Goedemorgen

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 22/10/2014 - 04:17

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo,

Ik ben 36 jaar en heb 20 jaar gerookt. Ik ben er ineens mee gestopt en heb dat niet eens echt gepland. Ik heb alleen bewust eens een keer geen shag gekocht. Pas nu ik een aantal dagen niet gerookt hebt wordt ik geconfronteerd met het gegeven dat ik gewoon een ware junk ben, iets wat mij toch enigszins shockeert. De eerste 4 dagen werd ik zo ongeveer gek van niet roken en heb ik bij het wijkcentrum alle peuken op de grond zien liggen. Wilde ik in de rook van een ander gaan staan en heb ik mezelf weg moeten slepen van tabakswinkeltjes. Het gekke is dat ik me pas nu besef dat niet ik degene ben die wil roken, maar dat het de nicotine is die wil dat ik rook. Het klinkt misschien wat naïef dat ik dacht dat ik koos voor roken en wilde roken. Maar heel lang heb ik dat gedacht, en nadat ik dat niet meer zo sterk dacht heb ik nog zo jaren doorgerookt. Het is nu meer een helder besef dat het gewoon junkengedrag is. Iets moeten doen zonder je eigen vrije wil. Ik zal eerlijk zeggen dat ik weet dat ik mezelf scherp in de gaten moet houden en me geen enkele kans moet geven om weer een smoesje te hebben om te kunnen roken. Dat nicotine monstertje in mij is namelijk heel goed in het verzinnen van smoesjes die heel redelijk klinken alleen werkt dat niet omdat het een glijdende schaal is. Maar hoe ongelooflijk inventief is dat monster!. Het helpt denk ik enigszins dat ik mezelf op dit punt gewoon niet vertrouw, het is dan net alsof een ander deel van mij er heel waakzaam van wordt.

Groet

Anouk

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 22/10/2014 - 07:38

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Anouk,

Welkom en een goed besluit van je om te stoppen!

Doorzetten en volhouden. succes!

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 22/10/2014 - 12:31

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Yvondv,

Dankjewel :) bemoediging helpt wel.

afbeelding van SilverShadow

Geplaatst door SilverShadow op 27/10/2014 - 09:08

Lid sinds 05 jun 2009

15 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Die ene bestaat niet meer Anouk want voordat je het weet zit je weer op je oude gewoonte en mag je weer gaan proberen om te gaan stoppen: hoe langer dat JOJO effect hoe moeilijker het gaat worden.

Streng zijn voor je eigen is helemaal niet erg, houdt je idd scherp.

2 weken voorlopig en dat is al heel netjes: vergeet niet dat je 20 jaar niet zomaar uit je systeem laat verdwijnen maar voorlopig doe je het heel goed. Er zullen gerust nog moeilijke momenten gaan komen, dat is de ervaring die je hier en daar leest op het Forum maar deze zijn allemaal te overwinnen.

Zorgt jij voor:

- doorzettingsvermogen

- wilskracht

- overtuiging

- positieve affirmaties

en je zal zien dat je hiermee zeker een heel eind gaat komen.

Heel veel sterkte met het stoppen met roken en als je problemen gaat krijgen kom gewoon hier langs, we zullen er zijn om je te helpen zover we dat kunnen doen.

Thomas

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 27/10/2014 - 09:13

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Anouk, twee hele weken rookvrij!!! Super!!!

afbeelding van nelleke57

Geplaatst door nelleke57 op 27/10/2014 - 09:31

Lid sinds 27 sep 2014

Hallo Anouk,

Gefeliciteerd, jij BENT gestopt. En die ene bestaat niet meid. Althans bij mij niet, want ik weet dat ik dan gewoon weer door ga met roken, dus doe ik het niet. De eerste 3 dagen zijn AFGRIJSELIJK. Daar moet je toch doorheen. Ik kroop ook. Ik deed dingen waar ik nu veel spijt van heb, was in staat een container in te duiken voor een sigaret. Je motivatie is goed, jij red het wel. Je moet ff vechten tegen het monster. Wat waren we toch stom om ooit te beginnen..... Als het monster weer es komt met smoesjes.... wees sterk!

Succes!

 

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 27/10/2014 - 19:21

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Silvershadow,

Ja ik weet dat ik nooit die ene moet roken inderdaad wat ik ook doe. Ik weet dat ik dan gewoon terug bij af ben. Dank voor je bemoediging.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 27/10/2014 - 19:23

Lid sinds 22 okt 2014

Dank je Yvondv,

Ik vind het heel fijn dat ik niet meer rook. De euforie zal vanzelf zakken neem ik aan. Vandaag ging het weer wat slechter omdat ik nog erg emotioneel kan zijn.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 27/10/2014 - 19:27

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Nelleke,

Wat lief dat jullie allemaal aan me denken :)

Och ik dacht dat ik helemaal raar werd de eerste dagen, ik was zo stoned als een balletje voor mijn gevoel. Nog steeds heb ik wazigheid in mijn hoofd met vlagen. En ja ik heb alle smoesjes wel gebruikt, gelukkig herken ik dat nu beter. Zodra je het de kans geeft om een smoes aannemelijk te maken grijpt het die aan. Ja en dan moeten we toch sterk zijn.

Geplaatst door Jeanine op 29/10/2014 - 15:51

Lid sinds 28 okt 2014

Anouk, al een dikke 2 weken rookvrij.  Super van je !!!!!

Als je het even moeilijk hebt dan hier een tip :

Ga voor je spiegel staan en zeg met een grote smile op je gezicht dat je een "gelukkige niet-roker" bent. Je zal je weer snel beter voelen.

Nog veel succes verder !

 

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 30/10/2014 - 07:49

Lid sinds 22 okt 2014

Goedemorgen Jeanine,

Dank je wel voor de tip :)
Het fijne eraan is dat het voor mij nog waar is ook. Ik ben idd een gelukkige niet roker. Nu is de gewoonteneiging er nog wel, maar de wens niet meer :)

Toch weet ik uit ervaring dat dat later in het proces toch nog heel heftig kan terugkomen. Dan is dit forum heel fijn.

Geplaatst door Jeanine op 30/10/2014 - 13:15

Lid sinds 28 okt 2014

Tja, tegen die gewoonteneiging zullen we nog even moeten vechten maar ook dat gaat ons lukken.

We laten ons niet meer vangen door dat stinkstokje. Dat is verleden tijd.

Reactie toevoegen