Even wennen

Geplaatst door sanana1978 op 17/10/2011 - 11:56

Lid sinds 17 okt 2011

Hallo allemaal,

Vandaag is dus echt de 17 oktober=stopdatum begonnen. Dacht eigenlijk een week vooraf al in de paniek te raken en bij wijze van naar deze datum af te gaan tellen en een toenemende chagerijnigheid bij mezelf te bemerken. Gisteravond echter heel rustig mijn laatste peukje gerookt; op een heel koud waaierig balkon. Ook de nacht wakker liggen waarop ik me had ingesteld... ook niets van gebeurd; heerlijk geslapen. Vanmorgen in de auto wel even een moment gehad van; mmm hie zou de eerste opgestoken worden. Radio echter maar heel hard gezet en meegezongen met nicky en simon. Was zo op het werk....... Nu de ochtend erop zitten met wel wat "mis" momenten maar vind het eigenlijk net zo gezellig om met collegae wat te drinken in de pauze ipv beneden in de rookruimte. Nee, het gemis is niet zo heel sterk; denk ook tgv de champix. Overigens ook het boek de opluchting gedeeltelijk gelezen wat me ook wel helpt in de psychologische stuk..................op dit moment dan he. Moeilijke momenten zullen er vast nog wel komen in grote getale.....vanmiddag, vanavond, morgen, komend weekend, vlgd maand en wellicht vlgd jaar ook nog. Maar...... ik heb de keuze gemaakt dat ik niet meer WIL roken!!!!

wordt vervolgd!

Geplaatst door Anoniem op 17/10/2011 - 13:56

Lid sinds 14 jul 2011

Heel goed samana! Gefeliciteerd. Sluit je aan bij de Oktober (s)Toppers 2011 op het forum "Hoe gaat het ermee?". De mensen daar zijn ook deze maand gestopt. Met elkaar staan jullie sterk.

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 17/10/2011 - 14:01

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 3 weken geleden gestopt met Champix.

Dat is nou het prettige van Champix, het overschakelen gaat eenvoudig.
Je klinkt vastberaden Sanana.
Dat zul je nog nodig hebben, maar de eerste stappen zijn gezet.
Succes.

Geplaatst door Anoniem op 17/10/2011 - 14:11

Lid sinds 08 okt 2011

12 jaar 8 maanden geleden gestopt

Heel veel succes met het stoppen met roken! Je hebt veel steun aan dit forum, iedereen staat achter je en helpt je bij moeilijke momenten. Ook kun je de positieve ervaringen kwijt en dat is ook heel fijn! dd3

Geplaatst door Anoniem op 20/10/2011 - 09:13

Lid sinds 17 okt 2011

Hallo,

Dag 4 alweer; het valt me echt reuze mee. Gisteren zelfs een etentje gehad; HET moment voor een peukje dacht ik zo. Eigenlijk af en toe een los gedachtedraadje laten gaan naar het roken maar dit was zo over. Denk echt dat de champix in deze een geweldige bondgenoot voor me is! vanavond een verjaardagsfeestje en morgen de kroeg in; kijken of dit zo makkelijk blijft. Ik ga het in ieder geval ook niet uit de weg die "lastige momenten". Vriendlief is alleen maar super blij en trots; helaas voor hem ik doe het toch echt voor mezelf haha. Maar die extra knuffels als beloning; die laat ik natuurlijk niet schieten he!
Wordt vervolgd!

Geplaatst door Anoniem op 20/10/2011 - 09:55

Lid sinds 10 feb 2011

hai, hier een virtuele knuffel voor je. je bent goed bezig!
blijf positief, dat is heel belangrijk. en spreek met lastige situaties vooraf met jezelf af dat je hoe dan ook niet gaat roken. de kroeg, een terras, dat waren bij mij (en vele anderen) toch weer het moment dat je die ene sigaret opstak. weet je, die bestaat niet. zonder roken is het ook gezellig en het zo fijn uiteindelijk om rookloos door het leven te gaan. ga ervoor!

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 12:52

Lid sinds 17 okt 2011

Aletta

Dank voor de tip. Met name in de kroeg (na wat biertjes....) ben ik bang zomaar per ongeluk in de oude gewoonte te vallen. Gewoon zonder na te denken zeg maar. Heb me voorgenomen komende weken de biertjes dus geregeld met een spaatje af te wisselen. verder gaat het stoppen super goed; valt me echt mee. Als ik het aantal sigaretten gedachten van vorige week (iedere 1-5 minuten) vergelijk met de frequentie van nu (dus de tweede week) vind ik het grappig te bemerken dat dat al stukken minder wordt. dat dat eigenlijk zo snel kan gaan he.....

Sanana

afbeelding van Christine

Geplaatst door Anoniem op 27/10/2011 - 20:18

Lid sinds 17 sep 2011

Welkom Sanana,

Hoop je in de bus te ontmoeten. Moet je doen. Je leert en je vergeet de tijd....
Heel belangrijk als je het moeilijk hebt! SUCCES!!!

Reactie toevoegen