Even Voorstellen!

Geplaatst door Pennenbakje op 23/10/2011 - 13:59

Lid sinds 23 okt 2011

Dag mensen van de verstandige beslissingen,

Mijn naam is Daniel, 25 jaar, getrouwd, over 2 maanden voor het eerst papa en gestopt sinds 13 September. En NEE, de reden dat ik papa wordt is absoluut niet de reden dat ik ben gestopt. Maar daar ga ik vast nog wel meer over vertellen waarom dan wel! dd3

Ik ben begonnen op mijn 11de met 3/4 Javaanse Jongens shag. Dat was ik snel zat dus ging ik over op 2 pakjes Chesterfield van 25 per dag, tot voor kort dus. En ik voel me goed.

Voor mijn eerste post, zat ik al een beetje te loeren op dit forum voordat ik besloot me aan te melden en wat mij heel erg opvalt is dat iedereen behoorlijk onzeker is over zichzelf, en het vooral heeft over POGINGEN. Wat een verschrikkelijk woord is dat toch, niks te poging! Je bent gestopt, punt uit, klaar. Je hebt geen sigaretten nodig, want je bent zonder geboren. Je hebt ze niet nodig als ''steuntje in de rug'' als makkertje in zware tijden, want dit makkertje van ons heeft ons flink bedrogen omdat we namelijk veel gestresster ervan raken omdat sigaretten uiteindelijk de ontwenningsverschijnselen, zowel fysiek als mentaal, niet meer geheel opheffen.

Natuurlijk heb ik het ook moeilijk gehad, de eerste week natuurlijk hé, als de fysieke afkickverschijnselen zo heftig zijn. Zeker als je het ''cold turkey'' (Zonder hulpmiddelen) doet. Ik had hele rare en bijna enge klachten, ik had een hongergevoel in mijn buik als ik net had gegeten, werd kotsmisselijk als iemand voorbij liep met een sigaret en ik was ontzettend ongeconcentreerd. Niet handig als je in de gezondsheidszorg werkt!

Het valt mij ook op dat iedereen bijna hetzelfde zegt: ''De verleiding zal groot zijn bij mijn ''poging''''. (Bah!) of: ''Bijna iedereen rookt hier''; ''Ik heb veel aan mijn hoofd'' etc.

Er bestaat geen goed moment om te stoppen. Ik ben jl. 13 Oktober getrouwd, 3 maanden nadat mijn toenmalige vriendin erachter kwam dat ze zwanger was, wij komen allebei uit een christelijk gezin en we hebben pas afgelopen week een huis gevonden. Over stress gesproken, en dan ben ik ook nog mijn rijbewijs aan het halen.

Maar je hebt het niet nodig om minder gestresst te worden! Het enige wat het doet is je de beroemde ''eerste peuk van de dag klap'' geven en meer niet! Als je na een week het nicotinemonstertje in je hebt verhongerd is het de taak voor de hersenspoeling in je hoofd om die aan te pakken, namelijk de illusie dat je sigaretten nodig hebt. Iedereen is zonder geboren ik blijf het maar zeggen. Zonder voedingsstoffen en vocht ga je dood, zonder sigaret niet. Ik weet het, open deur van hier tot Tokio, maar waarom doen we het dan?!

Omdat we denken dat we het nodig hebben, niet kunnen genieten van van bruiloften, feestjes, verjaardagen etc. Omdat we denken dat we het nodig hebben voor dat ene tentamen, examen, pittig gesprek whatever verzin het maar. Sinds ik niet meer rook merk ik écht dat ik me juist beter kan voorbereiden op moeilijke situaties en veel meer geniet van feestjes! Op mijn bruiloft jl. 13 Oktober heb ik me zo prima vermaakt, ik heb zo genoten!

Vergeet niet, situaties waarin je denkt dat je het moeilijk gaat krijgen moet je niet vermijden want je voelt je verschrikkelijk trots als je dan een keertje bent uitgegaan tot laat in de nacht zonder een sigaret te roken. Vergeet niet, het is en blijft een mentaal probleem. Er is iets in je hoofd gekomen nadat je bent gaan roken, iets dat tegen je zegt: Je hebt een sigaret nodig.

Dat is het grote monster, een web van enorme misvattingen die je uit elkaar zult moeten halen. Het belangrijkste is dat je blijft zeggen tegen jezelf: Ik heb het niet nodig! En ook geen pleisters, kauwgom, of minderen. Minderen al helemaal niet dan blijf je nog veel meer een slaaf, dan blijf je wachten op dat ene moment dat je weer mag roken. Nee, rigoreus stoppen is het beste. Zoals mijn oma uit Den Haag zei: ''Nog even een kankereindsprintje en dan stoppen.''

