Ervaringen na de 3 maanden Champix

Geplaatst door Doodle op 07/10/2013 - 10:45

Lid sinds 01 okt 2013

16 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ik ben op zoek naar ervaringen van stoppers met Champix. Hoe is het na 3/4 maanden als je helemaal geen pillen meer slikt. Dit was jaren geleden mijn grote valkuil toen ik stopte met Zyban. Ik wil dit nu voorkomen en rustig aan afbouwen tot misschien wel 5 maanden.

Wie deelt zijn ervaring met mij?

groeten Doodle

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 07/10/2013 - 12:53

Lid sinds

ik ben na stoppen met champix ook weer gaan roken.

Geplaatst door wilhelmina op 07/10/2013 - 12:55

Lid sinds 20 feb 2013

4 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

ik ben weer gaan roken toen ik stopte met champix maar dat overkomt natuurlijk niet iedereen.

Geplaatst door femme de cute op 07/10/2013 - 16:58

Lid sinds 10 feb 2012

Hoi daar,

 

Ik heb ca 5 maanden champix gebruikt na 28 jr minimaal een pakje per dag gerookt te hebbenblush.

Ik merkte na het stoppen met Champix dat ik het weer even wat moeilijker had, meer drang maar in hoeverre dit tussen de oortjes zat?

Het eerste jaar vond ik lastig maar ik had me vast voorgenomen minimaal 1 jaar niet te roken en ben nu al ruim 1 jr en 9 maanden gestopt! Ben nu zoooooo blij dat ik niet meer hoef en voel me veel beter.

Gewoon doorbikkelen en dan komt er vanzelf een moment dat je beseft dat die peuk niet meer de baas is van je gedachten, je moet alle momenten weer doorleven zonder sigaret tot de associatie met roken er niet meer is.

Succes en neem het bESLUIT niet meer te roken, het gaat je zoveel opleveren!

En als ik het kan..... kan echt iedereen het want wat was ik een verslaafde zeg.......

Geplaatst door Doodle op 07/10/2013 - 17:26

Lid sinds 01 okt 2013

16 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi Femme,

Wat fijn om te horen dat het gelukt is. Het gaat mij ook lukken!!!

Heb jij afgebouwd met Champix, omdat je 5 maanden hebt gebruikt? Vertel hier eens iets meer over als je wilt.

groeten Doodle

Geplaatst door Debby op 08/10/2013 - 15:31

Lid sinds 19 jul 2013

5 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Doodle,

 

Ik ben ook gestopt mer roken dmw champix. Ik ben nu twee weken geleden helemaal gestopt met pilletjes nemen. Heb het een beetje afgebouwd. Eerst een week nog maar een pil per dag en na die week gewoon helemaal gestopt. Eigenlijk verder nergens last van gehad, iig niet meer zin om te gaan roken. Wel merkte ik dat ik iets gevoeliger was voor snoep enzo ( Heel veel gevoeliger dus frown ). Maar goed, dat duurde een paar dagen en toen was dat ook weer voorbij.

Geplaatst door femme de cute op 08/10/2013 - 19:18

Lid sinds 10 feb 2012

Hoi Doodle,

 

Tuurlijk gaat het je lukken, het is het besluit nemen nooit meer een peuk in je waffel te stekenwink!

Ik heb 3 maanden keurig volgens voorschrift 2 pd genomen, wel eerst gegeten voor inname omdat ik anders misselijk werd.

Na ca 3 maanden naar 1 PD gegaan en de laatste weken met halfjes gewerkt ( doorgeknipt) ondanks dat de adviezen vanuit apotheek en internet wat tegenstrijdig waren.

Ik begon ze op het laatst ook wat regelmatiger te vergeten wat ik wel een goed teken vond omdat het roken wat meer uit mijn systeem kwam.

Ik zou niet te snel stoppen met Champix om terugval te voorkomen, ik heb het als een goede steun in de rug ervaren en had verder weinig bijwerkingen ( behalve veel dromen maar die waren veelal hilarischsmiley)

Veel succes verder en dagen worden vanzelf weken- maanden- jaren, ik vind de rook nog steeds lekker ruiken maar twijfel geen moment aan mijn besluit NOOIT meer die stinkpeuk.

