Geen andere keuze

afbeelding van caro

Geplaatst door caro op 30/10/2023 - 15:58

Lid sinds 01 nov 2011

7 maanden 3 weken geleden gestopt met Zyban.

Hallo,

Ik ben Caroline en moet een nier transplantatie ondergaan. Voorwaarde hiervoor is ... 2 keer raden ... je moet stoppen met roken dus. 

Zolang ik geen transplantatie krijg lig ik elke nacht 7 uur aan de dialyse, dit is nu bijna 3 jaar zo. Jullie denken dan waarschijnlijk dat ik super gemotiveerd moet zijn omdat het doel natuurlijk iets moois is maar het is en blijft fucking hard en klote.

Ik heb al zoveel beperkingen die mij worden opgelegd door mijn toestand ( nierbesparend dieet, geen druppel alcohol, bewegingsbeperking door de katheder, vrijheid in mijn doen en laten door de nachtydialyse ... )

Ik ben in die 3 jaar wel al een paar keer gestopt voor een aantal maanden maar het wachten op die transplantatie valt me heel zwaar. En dan grijp ik terug naar mijn troost mijn sigaretje.

 

Geplaatst door Rikkie op 30/10/2023 - 18:48

Lid sinds 12 mrt 2021

2 jaar 9 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Carolina welkom ,

moeilijke situatie om te stoppen met roken , die peuk geldt al snel als een goed gevoel of beloning..

is het een idee en mag het bv. Afkicken met pleisters de kans op een goede stop kan groter zijn , colt turky  is gelijk wel een moeilijke stop , het is maar een idee ! 
en lees het forum wat door ms. Heb je er wat aan ...

heel sterkte en succes 

 

afbeelding van caro

Geplaatst door caro op 31/10/2023 - 11:07

Lid sinds 01 nov 2011

7 maanden 3 weken geleden gestopt met Zyban.

Ik mag geen nicotine vervangende middelen gebruiken! Ze controleren mij daarop ;(

Geplaatst door Haguestag op 31/10/2023 - 14:42

Lid sinds 31 okt 2023

8 maanden 2 dagen geleden gestopt met Cold Turkey.

He Caro, het is al moeilijk te stoppen als je het zelf wil, maar als het een soort moeten of een voorwaarde is  helemaal niet gemakkelijk. Welke voordelen heb je eigenlijk als je je niertransplantatie hebt gehad? Heb je dan ook geen katheder meer nodig? Misschien wordt het dan ook wel gemakkelijker zonder peuken. Ik ben ook al een paar keer gestopt, maar toch nu maar weer mezelf overtuigd, ook wel omdat het moet qua gezondheid. Laten we vol houden! Het is ook geen klein dingetje die verslaving, dus ja het is moeilijk en een echte prestatie elke dag dat je het laat. Denk er niet teveel aan dat je nooit meer gaat roken, elke dag is winst, stapje voor stapje.

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 03/01/2024 - 20:52

Lid sinds 17 jul 2008

15 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi caro,

Je moet helemaal niets, want dat bepaal je helemaal zelf gelukkig. Dat is ook een verkeerde benadering, want je legt je zelf daarmee een straf op.

Je moet het niet meer WILLEN !! Dat is een gezondere manier van denken. Niemand wil vrijwillig verslaaft zijn aan een drug. Dat is natuurlijk een waarheid als een koe, dat weet ik ook wel, maar het is belangrijk om dat tussen je oren te krijgen. Wat mij daarbij geholpen heeft was een "affirmatie ": Een zinnetje wat je voor jezelf continu herhaald, zodat het zich in je onderbewustzijn nestelt...en het werkt echt.

"Hoe erg het probleem ook is, een sigaret lost het niet op"

Het verleden kun je niet meer veranderen, maar je kunt wel je toekomst nog veranderen en mooier maken, en echt, het is het dubbel en dwars waard !

Liefs en succes, ***arjen***

Reactie toevoegen