Ik ga veel heen en weer ik weet het, maar blijf erbij dd5 Vergeet niet, een positieve instelling is ontzettend belangrijk, en je hebt alleen maar dingen te winnen, je hebt NIETS te verliezen! Vergeet al die horrorverhalen want die waren toch niet overtuigend genoeg om je te laten stoppen. Je hebt het niet nodig, en je zal je echt beter voelen, zowel lichamelijk als geestelijk! Je zult trots zijn en je omgeving ook, en je kan zelf ontdekken hoeveel je weer geniet van dingen zoals lekker uit eten zonder te wachten tot je na het toetje weer kan roken. En iedereen kan het!

Als je vragen hebt, stel ze gerust.

Groetjes,

Daniel.

afbeelding van Evelyn3

Geplaatst door Anoniem op 23/10/2011 - 15:32

Lid sinds 21 sep 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt

daniel je hebt gelijk. Maar aangezien ik zo'n jojo ben moet ik het eerst bewijzen dan paas mag ik weer mee doen :)

Geplaatst door Anoniem op 23/10/2011 - 15:35

Lid sinds 23 okt 2011

En waarom stop je dan met stoppen elke keer?

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 23/10/2011 - 17:41

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Heel sterk van je Daniel om het zo in 1 klap te doen.
Is zeker niet voor iedereen op deze manier weg gelegd.
De Nicotine verslaving is misschien wel weg na 2 dagen, maar het lichaam kan toch nog heftig reageren op de gevolgen van het onthouden van de nicotine.
De Nicotine zorgde namelijk nog voor wat andere chemische reacties in het lichaam zoal de aanmaak van Dopamine.
Dat valt ook weg en kan nog best heftige emoties oproepen.
Zelf was ik van al die rare bijverschijnselen pas na 3 maanden volledig klaar.
Wat overblijft zit nog in mijn kop maar stelt niets meer voor in vergelijking met het begin.

Herman 45 jaar zwaar gerookt maar nu zo schoon als een fluitje.

Geplaatst door Anoniem op 23/10/2011 - 18:31

Lid sinds 11 sep 2011

Om Cold Turkey te stoppen vind ik heel knap. Volhouden Daniel, je zult er zelf en je vrouw en kind veel plezier van hebben, nog afgezien van het financiële voordeel wat je hebt. Lodewijk.

Geplaatst door Anoniem op 23/10/2011 - 20:54

Lid sinds 23 okt 2011

@Manus,

Bedankt voor je reactie. Misschien lijkt het uit mijn stukkie dat het zo van een leien dakje gaat maar dat valt natuurlijk heus wel mee. Af en toe krijg ik gewoon trek in een peuk simpel.

Daarom is een positieve instelling essentieel! Iedereen kan het en je bent veel beter af zonder!

D.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 23/10/2011 - 21:34

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.
Pennenbakje wrote:
@Manus,

Daarom is een positieve instelling essentieel! Iedereen kan het en je bent veel beter af zonder!

D.

Absoluut, 100% overtuiging en 200% motivatie is nodig om het te volbrengen.
Je hebt al een moeilijike periode achter je gelaten.
Het is nu consolideren en iedere dag sterker worden in de quest.
Wij hanteren hier de regeltjes van Toon.
Bij moeilijke momeneten zeg je tegen jezelf.

Niet twijfelen.....Twijfel =roken.
Geen discussie met jezelf.
Nee = Nee.

Zelf heb ik een dagboek bijgehouden met de moeilijke fases die je kunt verwachten.
Misschien leuk om te lezen.

http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=13237

Succes

Geplaatst door Anoniem op 24/10/2011 - 15:48

Lid sinds 23 okt 2011

@Manus,

Hartstikke leuk om dat te lezen zeg! Ik heb erg gelachen en het is ook heel mooi om te lezen!

Je brengt me op een idee... :duim

D.

afbeelding van Christine

Geplaatst door Anoniem op 24/10/2011 - 20:01

Lid sinds 17 sep 2011

Hoi Daniel,

Succes!!!!!
Je houdt wel van pennen zo te zien.
Mooie afleiding.
Groetjes van Christine.

Geplaatst door Anoniem op 24/10/2011 - 20:43

Lid sinds 21 okt 2011

Hoi Daniel,

Ik heb inmiddels zoveel stoppogingen achter de rug dat ik de tel kwijt ben, dus ook een twijfelaar. Ik gun iedere roker een rookvrij leven en dus iedere stopper zijn succes. Ik vind het hartstikke mooi dat je zo zeker bent.
Groet,

Ad

Geplaatst door Anoniem op 28/10/2011 - 17:55

Lid sinds 23 okt 2011

Hoi Ad,

Dat vind ik altijd heel vervelend om te lezen. Meestal gaat het altijd op de zelfde manier fout, kan je hier iets meer over vertellen? Als ik off-topic ga moet je het maar zeggen hoor. sunn11
D.

