Explosiegevaar en kort lontje: waar is mijn balans

afbeelding van Win

Geplaatst door Win op 14/09/2012 - 07:59

Lid sinds 13 jan 2010

Goedemorgen iedereen. Het is 10 dagen geleden dat ik ben gestopt met roken en het gaat best goed, kan mijzelf goed in het gareel houden, maar ik ben zo sjacherijnig en heb echt last van explosiegevaar en een kort lontje.Vind dat ook erg zielig voor mijn gezin, gelijk spijt na een overdreven reactie.

Iemand ook dit soort ervaringen? Ennne vooral:  wanneer kom ik weer in balans? Of eigenlijk: word ik weer mijzelf. Normaal werden stress situaties weggepaft he..

 

afbeelding van jeannette42

Geplaatst door jeannette42 op 14/09/2012 - 09:41

Lid sinds 03 sep 2012

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

beste Win ik had ook best een kort lontje, gelukkig geen explosie gevaar (althans in mijn beleving, maar dat zou je aan mijn man moeten vragen) ik heb nog weleens als iets () verkeerd valt dat ik een soort van kokend water naar boven voel komen en probeer dan tegen mezelf te zeggen; slaat nergens op zo reageren slaat nergens op. meestal helpt dat wel. en stres situaties of emotionele gebeurtenissen enzovoorts waren bij mij ook reden om in een uur haast een pakkie weg te paffen, nu zeg ik tegen mezelf ; echt niet als ik er een opsteek voel ik me een minuut lekker maar de situatie veranderd of verbeterd niet, het zijn alleen nico en tine die je dat willen laten geloven in de hoop dat ze weer je vrienden mogen worden, maar niet doen hoor het zijn leugenaars en ze stinken (het stoppen met een beetje humor benaderen helpt ook wel eens) maar het belangrijkste is ........we roken nietyes groetjes en veel succes met het gestopt blijven. ps vraag je gezin er begrip voor te hebben, mischien kunnen ze als je een onredelijke bui hebt aan je vragen of je even een rondje wil lopen tot je gekalmeerd bent.

Geplaatst door Pietpeuk op 14/09/2012 - 10:18

Lid sinds 14 sep 2012

Ook mijn lontje is kort. Probeer tot tien te tellen en te denken aan het feit dat een peukje roken niets oplost. Hoop wel dat het afzakt, zeker voor mijn omgeving. De vorige keer was het zo heftig dat ik weer begonnen ben, een valkuil waar ik niet weer in wil vallen

afbeelding van Win

Geplaatst door Win op 14/09/2012 - 16:38

Lid sinds 13 jan 2010

Je bent ook al goed op weg jeanne42 en zo te lezen nog erg wilskrachtig.

Piet peuk..sja hoop ook van mijn eerdere stoppogingen te hebben geleerd.Gelukkig niet de behoefte stress weg te roken, maar baal wel dat ik nogal heftig kan reageren. Ik ga er van uit dat het mettertijd over gaat.

Morgen een stapavondje...de ultime test; en ik ga die glansrijk doorstaan hoor, want ik wil niet roken, of ik er nu zin er in heb of niet..

 

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 14/09/2012 - 17:21

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Rustig zit ik te scrollen van boven naar beneden over het forum en weer terug. Beetje kijkend naar de berichten die ik in de gaten hou en graag wil lezen, als ik plotseling in een flits het woord ''explosiegevaar'' lijk te lezen. Als een gek scroll ik weer naar boven... iets over elektrici.. nee, dat was  het niet, ik weet zeker het woord ''explosie'' te hebben gezien. En ineens: JA, daar is het!!!! Overdreven enthousiast klik ik op het woord explosiegevaar. "Zou er nog iemand zijn dan? Zoals ik? Een wandelende granaat waar net de pin uitgetrokken is en vervolgens in willekeurige richting is geslingerd??? En jawel, ze zijn er! Jongens, maak kennis met het ultieme explosiegevaar herself! Gisteravond nog riep manlief: ''En nu ga je pvd roken!!! Niet 1, maar 10! Achter elkaar! En als je niet wil roken dan eet je ze maar op die peuken!'' Ik moet zeggen, hij heeft het lang volgehouden. Begrip tonen, lief blijven, mij tot rust krijgen wanneer ik een beker yoghurt waarop staat 'schudden voor gebruik' zo hard schud dat de verpakking het begeeft en de hele keuken onder de yoghurt zit en hij vervolgens ook nog eens eerst een wijntje voor me inschenkt en dan eigenhandig de keuken voor me gaat boenen...... Maar nu is het klaar. Voor hem is ook de grens bereikt. Voor mij was die al bereikt na dag drie toen ik zo gefrustreerd was dat ik met een vuist een harde klap op mijn laptop gaf. Die ging vervolgens alleen maar aan, uit, aan, uit, aan, uit en ga zo maar door. Kapoedewitsch dus. Gister was de druppel. Ik ben volledig uit mijn dak gegaan om een theedoek die mijns inziens niet schoon genoeg meer was. Ik weigerde altijd met ruzie te gaan slapen, maar vannacht heb ik dat voor het eerst gedaan. Hij weer boos vanochtend. Ik boos naar werk. Nee, zo gaat het niet meer. We hebben afgesproken dat als ik een soort van explosie voel aankomen, ik mij terugtrek boven op de slaapkamer. Maar ook als hij merkt dat er explosiegevaar heerst, want vaak heeft hij het eerder door dan ik, mag hij dat gewoon melden en ook dan moet ik mij richting boven begeven. Het klinkt echt belachelijk, maar de enige andere optie is om weer te gaan roken. Voorlopig kies ik dus voor de eerste optie. Ik zie echt geen andere mogelijkheid. Ik hoop echter wel dat dit niet al te lang aanhoudt, want pfff, dan weet ik het niet hoor. Erg lastig.  Vooral wat jullie ook zeggen, je omgeving. Ik heb ook zoveel spijt iedere keer..... Hopelijk, voor jullie, voor mij, is dit van korte duur.

