giseravond gestopt....

Geplaatst door miekie op 15/08/2011 - 23:08

Lid sinds 15 aug 2011

Hoi allemaal!
Ik ben Mieke, rook al zo'n dikke dertig jaar met af en toe periodes van niet-roken, maar steeds weer begonnen.
Ben al een hele tijd mezelf wijs aan het maken dat ik gezonder wil gaan leven, stoppen met roken, minder alcohol, misschien (mja...) zelfs beginnen met hardlopen. Gisteravond dacht ik plotseling dat de sigaret die ik net uitmaakte dan ook maar de laatste moest zijn.... ( was gelukkig de laatste uit het pakje,dus gemakkelijk gezegd, haha), maar vanmorgen was ik nog steeds van plan niet te gaan roken...
Mijn grootste angst is dat ik aan ga komen. Vandaag viel het "niet roken" me verbazend gemakkelijk,ik heb wel een paar keer gedacht dat het wel even lekker zou zijn, maar wist de gedachte gelijk wel weer uit mijn hoofd te zetten.
Wel een beetje meer gegeten als anders, maar als ik weer wat meer adem heb ga ik écht proberen met hardlopen te beginnen.....haha...
Leuk ook om deze site te bekijken en verhalen van andere stoppers te zien....

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 15/08/2011 - 23:15

Lid sinds 09 aug 2011

Hoi miekie,

Welkom op dit forum en veel succes met het stoppen met roken. Zelf ben ik vandaag ook voor het eerst sinds tijden weer rookvrij. Ik moet zeggen dat het mij ook goed gaat. Het hardlopen kan ik alleen maar stimuleren. Ik ben zelf een vrij actieve hardloper, maar ik merkte vooral met hardlopen dat het roken me begon te hinderen. Ik was veel sneller buiten adem dan andere mensen die net zoveel trainden als mee.

Vanavond heb ik weer een uur gelopen en dat ging geweldig!!!

Geplaatst door Anoniem op 15/08/2011 - 23:24

Lid sinds 01 aug 2011

6 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Miekie!
Ook ik ben een fanatieke hardloper. Maar helaas ook een fanatieke moeilijke stopper. Ben al verschillende keren gestopt de afgelopen maanden. Morgen ga ik er weer voor. Wat ik je wil zeggen is dat je na een week stoppen echt merkt dat het hardlopen beter gaat. Dus ga vooral snel beginnen, dan merk je het resultaat en dat motiveert alleen maar.
Succes!

Groeten Claartje

Geplaatst door Anoniem op 15/08/2011 - 23:32

Lid sinds 15 aug 2011

Bedankt voor jullie leuke reacties.....!!! Wel motiverend en jammer dat ik deze site niet eerder heb ontdekt....
Jullie ook heel veel succes, het valt niemand mee volgens mij, maar het is wel te doen, toch?
Ik ben trouwens geen fanatieke hardloopster, heb door gebrek aan adem en het idee dat ik er gewoon niet voor ben gebouwd nooit hardgelopen, maar zou het wel heel graag doen.... dus een dubbele uitdaging....stoppen met roken en beginnen met hardlopen. Mijn trainingsschema ligt al klaar, nu even een paar dagen rookvrij en dan ga ik er tegenaan.
Nogmaals, bedankt voor jullie reactie's....
miekie

Geplaatst door Anoniem op 16/08/2011 - 07:53

Lid sinds 24 aug 2009

Hoi Mieke,
Welkom en succes meid!
Ik kan beweging alleen maar aanbevelen. Ik heb enorm respect voor al die mensen die dat kunnen, hardlopen. Zelf kan ik niet geloven dat ik in staat zal zijn om 5 km aan een stuk door te kunnen lopen. Ik houd het nog geen minuut vol. Ik heb het geprobeerd hoor, met "start to run"op de i pod, maar na 3 keer heb ik het al opgegeven en houd ik het nu bij mijn crosstrainer. Misschien nu we gestopt zijn met roken, moeten we allebei een kans wagen.
Succes Mieke! Vandaag dag 2! z145

Groeten, Gabi

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 16/08/2011 - 10:00

Lid sinds 09 aug 2011

Gabi wrote:
Hoi Mieke,
Zelf kan ik niet geloven dat ik in staat zal zijn om 5 km aan een stuk door te kunnen lopen. Ik houd het nog geen minuut vol. Ik heb het geprobeerd hoor, met "start to run"op de i pod, maar na 3 keer heb ik het al opgegeven en houd ik het nu bij mijn crosstrainer.
Groeten, Gabi

Het is heel makkelijk Gabi met de juiste instelling kun jij ook 5 km achter elkaar hardlopen. Dat je dat nu niet kan wil nog niets zeggen, maar door rustig te beginnen kun je het vrij snel opbouwen. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer ging lopen na 100 meter was ik buiten adem. Als je een goed schema wilt hebben kan ik er wel een voor je opstellen. Dan kun je oefenen om als eerst te beginnen met 20 minuten.

Geplaatst door Anoniem op 16/08/2011 - 10:19

Lid sinds 15 aug 2011

Dag 3.....normaal gesproken had ik er nu toch al minimaal 2 "achter de kiezen" gehad, maar zelfs vrijwel geen gedachtes aan sigaretten. Vreemd hoor! Maar dat zal nog wel komen neem ik aan.
Gabi, ik kan het mij ook niet voorstellen dat ik langer als zelfs een paar minuten hard zou kunnen lopen. Ik heb een trainingsschema waar je super langzaam traint om ooit (nou ja over 12 weken dus) 30 minuten onafgebroken hard kunt lopen. Gevonden bij de sportwinkel, maar op internet zijn er ook diverse te vinden...
Jullie ook succes!!!!!

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 16/08/2011 - 10:40

Lid sinds 09 aug 2011

Dat is ook het beste miekie... als je te hard van stapel loopt met hardlopen is de kans op blessures vele malen groter. Als je eenmaal die 30 minuten goed volhoud dan is de stap naar een uur heel klein. Op dit moment loop ik meestal ongeveer 60 minuten. Ben ook specifiek aan het trainen voor de 10km. Ooit wil ik nog wel een keer de marathon van New York lopen, maar dan moet er eerst serieus getraind worden.

Geplaatst door Anoniem op 16/08/2011 - 19:44

Lid sinds 15 aug 2011

Jeemienee JanB, dat zijn nog eens plannen, de marathon van New York...... ik hoop van harte dat het je lukt! z145

afbeelding van JanB

Geplaatst door Anoniem op 16/08/2011 - 19:50

Lid sinds 09 aug 2011

miekie wrote:
Jeemienee JanB, dat zijn nog eens plannen, de marathon van New York...... ik hoop van harte dat het je lukt! z145

Dat weet ik ook nog niet of het me gaat lukken... een collega heeft hem al een keer gelopen en die is zich nu aan het voorbereiden voor de marathon van Berlijn op 25 september... De plannen zijn om misschien over twee jaar samen met hem te trainen en dan allebei de marathon in New York te lopen.

Reactie toevoegen