Gestopt hopelijk deze keer definitief!

Geplaatst door C C op 18/11/2013 - 01:49

Lid sinds 18 nov 2013

Hallo mensen,

 

Ik ben C C 26 jaar oud en ik rook al sinds mijn 15e een pakje of meer per dag.

Sinds mijn 18e roep ik al dat ik wil stoppen en van alles geprobeerd zoals een bepaalde spray die roken vies zou maken en nicotine kauwgom.

Zovaak gestopt voor 2 dagen en dan weer begonnen om uiteindelijk niet meer te beginnen aan stoppen.

Ik had mij hier 2 jaar geleden ook al aangemeld helaas was ik in de 3e week gesneuveld (wat nu mijn record is) en niet meer teruggekomen omdat ik mijn rookcariere  weer had opgepakt.

Om vervolgens mijzelf maar weer aan te praten dat roken heus niet zo erg slecht is en dat er zat mensen oud worden die roken blabla en dat het voor mij misschien wel beter is om te roken want ik heb nu eenmaal veel stress:)

 

Ik ben een erg verslavingsgevoelig persoon en dat zit ook in de familie en ik weet dat als ik door blijf roken dat het niet goed gaat komen want ik begon steeds meer te roken. De ene was nog niet uit en de andere ging alweer aan..

Mijn moeder die rookte dus ook als een ketter en die had uiteindelijk copd gekregen en zij kon ook nooit stoppen.

In het ziekenhuis heb ik verschillende mensen gezien met rook gerelateerde aandoeningen en dat heeft mijn ogen wel geopend.

Dat ik dankbaar moet zijn dat ik gezond ben en dat ik daar ook zuinig op moet zijn en dat die sigaretten dat allemaal niet waard zijn..

Niet direct want ik ben gewoon door blijven roken en de gedachte verschoven van ik stop later wel als ik er klaar voor ben.

Maar de tijd tikt door en voor je het weet ben je weer 10 jaar verder want roken gaat gewoon met je mee zonder dat je het door hebt..

 

2 weken terug had ik een operatie gehad in mijn mond en toen mocht ik dus niet roken en dat heb ik dus niet gedaan en sindsdien ben ik dus gestopt gebleven want stoppen is voor mij emotioneel ontzettend zwaar en als ik die eerste paar dagen had overleefd had ik tenminste een begin.

 

Ik wil dus deze keer echt stoppen en voorgoed ook.

Ik ben boos op de tabakindustrie dat ik en zoveel mensen al zolang gevangen zitten omdat er een fout is gemaakt in de jeugd om vervolgens de rest van je leven er aan vast te zitten met al die nare consequenties.

En daarom stop ik dus ook omdat ik wil winnen!

 

Nou dit was wel een lange intro.

 

Groetjes,

 

C C

 

 

Geplaatst door Marietjestopt op 18/11/2013 - 14:26

Lid sinds 17 okt 2013

10 jaar 4 maanden geleden gestopt

Hey C C !

 

Welkom, en goed van je dat je er nu klaar voor bent. Ik vind het erg herkenbaar je verhaal. ik ben ook erg verslavingsgevoelig, dus heb altijd goed opgepast, behalve met roken.. ook al vele malen geprobreerd te stoppen, en mijn record staat op een maand.

Nu mijn stoppoging en dit keer met champix, zit ik vandaag op mijn 18e dag, dus het gaat weer de goeie kant op.. mis het wel.. maar ik ga door.

 

Succes, en je kan je ook aanmelden bij de november stoppers :) Voor meer steun en motivatie !

Geplaatst door C C op 19/11/2013 - 18:24

Lid sinds 18 nov 2013

Dankjewel!

Ik hoop dat je goede steun hebt aan de Champix. Missen doe ik het roken ook wel helaas maar dat zal nog wel even blijven vrees ik..

Ik ga me aanmelden bij de november stoppers:)

 

Groetjes,

 

CC

 

Geplaatst door nel53 op 19/11/2013 - 19:30

Lid sinds 18 nov 2013

veel sucses en sterkte CC,je bent al verder als mij yessmiley

Reactie toevoegen