Geiteboutje

Geplaatst door OpperBaler op 09/04/2015 - 00:50

Lid sinds 09 apr 2015

13 oktober 2009, de dag dat ik trots mijn laatste peuk uitdrukte. Ik wist het zeker, NOOIT MEER ROKEN! Nu 5,5 jaar later rook ik ca 15 sigaretten per dag en voel ik mij een verslaafde. Ik stink, neem verdomme 'pauze' om een peuk te kunnen roken en boven alles BAAL ik enorm van mezelf!!

Ik was een trotse Okkie 2009, toen onder de naam Geiteboutje. Ik heb zo even geen bekende namen gezien op het forum op een paar na, want ja.. Als je al zo lang gestopt bent, dan heb je het forum minder of niet meer nodig. Ik niet in ieder geval.

Sinds januari dit jaar ben ik weer begonnen. Bewust sigaretten gekocht, omdat de stress niet te handelen was. Inmiddels is het april en rook ik nog steeds en ik kan er wel om janken, want ik wil niet roken! Motivatie genoeg, geld, gezondheid, goed voorbeeld voor de kids, me vrij voelen, niet verslaafd willen zijn. Zoveel redenen en ik kan me er niet toe zetten. Elke sigaret die ik opsteek baal ik van En dus baal ik van mezelf. Kleine meid van 4, die zegt: 'Mama? Je zou toch stoppen met roken?' 'Mama? Eigenlijk mag je niet roken he?' Pfffff.. ik wil niet roken!

Ik moet er gewoon mee kappen! Klote-sigaretten! En toch, vanavond weer gewoon een pakje gekocht...

Ik schaam me ervoor. Vind mezelf een vreselijke moeder erdoor, kids even zichzelf vermaken en mama stiekem roken in de keuken. Ik haat mezelf hoe ik me gedraag. Ik ben een sterke vrouw, heb veel voor mijn kiezen gehad, maar ik sta, waarom ben ik zo stom geweest weer te beginnen, ik wist het dat het mis zou gaan..

Baal met een hoofdletter B. Bah!

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 09/04/2015 - 05:42

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai,

Welkom terug, je bent het waard om rookvrij te worden en te blijven!

Kom op je kan het, het is je alleens gelukt, dus nu ook, je weet hoe het moet en zeker dat je nooit meer in die valkuil moet stappen.

We zijn er om je er doorheen te slepen!

Het voelt zo bevrijd om niet meer te hoeven, ik zeg dingen die je zelf al weet!

Wens je heel veel succes!

Geplaatst door OpperBaler op 09/04/2015 - 09:07

Lid sinds 09 apr 2015

Dank je wel. En ja, ik ken het allemaal inderdaad. Daarom baal ik er zo vreselijk van, dat ik de knop niet om krijg. De reden om weer te beginnen is het niet waard, er hangt een negatieve lading aan, maar pfffff.. het ontbreekt me aan de kracht geloof ik.

Geplaatst door Grace op 09/04/2015 - 09:35

Lid sinds 14 mrt 2012

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo opperbaler. Tja, moeilijk. Ik lees in je verhaal dat je er vreselijk van baalt maar dat je het nu nog niet kunt. Ik ken en herken het allemaal. En moet nu toch een beetje aan een hele wijze coach denken die ooit tegen me zei: Als het nu niet gaat, dan gaat het niet. Dat gaf me toen best rust. Kun je niet er op vertrouwen dat jouw moment om te stoppen echt gaat komen? Mijn ervaring is, dat je van binnen weet als het echt zo ver is. Het heeft niet met wilskracht te maken, of met kom op geschreeuw van JE KUNT HET!. Alleen een kleine rustige overtuiging van binnen, is voor mij het startpunt. Ook het advies om er niet een te groot drama van te maken nu. Wat schiet je daarmee op? Soms moet je even goed vinden zoals het nu is. Kun je hier wat mee?

Grace

Geplaatst door OpperBaler op 09/04/2015 - 11:33

Lid sinds 09 apr 2015

Ik moet misschien ook wel wat liever zijn voor mezelf en denken, het komt wel.. Maar ik voel me verslaafd en de sigaret beheerst mij en dat gevoel wil ik kwijt. Ben alweer begonnen in het boek van Jan Geurtz, omdat me dat toen goed geholpen heeft. Ik baal er gewoon enorm van.. :(

Geplaatst door Grace op 09/04/2015 - 11:38

Lid sinds 14 mrt 2012

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Nou begrijpelijk. Komt vast goed. Grace

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 09/04/2015 - 18:07

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai,

Natuurlijk moet je lief voor jezelf zijn, ik ga zeker niet tegen je schreeuwen "kom op je kan het" ook al wordt dat gezegd, maar stoppen is gewoon zo bevrijdend! Je gaat je zo lekker voelen, weet zeker dat je het kan, je moet even de goede mindset krijgen, het moet goed voelen en dan komt het ook goed, ga er voor, het is het waard!

Het is beter voor alles, je gezondheid, je smaak en reuk worden beter, je ruikt frisser, wat voor mij heel erg goed voelde was, dat je niet meer hoeft, heerlijk bevrijd van die verslaving! 

Nu zeg ik nog een keer, kom op je kan het! Nee ik schreeuw niet!

Reactie toevoegen