Gestopt sinds 15 sept. . .

Geplaatst door Noot op 24/09/2011 - 19:24

Lid sinds 24 sep 2011

Hallo allemaal,

Ik ben sinds donderdagavond 15 sept gestopt met roken. Ik was op vakantie en vrijdagochtend landde ik weer in NL. Dit leek mij een goed moment om die sigaretten achter mij te laten.
Ik heb 8 jaar gerookt waarvan de laatste 5 jaar een ongeveer 10 a 15sigaretten per dag.

En nu. . .nu zit ik in hel. Ik vind het echt verschrikkelijk. Ik heb het cold turkey gedaan omdat ik dacht ik ben toch wel sterker dan een sigaret. Nou daar kom ik dus even half van terug! Ja inderdaad ik ben wel sterker maar tegen welke prijs ??? Ik heb mij het eerste weekend zo down gevoeld, ik werd er gewoon bang van. Niets was goed, alles irriteerde mij, ik wilde niemand spreken, was alleen maar aan het huilen. En nu nog . . ik kan mij opeens heel down voelen en ik heb een ontzetende last van mijn keel. Een samenknijpend gevoel. Nu dacht ik dat dit kwam door het nicotine gebrek maar ik weet dat de nicotine na 2 dagen uit je lichaam is en dat na 3 dagen eigenlijk je verslaving van nicotine weg is. Dan is het 'alleen maar' de gewoonte om te roken, om de stress een beetje te hanteren, omdat het gezellig is, omdat je toch moet wachten op iets. . .we kennen allemaal de redenen.
Dus weet iemand waarom ik zo een last heb van mijn keel en heeft iemand hier ervaring mee ?

Hopelijk mag ik hier af en toe even mijn 'ei' kwijt want mijn omgeving is wel steunend maar steken allemaal net zo makkelijk weer een peuk op!
Groetjes!

afbeelding van annekedirks

Geplaatst door Anoniem op 24/09/2011 - 20:03

Lid sinds 30 jan 2011

O jee, wat moeilijk allemaal hè!
Hopelijk reageert iemand, die jouw verschijnselen ook heeft gehad.
Als je lotgenoten zoekt plaats dan een berichtje bij de septemberstoppers2011. Daar zijn misschien mensen bij, die dat ook hebben.
Veel

Geplaatst door Anoniem op 24/09/2011 - 20:17

Lid sinds 28 aug 2011

Hai noot,

Wat goed dat je gestopt bent! Dat samengeknepen gevoel van je keel herken ik maar al te goed! Volgens mij is dat stress/ emoties die naar buiten willen. Volgens mij bedekt nicotine je emoties een beetje en is dat beschermende laagje weg zodra je stopt met roken. Het goede nieuws is dat die emoties er niet voor niks zijn en jij jezelf nu de kans geeft om er écht naar te kijken, ipv ze weg te roken. Het andere goede nieuws is dat het samengeknepen gevoel weg gaat uiteindelijk... hou vol hè! Het is niet makkelijk, maar je kan t wel! En je bent al zo ver, als je nu weer een trek neemt, kan je weer door die rottige dagen heen... hou vol!

afbeelding van Manus

Geplaatst door Anoniem op 25/09/2011 - 09:15

Lid sinds 20 jun 2011

13 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Die plotse stoppogingen CT zijn zwaar.
Er zijn mensen die dat goed kunnen en hoop voor jou dat je het waar kunt maken.
Grijp al je kracht bij elkaar en ga er voor dd3 .
Het nicotinemostertje zal je niet zo maar laten gaan en je brein manipuleren.
De 1e 2 weken zijn het moeilijkst.
Sluit je nog aan bij de septemberstoppers.
Die slepen je er wel doorheen.

http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=13028

Alle kracht en succes gewenst om je missie te volbrengen.

Herman

Reactie toevoegen