 

Ik wens jullie, maar ook met name jullie omgeving, heel veel sterkte de komende tijd ;-)

 

 

 

afbeelding van jeannette42

Geplaatst door jeannette42 op 14/09/2012 - 19:28

Lid sinds 03 sep 2012

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

lieve explosieve medestoppers, pfoehee gelukkig voor mijn omgeving is het bij mij nu niet zo erg, het is wel eens bij een eerdere stoppoging zo erg geweest dat mijn man thuis kwam twee pakkies sigaretten naar mijn hoofd gooide en zij, ga asjebliefd weer roken maar deze keer niet, maar ik had me daar wel op voor bereid. ik heb van Dr A Vogel; Avena Sativa Complex in huis, Homeopatisch middel bij nervositeit  en slapeloosheid. volgens mijn stopcoach helpt dat bij vele stoppers ook tegen het rustelozegevoel en dat je dan gauw overkook zeg maar. of het echt helpt weet ik niet, ik ga het nu proberen omdat ik dus geen oog dicht doet snachts, maar het is homeopathisch dus mischien de moeite waard om het te proberen. BAAT HET NIET DAN SCHAAT HET NIET waarschuwing het is smerig dus zet een glas water klaar om het weg te spoelen.

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 14/09/2012 - 19:41

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Jeanette, heb ook die slapeloosheid gehad. Heb er niks tegen genomen. Ben nu op dag 21 en sinds gister pas slaap ik weer beter. Nu nog maar 1x per nacht wakker, rond uurtje of half 3 en slaap dan vrij snel weer in tot de wekker. Dus, neem rustig dat middel, want inderdaad het is een verschrikking dat niet slapen. Werd er gek van. Mijn vorige keer stoppen is door het niet slapen mislukt, zo gek werd ik ervan. Maar rond de derde week moet het dus echt beter gaan. Nog een weekje voor je. Hou je taai!

afbeelding van sandrabos44

Geplaatst door sandrabos44 op 14/09/2012 - 19:44

Lid sinds 10 Mar 2012

ja ik kan ook giga uit mijn dak gaan en iedreen de schuld geven van alles

ben vreselijk sjaggiee iedereen moet uit de buurt blijven en vooral niet zeuren aan mijn kop

afbeelding van Win

Geplaatst door Win op 15/09/2012 - 13:14

Lid sinds 13 jan 2010

Mijn man blijft ook maar zeggen: wat een rotzooi toch die peuken dat het zoveel invloed heeft zeg! haha Jeanette ik moets wel lachen hoor want het is wel herkenbaar! Wat een onrededlijke woede zie ik bij mijzelf, maar: vandaag gaaat het wel beter moet ik zeggen!

arme mannen, kinderen, etc van ons toch...! maar goed: we roken niet!

Enne ik neem toch echt aan dat het over gaat hoor!

Heb per vandaag dus maar weer eens afgesproken extra rustig te zijn en wat vaker tot 10 te tellen en vooral DIEP ADEMHALEN ( want nu gaat dat tenminste) ; - )

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 15/09/2012 - 21:45

Lid sinds 02 mei 2012

10 jaar 1 maand geleden gestopt met Mentale methode.

zolang je blijft denken dat je zo'n peuk nodig hebt kun je je ellendig blijven voelen terwijl het enige wat er gewijzigd is dat je zo'n onnozel blaadje met tabak niet meer opsteekt.

