Gestopt maar herbegonnen en kan niet meer stoppen

Geplaatst door sliepel op 05/05/2014 - 18:42

Lid sinds 27 apr 2012

Hallo,

Ik ben meer dan een jaar geleden een jaar meteen gestopt met roken na het lezen van Allen Carr en het bekijken van de DVD. Sinds 3 maanden ben ik weer begonnen, maar ik merk nu dat het boek en dvd niet meer werken...

Ook bv het boek De Opluchting heeft geen effect meer op mij. Ik weet dat roken geen voordelen heeft, dat het allemaal een illusie is en dat niet roken veel meer voordelen heeft dan roken (dat eigenlijk helemaal geen voordelen heeft).

Eigenlijk ben ik vooral verslaafd aan het ritueel, ik werk van thuis uit (wat het extra moeilijk maakt om te stoppen), maar ook als ik op een terrasje zit lijkt het me gewoon veel "saaier" om geen sigaretje te kunnen opsteken.

Heeft iemand nog tips?

afbeelding van carol klooster

Geplaatst door carol klooster op 05/05/2014 - 19:25

Lid sinds 28 apr 2014

Hej SIepel, Probeer je ritme te veranderen zodat, bepaalde rook momenten daar niet meer invallen. Ik heb ervaren dat door het verplaatsen van mijn pc naar een andere ruimte maakte dat de sigaret die ik er achter rookte niet bij de normale gewoontes hoorde. Wens je heel veel succes

Geplaatst door Casper1966 op 05/05/2014 - 19:43

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hi Sliepel,

Ik herken het erg goed. Ik ben jaren geleden ongeveer 9 maanden gestopt geweest met hulp van het boek van Alan Car. Ik was erg enthousiast over het boek, en het werkte die eerste ene keer fantastisch goed voor mij. Daarna heeft het eigenlijk nooit meer gewerkt, in tegendeel, het heeft me tegengewerkt omdat ik nooit meer gebruik wilde maken van hulpmiddelen (zeker niet waar nicotine in zit.) 

Deze keer ben ik de eerste twee weken gestopt met nicotinepleisters. Ik vond dat toch wel een verademing. Veel rustiger en relaxter allemaal, en ik schoot ook niet meteen in een depressie. Desondanks was ik na twee weken die nicotine toch zat (Alan Car keek blijkbaar toch nog een beetje over m'n schouder heen...) Nu ben ik wel blij dat ik al 3 weken geen nicotine meer tot me genomen heb, Ik heb er wel voor gekozen om m'n depressie te bestrijden/verlichten met Sint Janskruid.

Dit gebruik ik nu bijna 3 weken en het lijkt er op dat het aanslaat. Het haalt de scherpe kantjes er een beetje van af, alsof er een licht briesje in je hoofd aanstaat. 

Enfin, ik bedoel, probeer gerust een ander hulpmiddel dan Car en Geurtz, want die methoden zijn zeker niet heilig, al doen ze dat wel voorkomen.

Groet! Casper 

Geplaatst door Wahmmie op 05/05/2014 - 21:08

Lid sinds 04 mei 2014

Hoi Sliepel,

Wat herken ik jouw verhaal...ik was gestopt toen we aan kinderen wilden beginnen (15 jaar geleden!), niet meer gerookt tot twee jaar geleden in de zomervakantie. Terug begonnen, enfin, met een trekje, dan een sigaretje,...en ook niet meer kunnen stoppen!

Ik heb destijds de cursus volgens het boek van Allen Carr gevolgd (1 namiddag). Daar ook laatste sigaret gerookt, buiten gegaan en er af gebleven! (En rookte toen dik twee pakjes gele Camel van 25 per dag, lange dagen, vaak in de auto).

Vorig jaar de cursus opnieuw gevolgd, want ik kwam er niet vanaf, maar helaas...werkt dus ook niet meer. De begeleider zei toen ook dat het de tweede keer veel meer om wilskracht gaat. Heel jammer, want ben gisteren gestopt, maar om eerlijk te zijn voel ik me echt beroerd nu. Ik probeer echter niet toe te geven.

veel succes, het gaat je zeker wel lukken!  

Geplaatst door Casper1966 op 05/05/2014 - 21:37

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Wahmmie, 

Dat is toch erg vaag als een begeleider zegt dat het de tweede keer meer om wilskracht draait. A: wat is wilskracht eigenlijk precies B: Alan Carr is juist enorm tegen de 'wilskrachtmethode' die is immers gedoemd te mislukken.

