Hallo!

afbeelding van Max78

Geplaatst door Max78 op 25/11/2012 - 18:54

Lid sinds 25 nov 2012

4 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Allen,

 

Al een tijdje wil ik (weer) stoppen met roken.

Ik weet natuurlijk al hoe slecht het is, maar de laatste tijd merk ik dat het sporten er onder lijdt en dat ik het geld liever wil besparen. Twee keer eerder heb ik de sigaret aan de kant gezet, een keer voor 8 maanden en een keer voor 2 jaar. Beide keren is het mis gegaan doordat ik dacht dat 1 gezellig sigaretje tijdens een feestje met een drankje geen kwaad kon.

De laatste poging heb ik veel steun gehad van dit forum en ook de ticker die bijhoudt hoeveel peuken je niet gerookt hebt en hoeveel je dat heeft bespaart was een fijne motivatie. Op het moment heb ik geen peuken meer in huis en ben niet van plan vandaag te gaan halen. Dus de eerste stap is gezet. wordt vervolgd...

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 25/11/2012 - 19:05

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Max ,hoop dat je  net als ik inmiddels wijzer bent geworden die ene bestaat dus echt niet!!! Succes

afbeelding van Wout2012

Geplaatst door Wout2012 op 25/11/2012 - 23:11

Lid sinds 27 sep 2012

Nou, dan is het voor jou dus niet zo moeilijk om te stoppen blijkt.

Het enige wat je maar hoeft te laten is dat ene gezellige sigaretje tijdens een feestje.

Daar ben je nu al twee keer ingetrapt, dus jij hebt je lesje nu wel geleerd.

En driemaal is scheepsrecht, nu gaat het jou wel lukken dus.yes

afbeelding van Max78

Geplaatst door Max78 op 26/11/2012 - 21:20

Lid sinds 25 nov 2012

4 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank Wout en Linda!

 

Inmiddels ruim 24 uur verder... en nog steeds rookvrij.

Mijn voornemen om geen peuken meer te kopen verandert al meer in de richting van het echte stoppen. Ik heb zojuist Anta-Flu, verse honing voor in de thee en cup-a-soupjes gekocht om me bezig te houden.

 

Op mijn werk rookte ik niet. Daar was vandaag dus geen verandering. Wel rookte ik altijd 2 peuken 's ochtends op mijn 30 min. fietsroute naar school (ik sta voor de klas). Die twee peuken kon ik vanochtend redelijk makkelijk overslaan, ik had toch niks om op te steken. Nu weer thuis gekomen is het toch wel lastig. Normaal fiets ik van werk terug (soms al met een peuk opgestoken) en geniet ik al van de gedachte thuis te komen, koppie koffie of thee erbij en een peuk (of twee) opsteken. En dan even helemaal niks. Dat was een fijne manier om thuis te komen en de werkdag achter me te laten. Ik hoop dat ik snel een andere fijne manier ga vinden...

 

Ik heb een drukke week voor de boeg dus ik zou sowieso minder roken dan in een normale week. Op een vrije dag rookte ik ongeveer 20 peuken. Op een drukke dag (werk + 's avonds op stap) ongeveer 8-10. Ik hoop dat ik het weekend rookvrij in ga. Zaterdag gaan we met de famlie Sinterklaas vieren voor mijn neefje. Als ik het tot dan volgehouden heb, ga ik vertellen dat ik gestopt ben met roken. Dat is een leuk moment om naar uit te kijken.

 

Vorige keren had ik een goed motto (ook van dit forum): 

Nu die ene peuk weerstaan is makkelijker dan straks weer helemaal opnieuw te moeten stoppen!

Hoe langer je gestopt bent, hoe sterker dit motto wordt.

(Helaas gaat het niet helemaal op voor mij, omdat ik zelf al twee keer die ene peuk met al zn vriendjes niet kon weerstaan. Juist omdat ik dacht ik lang genoeg gestopt was om weer in de ban te raken van sigaretten...)

 

Dit was rookvrije dag 1, 

wordt vervolgd....

afbeelding van Wout2012

Geplaatst door Wout2012 op 26/11/2012 - 21:54

Lid sinds 27 sep 2012

Goed bezig yes

We blijven jou volgen wink

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 27/11/2012 - 08:09

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Max , je bent op de goede weg heerlijk toch als je bedenkt dat je straks niet meer afhankelijk bent van die stomme  peuken.Ik heb gewoon voor mezelf besloten dit was de derde en laatste keer en nu is het over klaar!!! En natuurlijk ook af en toe zo  momenten  gehad van  hmmmm ik zou wel...... maar wil dit echt niet meer.Als ik zie wat voor voordelen dit heeft voor mijn gezondheid werk in de zorg en had last van verhoogde bloeddruk en nu bloeddruk van een jonge meid dan spoor je toch niet om er weer aan te beginnen.Echt Max het is het zo waard!!!!!!

