Gestopt maar herbegonnen, wat nu?

Geplaatst door sliepel op 09/06/2013 - 10:17

Lid sinds 27 apr 2012

Hallo,

 

Ik ben ruim een jaar geleden gestopt met roken op basis van de Alan Carr methoden, maar 3 weken geleden ben ik op reis weer begonnen. Ik dacht te stoppen van zodra ik weer thuis was, maar dat is tot op heden nog niet gelukt...

Heb het boek al opnieuw gelezen en de video nog eens bekeken, maar dit heeft niet meer hetzelfde effect op mij als de eerste keer.

Het voorbije jaar ben ik ook enorm met mijn gezondheid bezig geweest, op mijn voeding gelet, bewegen, supplementen, het was een soort van passie geworden. Maar eigenlijk kreeg ik alleen maar meer klachten, obsessies, kwalen dan wanneer ik niet zo op mijn gezondheid gefocust ben, en daar zit ook het probleem nu denk ik... Ik voel me nu beter dan toen ik gestopt was, op het psychologische na dan dat ik eigenlijk liever niet de "verslavingsgedachte" wil hebben.

Wat zou ik nu moeten doen?

Geplaatst door leroy84 op 09/06/2013 - 10:32

Lid sinds 05 jun 2013

Waarom ben je op reis begonnen te roken? Daar ligt de oorzaak denk ik.

De Allen Carr methode werkt volgens mij ook maar eenmalig. Het lukt mij ook niet met zijn DVD. (had eerder in het verleden het boek gelezen).

Gewoon weer opnieuw stoppen, meer voordelen dan nadelen! Als je je slecht voelt, denk dan dat je je nog slechter gaat voelen als je stoppoging mislukt is?

Geplaatst door sliepel op 09/06/2013 - 10:40

Lid sinds 27 apr 2012

Ja ik moet gewoon weer gaan beseffen dat het allemaal een illusie is en dat roken helemaal niets met je doet! Maar het is weer een gewoonte die doorbroken moet worden..

Op reis ben ik weer begonnen omdat ik wat "tegendraads" wou doen en de adrenaline wilde voelen van iets te doen dat eigenlijk niet mag, dat gaf een vrij en relaxed gevoel..

Geplaatst door leroy84 op 09/06/2013 - 10:52

Lid sinds 05 jun 2013

Dat tegendraads resulteert nu weer in een depressie van een mislukte stoppoging.

Er zijn zat andere manieren om een adreline kick te krijgen :-), bungeejumpen bijvoorbeeld...

Ben je inmiddels alweer gestopt? Anders gewoon opnieuw doen, en niet weer dezelfde fout maken.yes

afbeelding van sjanny

Geplaatst door sjanny op 09/06/2013 - 18:32

Lid sinds 17 mei 2013

hallo Sliepel,

 

Ik denk als je echt wil zo snel mogelijk moet stoppen, omdat je nu nog maar zo kort rookt, is de gewenning er nog niet zo als naar een hele lange periode en dat is toch wel het vervelendste om vanaf te komen heb ik zelf gemerkt.

 

Veel sterkte met je besluit.

Geplaatst door wies op 11/06/2013 - 17:13

Lid sinds 04 nov 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt

hey luitjes ben ook terug van weg geweest was ook vorig jaar gestopt 2 maanden helaars toen had ik het ff druk met andere dingen

wel nog met veel stoppingen er tusen door hoor

heb het niet meer geteldt hoor

maar nu ik dus bij ziekehuis loop met veel klachten vernauwingingen aan bloedvaten enz

schrok ik toch wel en dacht nu moet er toch iets gaan gebeuren hoor

heb nu in midels bloedverdunes erbij en zo terapie

inv lopen dus de maat is nu echt vol aleen loop ik iederkeer tegen dingen aan waar ik geen raad mee weet

als ik in een flinke stres situtie zit ga ik meestal in de fout was eigelijk al  de 8 juni gestopt met pleisters

eerste dag al ging het mis had rook neigingen bleek pleister weg

oke kan gebeuren dag erna op nieuw

veel stres weer roken maar dan wel maar 3

dag erna weer

vandaag eidelijk rook vrij tot nu toe heb vandaag veel behoefte gehad maar weet dat het normaal is ben ik de vorige keer ook tegen gekomen aleen een stres situatie moet ik nog meer leren omgaan

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 12/06/2013 - 08:51

Lid sinds 14 aug 2012

11 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Wies welkom terug op het forum sn tja nu dus de hoogste tij om definitief te stoppen met roken want je lijf krijgt  er grote problemen mee.

Neem toch aan dat je nog wel een tijdje mee wil en ja  ik snap dondersgoed dat het moeilijk is om te stoppen heb  zelf ook 34 aar gerookt dus weet waar ik het over heb.Je zegt dat je in stresssituaties  moeilijk hebt maar houd nou eens voor ogen dat het niks oplost.Je hebt er hooguit weer een probleem bij want dan moet je weer stoppen.En iedere keer dat je weer moet stoppen wordt moeilijker .

En goede ondersteuning zou in jou geval beslist geen kwaad kunnen ,in elk ziekenhuis hebben ze tegenwoordig wel een poli om te helpen te stoppen met roken je hebt het over therapie misschien bedoel je dat wel.

Wens je ongelooflijk veel succes toe en onthoud als je het echt wilt gaat het je lukken.Van stoppen is nog nooit iemand dood gegaan van het door blijven roken wel.Klinkt hard maar is de waarheid!!

Meld  je aan bij de junistoppers  maak een ticker aan en ga ervoor ,het leven is veel te mooi om dit te laten verwoesten door die malle peuken!!

 

Geplaatst door sliepel op 24/06/2013 - 21:25

Lid sinds 27 apr 2012

Je moet eens rook uitblazen en daarna doen alsof je trekt en ook eens gewoon lucht uitblazen, is eigenlijk precies hetzelfde en roken doet dus echt niets...

Geplaatst door Stephanie1603 op 25/06/2013 - 20:05

Lid sinds 23 jun 2013

Hoi Wies en Sliepel,

2 jaar geleden was ik ook gestopt voor een half jaar en weer begonnen. Nu ben ik pas 6 dagen gestopt (in de tussentijd nog verscheidene pogingen gedaan). Ik heb het idee dat het nu anders voelt voor mij. Deze site heeft mij geholpen om wat meer inzicht te krijgen: http://www.ikstopmetroken.com/help/ 

Nu verbied ik mezelf niet meer om te roken. Ik mag van mezelf roken en als ik weer heel erge drang krijg zeg ik tegen mezelf 'ga nu dan maar een pakje kopen'. En dan bedenk ik me wat dat me oplevert als ik dat pakje koop. Stank, minder fit, op den duur benauwd, weer verslaafd zijn, enz..) En dan WIL ik geen eens meer een pakje kopen! 

Dit voelt zo veel beter, omdat je niet constant het gevoel hebt dat je jezelf iets leuks ontneemt. 

Maar goed, die man van die site weet het allemaal goed te vertellen. Ik heb nog niet al zijn video's gezien, maar het geeft veel goede moed!

Misschien kan het jullie ook helpen?

Sowieso veel succes!!

Groetjes Stephanie

Reactie toevoegen