Zo'n begeleider kan beter zeggen: probeer eens medicatie of nicotinevervangers, maar dat past niet in het straatje van Alan Carr.

Groetjes, Casper

 

Geplaatst door Wahmmie op 05/05/2014 - 22:08

Lid sinds 04 mei 2014

Hey Casper,

Is inderdaad zo. Hij ging er van uit dat de "aha-erlebnis" van de eerste keer, of het verrassingseffect, dan weg is. Nu, dat is inderdaad wat ik ervaren heb, zat 15 jaar geleden echt in een soort flow, het ging vrij makkelijk.

Nu denk ik vermoedelijk te veel na, wil te veel rationaliseren. Maar moet mezelf gewoon voorhouden, ik rook niet meer, ik steek gewoon nooit meer een sigaret op. Ik ben echt wel heel erg gemotiveerd, maar het is een vreselijke verslaving...

Is dit jouw eerste stoppoging? Al meer dan een maand! En vlot gegaan?

 

groet

Annelies

Geplaatst door Casper1966 op 06/05/2014 - 09:22

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Annelies,

Dit is ongeveer mijn 20e serieuze stoppoging. Maar ook de laatste, want dit keer gaat het echt gebeuren. 

Super dat jij ook alweer 2 dagen gestopt bent. Voor je het weet staat er bij jou ook en maand op je tikker!

Groetjes, Casper

Geplaatst door sliepel op 17/05/2014 - 20:34

Lid sinds 27 apr 2012

Volgen de week ga ik paar dagen op reis, ik plan om daar mijn laatste sigaret te roken. In boeken zegt men waarom ik dan nu al niet meteen kan stoppen, maar op de terrasjes op reis zal de verleiding te groot zijn, bovendien ben ik dan een paar dagen weg uit mijn huiselijke omgeving waar ik het automatisme heb om te roken...

Wat denken jullie?

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 17/05/2014 - 21:07

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai sliepel,

Het maakt denk ik niet uit waar je stopt, als je maar stopt, maar ff serieus mijn vorige rookstop had ik in de zomervakantie gedaan, maar was me goed bevallen. Ik geloof niet dat het verschil maakt, je moet er gewoon zelf achter staan dat is het belangrijkste! Succes!

Geplaatst door sliepel op 17/05/2014 - 21:18

Lid sinds 27 apr 2012

Ik heb nu echt wel het gevoel dat het nie tmeer gaat lukken. Het verrassingseffect na Allan Carr is gewoon weg en het heeft geen effect meer de tweede keer.

Ook al weet ik dat het allemaal een illusie is! Het is een automatisme, vooral als ik thuis ben. Ik snak niet eens naar nicotine, puur naar de gewoonte. Kan bv makkelijk 10 uur volhouden als ik ergens op visite ben of ben waar ik niet kan roken. Ik rook ook alleen maar thuis of plaatsen waar ik niemand ken/kan tegenkomen, alleen mijn vriendin weet het en niemand anders en dat is altijd zo geweest.

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 17/05/2014 - 21:42

Lid sinds 01 feb 2014

7 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja ik snap wat je bedoel, mijn eerste keer stoppen was met allen carr, daarna heeft het niet meer doorgedrongen lijkt het wel, maar de tijd dat ik ben blijven roken, ongeveer 5 jaar,  heeft mij wel copd gebracht, iets wat natuurlijk niet meer goed komt en daar was ik zo van geschrokken dat ik ben gestopt!

Het is zeker een automatischme, want vanaf dag 1 heb ik geen nicotine gemist, alleen de gewoonte, de mis-momentjes.

Geplaatst door Casper1966 op 17/05/2014 - 22:13

Lid sinds 23 apr 2014

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Sliepel,

Onderschat de geniepige werking van nicotineverslaving niet! Je snakt niet naar de gewoonte, je snakt echt naar nicotine.

Probeer maar eens een kruidensigaret (heb ik wel eens gedaan in een stoppoging). Je zult merken dat het je helemaal niks doet, de handeling ook niet.

Probeer je niet blind te staren op Alan Carr. Wacht gewoon een tijdje tot je weer echt gemotiveerd bent om te stoppen en onderzoek dan wat de methode is die op dat moment bij je past! (Mischien wel medicatie? Nicotinepleisters? Acupunctuur?) 

Groet!  Casper 

Reactie toevoegen