 

dus hoe zou je je zo ellendig kunnen voelen?

het al even ellendige antwoord is: omdat je het toelaat en zelfs aanpraat terwijl dat helemaal niet klopt. na die ene zou je je alweer beginnen druk maken over de volgende, de nicotine raast dan weer door je lijf enzovoort ... het klopt helemaal niet dat je rustig wordt van roken. dat was zo'n illusie die nico en tine je aangepraat hebben en zolang de verslaving terug vecht kan dat idee hardnekkig door je hoofd en dus ook door je gevoel blijven spoken.

 

maar wees gerust: externe omstandigheden heb je niet altijd in je hand maar je gevoelens kan je wel leren herkennen en in de hand houden. sterker nog: je kan gewoon je goed voelen zonder sigaret ook, alleen ben je dat nog niet 'gewoon' en misschien heb je wel plots 'energie teveel' waar je geen blijf mee weet waardoor je wel heel impulsief wordt. het resultaat is  soms te merken dan.

 

echter geen nood:

tot je aangepast bent aan je nieuwe rookvrije situatie kan je ook een boksbal in elkaar timmeren of een blokje om lopen om stoom af te laten want dat kan alweer een hoop ellende uitsparen. jezelf ontspannen is echter nog altijd de beste preventieve en een bijzonder aangename aanpak. wink

Geplaatst door victoryluzon op 06/10/2012 - 18:32

Lid sinds 06 okt 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Hoi,

 

Wat ik zo jammer vind. Er zijn echt dagen, dat ik niet of nauwelijks nog aan roken denk.

En dan komt er ineens zo'n aanval van TREK. Bij oncontrollerbaar. Het is, dat ik geen sigaretten in huis had, anders was ik wellicht voor de bijl gegaan. Dan haat ik mijzelf, maar dat is natuurlijk onzin, want ik had ook gewoon een pakje sigaretten kunnen gaan kopen, en dat heb ik dus niet gedaan. 

 

Ik hoop wel, dat dit soort momenten, minder vaak gebeuren, en minder hevig zullen zijn. 

 

Nu gaat het weer.

 

gr.

 

Victor

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 06/10/2012 - 18:46

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Victor,

 

Ik ben degene die laptops kapot sloeg en yoghurt door de keuken gooide: ben nu vandaag exact zes weken gestopt. Heel af en toe komt er een vlaag voorbij dat ik denk: Hhhmmm.. uh... En na die uh houdt de vlaag al op. Want ik weet ondertussen dat IK veel sterker ben. Dus jazeker, het wordt steeds minder en minder en dus makkelijker. Hou vol en het komt helemaal goed.

 

Gr. Marion

Geplaatst door victoryluzon op 08/10/2012 - 17:11

Lid sinds 06 okt 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

[quote=Marion31]

Hoi Victor,

 

Ik ben degene die laptops kapot sloeg. Nou Marion, zo ver ben ik gelukkig niet gegaan.

Ik wilde met het stoppen juist ook nog wat geld besparen (haha).

Maar ik weet dat wat je zegt klopt. Vandaag nog niet 1 zuchtmoment gehad. Maar ik schrik gewoon van de hevigheid, van wanneer ik ze wel heb.

Wordt die hevigheid ook minder??

 

groet,

 

Victor

afbeelding van Marion31

Geplaatst door Marion31 op 09/10/2012 - 15:29

Lid sinds 03 jan 2009

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jazeker word ook de hevigheid minder. Veel minder zelfs! Dat was bij mij echt alleen helemaal in het begin. Mijn nieuwe laptop is ook nog steeds heel haha! Nog twee weken en dan is ie ''gratis''. Kan ook ik eindelijk beginnen met geld uitsparen ipv uitgeven. Hoop dat het steeds beter met je gaat.

 

Gr. Marion

Geplaatst door Harry1965 op 19/02/2013 - 22:47

Lid sinds 20 jan 2013

ik vind het ook vreselijk dat agressieve gedoe, ik heb er zelf ook last van, het was mijn grote angst om weer te stoppen met roken (omdat ik al eerder gestopt was, een paar jaar... stom stom natuurlijk)..

heeft iemand ervaring met laserbehandeling of acupunctuur om deze 'boosheid' te verminderen?

Geplaatst door Harry1965 op 19/02/2013 - 22:53

Lid sinds 20 jan 2013

... je bent lid vanaf 2009.. heb je dan al die tijd eplosiegevaar gehad? ojee, ik heb er zelf ook last van maar jaar in jaar uit ... help

Reactie toevoegen