Zet hem opyes

 

Geplaatst door Doodle op 08/10/2013 - 21:16

Lid sinds 01 okt 2013

16 jaar 4 maanden geleden gestopt

Zo wil ik het ook doen Femme, dan lukt het zeker!  Ik droom ook als een gek pfffffffffff soms wel heftig hoor maar meestal leuke onzin hahahahaha.

Geplaatst door nellie1950 op 09/10/2013 - 12:48

Lid sinds 09 okt 2013

Ik ben nu  20 dagen  rook vrij ,maar  neem nog  wel Champix in heb nu nog voor  10 dagen een halve tablet in te nemen , en dan hoop ik  dat ik het  zonder  de pillen kan gaan  doen, want het lijkt me best  moeilijk, iemand  ervaring ermee?

Geplaatst door Doodle op 09/10/2013 - 21:41

Lid sinds 01 okt 2013

16 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hoi Nellie,

Wat kort! Zelf zou ik echt veel langer de tijd nemen om te stoppen met de pillen als je niet zoveel last hebt van de bijwerkingen. Maar het zal voor iedereen wel anders zijn. Wat is de reden waarom je je niet aan de voorgeschreven 3 maanden houdt? 

Roken kost net zoveel geld als de tabletten dus dat mag het excuus niet zijn.

Geplaatst door nellie1950 op 10/10/2013 - 10:32

Lid sinds 09 okt 2013

Hoi Doodle,

Ik ben aan tweede kuur  bezig  had eerst een starters begin , maar  maandag ga ik weergesprek  doen bij huisarts ,en als ik denk dat het me niet lukt kan ik  een derde kuur  nemen, en ik weet  dat het roken genoeg geld kost  , haal  de prijs van pillen er wel uit  als ik niet meer ga roken ,vraagje  nog ik zie bij jou dat plaatje  dat je 9 dagen gestopt bent kan ik er  dat ook in krijgen en hoe ? alvast mijn dank Groetjes

Geplaatst door Doodle op 10/10/2013 - 12:21

Lid sinds 01 okt 2013

16 jaar 4 maanden geleden gestopt

Als je even naar forums gaat en helemaal naar onderen scrolt zie je het gebruik van het forum. Het is een ticker, zoek ff tussen de onderwerpen naar ticker en daar lees je hoe je het moet doen.

Geplaatst door nellie1950 op 10/10/2013 - 19:44

Lid sinds 09 okt 2013

Dank je wel  zal  daar  eens kijken op gemak

 

Geplaatst door angelisgestopt op 15/10/2013 - 14:17

Lid sinds 30 sep 2013

6 jaar 4 maanden geleden gestopt

Ik heb zrelf hampix voor een mnd gekregen Huisarts vond het onzin zo lang.

Na het eerste tabletjes merkte ik dat ik vrij misselijk wewrd van die dingen ben ze toen meteen gaan halveren dat ging goed .......na 40 dagen heb ik de rest weg gegooid .....te trek werxd ff iets meer maar ook dat trekt weer weg ;) 

Geplaatst door britte (niet gecontroleerd) op 15/04/2018 - 22:23

Lid sinds

 

Hoi Allemaal,ik gebruik nu 8 weken champix. Stoppen met roken gaat super.....maar daardoor drink ik wel meer. Ik heb de afgelopen 8 weken 4 keer gehad dat ik helemaal niets meer van het einde van de avond weet, dat had ik daarvoor nooit....Hebben jullie hier ervaring mee?

 

Geplaatst door helma mathijssen (niet gecontroleerd) op 20/05/2018 - 22:01

Lid sinds

Hoi ben nu 5 maanden met champix bezig heb ruim 40 jaar gerookt ben de hele dag door misselijk maar dat neem ik op de koop ik weet niet hoelang ik het nog moet blijven slikken ik word begeleid door de longarts en longverpleegkundige en zoals het nu gaat moet ik het redden dit is mijn 2de poging.
I

Reactie toevoegen