineens gestopt met roken. 

Het begon met een paniek aanval (soort hyperventilatie) toen ik aan het rijden was in de auto. Het gevoel dat je elk moment kan gaan flauwvallen of doodgaat, maar je blijft gewoon functioneren. Paar weken later opnieuw dit gevoel op een verjaardag van schoonfamilie. Hier een paar dagen ziek van geweest, alleen maar in bed gelegen met pijn op de borst en geen hap door me keel kunnen krijgen. Een week later weer dit zelfde gevoel, pijn op de bost, wazig in mijn hoofd, misselijk, pijn in schouders, Zo ellendig voelen dat je niet kan werken. Meerdere malen bij de huisarts geweest, bloedonderzoek gehad, naar mijn hart geluisterd, Maar dit was allemaal goed. De huisarts dacht dat het waarschijnlijk door spanning komt. Via het internet er achter gekomen dat het misschien chronische hyperventilatie kan zijn en dus besloten om op yoga te gaan om te leren ontspannen en een betere ademhaling te krijgen. 

Nogsteeds dagdelen dat ik me helemaal niet goed voel. Ik ga me dan drukmaken dat ik van alles aan mijn lichaam heb, misschien wel iets aan me hart of kanker. Op dit soort momenten voel ik van alles aan me lichaam. Steken in mijn borst, verlamt gevoel in mijn arm, wazig in me hoofd en vooral heel erg moe, dan krijg ik geen hap door mijn keel. Als het dan allemaal even te veel wordt barst ik in huilen uit, snikkend in de armen van mijn moeder. Als ik dan alles er uit heb gehuild voel ik me weer wat beter. Dit gaat al een aantal weken zo op en neer. 

Voor ik gestopt ben met roken had ik hier nooit last van, ik was bijna nooit ziek en metaal ook weinig zwaktes. Vaak gewoon optimistische en ik maakte me vooral niet te druk om dingen.

Ik hoop dat ik niet de enige ben die dit heb en dat het snel weer over is.

 

 

 

 

 

afbeelding van Eibrink86

Geplaatst door Eibrink86 op 06/04/2016 - 01:39

Lid sinds 04 apr 2016

7 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Room

 

Ik herken me hier precies in.

Ik heb precies hetzelfde paniek aanvallen, hyperventilatie.

Elke minuut van de dag denk je dat je erg ziek bent omdat je van allerlei pijntjes voelt, en dan ben ik nog zon type die gaat googelen, en dat moet je helemaal niet doen want dan word het alleen maar erger!!

Ik ben nu net 2 weken gestopt en ervaar dezelfde symptomen als jij!!

Ik denk dat je er niet al te veel bezig moet zijn dat helpt bij mij ook dan word je wat rustiger, zoek afleiding het zit vooral tussen de oren word mij dagelijks gezegd, hoe erger je er op in gaat hoe erger het word en moeilijker je eraf komt

 

Geplaatst door room789 op 06/04/2016 - 10:57

Lid sinds 05 apr 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Laten we hopen dat we er snel van af zijn.

Geplaatst door Gonster op 06/04/2016 - 13:40

Lid sinds 28 jun 2010

Gewoon doorzetten, en inderdaad afleiding zoeken, respect dat je doorzet!

afbeelding van Eibrink86

Geplaatst door Eibrink86 op 06/04/2016 - 15:24

Lid sinds 04 apr 2016

7 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

We gaan gewoon door!! Binnenkort voelen we ons beter dan ooit!!

afbeelding van Tikkie

Geplaatst door Tikkie op 06/04/2016 - 15:28

Lid sinds 23 okt 2015

7 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Die heftige momenten gaan voorbij en verdwijnen naar de achtergrond. Elke dag dat het je lukt is een mooie dag, ik wou dat ik op jouw leeftijd gestopt was. Stoppen is stoer, roken is slecht, je longen gaan eraan. Hou vol!

Reactie toevoegen