Geplaatst door Anoniem op 29/10/2011 - 09:28

Lid sinds 21 okt 2011

Hoi Daniel,

Allen Car, Lasertherapie en Zyban zijn de hulpmiddelen die tot nu toe gebruikt heb. Daarnaast deed ik elk jaar minstens 1 "serieuze" stoppoging. Ik heb serieus tussen haakjes gezet omdat je daar achteraf wel vraagtekens bij kunt zetten. Op mijn 22-ste een cold turkey poging gedaan die wel 3 maanden duurde. De motivatie was enorm, want ik was aan het trainen voor het lopen van een marathon. Raakte toen geblesseerd en begon weer met roken. Een jaar of 11 geleden nog met Zyban geprobeerd. Zyban vind ik eigenlijk het beste hulpmiddel. Maar na 3 maanden was de kuur afgelopen en 2 weken later was ik weer begonnen met roken.
Een excuus om weer te beginnen is snel gevonden. De laatste jaren gebruikte ik elke als excuus dat het voor mij zo moeilijk is want mijn vrouw rookt gewoon door. Ook nu is dat weer het geval. Maar hoeveel waarheid daar ook in zit, ik heb met mezelf afgesproken dat ik haar dit keer niet als excuus gebruik.
Ik vraag me wel af waarom het toch zo ontzettend moeilijk is. Op de meeste sites wordt verwezen naar de psychische verslaving. Hoewel ik al bijna anderhalve maand gestopt ben, heb ik nog elke dag moeilijke momenten. Ik voel dan echt in mijn lijf en in mijn hoofd dat ik een sigaret nodig heb. Gelukkig duurt dat nooit lang en heb ik er deze keer nog niet aan toe gegeven. Maar ik vraag me wel af waarom iemand die zo graag wil stoppen en dat zo vaak tegen zich zelf zegt, dan toch nog dagelijks door z'n eigen "psyche" zo wordt aangevallen. Volgens mij komt het er wel op neer dat je met heel veel situaties opnieuw moet leren omgaan. Maar ik denk dat er in stressvolle situaties er iets in je hoofd gebeurd waar roken heel goed op in springt.

Natuurlijk hoop ik voor iedereen dat het lukt en gemakkelijker gaat. Gelukkig lezen we dit soort succesverhalen ook op het forum. Maar mijn ervaring is dat je motivatie gigantisch moet zijn. Gelukkig voel ik me per week een stukje normaler.

Hoe gaat het trouwens met jou? Je bent nu bijna een week verder. Niet gerookt? Voel je je goed? Ik ben heel benieuwd hoe je verder gaat. Zet hem op.

Groet,

Ad

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/10/2011 - 13:40

Lid sinds

Ad, wat je zegt is waar. Tuurlijk ben ik ook trots op dat ik steeds niet rook, maar wat is het ontzettend moeilijk. Zoals jij zegt, zoals je psyche wordt aangevallen door die behoefte om te gaan roken, terwijl nicotine allang weg is uit je lichaam. Ik snap ook niet waarom het de één wel makkelijk lukt, en de ander nog ná maanden zit te "snakken". Dit zijn wel korte momenten, maar toch....

Ook ik had alles geprobeerd, laser, hypnose, kauwgom, pillen, Allen Carr, pleisters, maar dit keer voelt het anders, waarom ? Ik denk door de voorbereidingen die ik nu gedaan heb. Huisarts geweest, Champix gaan gebruiken, stopdatum afgesproken.

Mijn tip is: 's morgens na de koffie, gelijk aan de slag. 's avonds waterijsjes eten, al zijn het er drie of vier, en vooral de eerste maanden al je dagen volplannen met doe-dingen. Dus fysiek bezig blijven, desnoods bij de buurvrouw gaan schoonmaken :NNN Na het eten 's avonds nog eerst een toetje, daarna chocolade, dan is bij mij de grootste onrust weer wat weg. En dan vroeg naar bed om te gaan lezen en dan slapen.

Het is best tegenstrijdig, het gaat makkelijker dan ik dacht, maar het is ook moeilijk :? weet jij het nog ?

afbeelding van Janet

Geplaatst door Anoniem op 29/10/2011 - 16:54

Lid sinds 28 jul 2011

12 jaar 11 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Marijke ,
Ik heb sinds het stoppen helemaal geen zin meer in poetsen , je bent welkom :grin:

Geplaatst door Anoniem (niet gecontroleerd) op 29/10/2011 - 19:32

Lid sinds

Janet wrote:
Marijke ,
Ik heb sinds het stoppen helemaal geen zin meer in poetsen , je bent welkom :grin:

Ha ha Janet, ik wil wel voor je poetsen hoor :NNN maar volgens mij woon jij heeeeeeel ver weg z127

Reactie toevoegen