Geplaatst door sarcharmar op 27/11/2012 - 10:48

Lid sinds 26 nov 2012

Hallo allemaal. Dit is nu de derde dag dat ik gestopt ben en ik heb continu zo'n leeg gevoel van binnen. Ik kan me slecht concentreren en ben steeds misselijk. Ik rook(te) een pakje per dag en heb al 100 pogingen tot stoppen gedaan. Mijn grootste redenen waren altijd geld en mijn vriend, hij rookt niet en de ruzies die we hebben gaan dan ook altijd alleen over het roken (ik stink, hij moet altijd op me wachten, geen geld hebben voor andere dingen wel voor sigarreten etc). Nu heb ik al twee maanden achter elkaar ontzettend last van hoestbuien, voornamelijk snachts. Dit had ik een half jaar terug ook en een twee jaar terug ook. Elke keer duurde het zeker 3 maanden voordat de hoest weg was. De vorige keer was ik zo blij dat mijn hoest weg was, en ik weer lekker kon slapen. Maar nu, anderhalf maand later zit ik weer rechtop in bed omdat ik bijna moet overgeven van het hoesten. Afgelopen week kreeg ik voor het eerst een epifanie, natuurlijk wist ik altijd dat het slecht was voor mijn gezondheid, maar opeens dacht ik bij mijzelf waar ben je mee bezig. Het is nu echt zichbaar hoe slecht het voor me gezondheid is: het hoesten, grauwe huid, bloedend tandvlees, gele tanden, dof haar. Ik ben cold turkey gestopt en heb er zelfs helemaal zin in. Mijn hoest is al iets minder, en gister zij mijn vriend voor het eerst dat ik lekker ruikte (zoiets hoor ik nooit met die continue sigarettengeur om mij heen). Dit is de eerste keer dat ik mee doe aan een forum, maar ik denk dat het zeker helpt om zo nu en dan even lekker te klagen en te weten dat ik niet de enige ben. Groet Sara

afbeelding van Max78

Geplaatst door Max78 op 27/11/2012 - 18:23

Lid sinds 25 nov 2012

4 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zo Sara, die hoest klinkt heftig!

Hoe fijn is het om die hoest én de ruzies met je vriend op te kunnen lossen. Je hebt het helemaal zelf in de hand. Lijkt me een prima keuze, volhouden! En als je meer mensen wilt spreken die in hetzelfde schuitje zitten, zoek dan in de maandclubjes naar de november stoppers. Daar kun je ook instappen en kom je mensen tegen die ook net gestopt zijn!

 

Ik kom net thuis van werk en normaal is dit de lekkerste peuk van de dag. Net ben ik weer langs de supermarkt gegaan en deze keer heb ik paprika's, komkommers en boullion meegenomen. Lekker calorie-arm snaaien... Fijn is het om de tabak afdeling met neus in de lucht voorbij te lopen.

 

Ik ben sinds een maand begonnen met hardlopen. Ik wilde me meer fit voelen. Ik ben daardoor (en doordat ik bewuster eet) een kilo of twee kwijt. Ik ben bang dat ik die twee kilo straks dubbel terug krijg, dus ik let nog steeds op mijn eten en probeer mijn hardloop schema zo goed mogelijk bij te houden. (in 30 lessen/ 10 weken naar 5 kilometer aan een stuk rennen in een half uur). Ik verwacht dat het sporten beter gaat nu mijn longen geleidelijk schoner gaan worden en die gedachte motiveert!

 

Maar het eten zal lastig worden. Ik merk nu al dat ik constant trek heb en dan vooral in ongezonde en vette zooi. Een jaar of 3 a 4 terug tijdens mijn vorige stoppoging heb ik me laten gaan wat eten betreft en ben toen zeker 8 kilo aangekomen. Ik probeer het deze keer niet meer dan 2 a 3 kilo te laten worden. En ook die kilo's wil ik uiteindelijk kwijt. Maar ik heb hier en daar gehoord dat stoppen met roken en afvallen tegelijk eigenlijk te veel van het goede kan zijn. Ik wil mezelf ook kunnen belonen, met bijvoorbeeld een pataje of een kapsalon, zak chips, pizza, m&m's, chocoladeletter, pepernoten, borrelnootjes, gevulde koeken... maar vandaag even niet!

 

Zo, het ergste trekmoment van vandaag is nu weggeschreven. Ik ga eens aan de maaltijd en daarna komt het volgende moment waarop ik mijn grijze vriend ga missen... bah! Wordt vervolgd.

afbeelding van Wout2012

Geplaatst door Wout2012 op 27/11/2012 - 18:47

Lid sinds 27 sep 2012

yesGoed zo!! Weer een paar verstandige mensen bijgekomen.

Ik weet zeker dat jullie je over een paar weken stukken beter voelen.wink

afbeelding van Alizee

Geplaatst door Alizee op 27/11/2012 - 19:12

Lid sinds 11 nov 2012

Max en Sara ook van mij een welkom!  

Sara, dat hoesten had ik net zo als jij, 

van de zomer nog 3 maanden gehoest,

vooral vlak voor het slapen gaan.

Kon alleen nog in slaap vallen met 3 kussens onder mn hoofd.

Van platter liggen kreeg ik het benauwd.

Na 4 rookvrije dagen hoestte ik niet meer!!

En dat is zo gebleven, de hoest is helemaal weg.

Moet wel zeggen dat ik nooit inhaleerde, maar ik rookte wel heel veel,

zo'n 50 shaggies per dag.

Ga ervoor allebei, het is het waard, ik begin vooruitgang te merken:

de eerste 2 weken waren voor mij echt een hel, ben ook cold turkey gestopt.

'k Mis het roken nog elke dag, maar denk er minder aan, kan het ook goed wegduwen,

gewoon wat anders gaan doen, wat eten, water drinken, anta flu snoepje, tandenstoker ;-)

Succes! Jullie kunnen het!

Geplaatst door sarcharmar op 29/11/2012 - 10:46

Lid sinds 26 nov 2012

Wat fijn om jullie verhalen ook te lezen. Alizee, het hoesten is nu (de 5e dag) al een stuk minder, snachts heb ik er nog wel last van maar ik merk zeker verschil. Als het me lukt om met de feestdagen sterk te blijven en niet te roken, zijn mijn goede voornemens om weer te gaan sporten. Iets wat ik al jaren niet meer doe omdat ik al moe wordt als ik de trap op loop. Erg goed van je Max. Hou me op de hoogte hoe het bij jullie gaat. Als ik december red, lukt het me het rest van het jaar ook wel. Groet. 

Reactie toevoegen